ElessaRiverbow komentáře u knih
Upřímně, téma superhrdinové nemám vůbec ráda, Marvelu a DC se vyhýbám jako čert kříži, ale knihy od M. Meyer naprosto miluju. Musím říct, že mě kniha už od začátku chytla, i když jsem měla neustálý zmatek ve jménech. Líbilo se mi, jak autorka vymyslela spoustu schopností. Novu jsem si oblíbila už na začátku, zatímco k Adrianovi jsem si musela najít cestu. I vedlejší postavy byly úžasné, hlavně Ruby, která mi ihned přirostla k srdci. Konec byl jedno velké wow a hodně mě nalákal na pokračování (které už mám stažené ve čtečce a snad se k němu brzy dostanu).
Když jsem se na ni dívala v knihovně, zaujala mě na první pohled. Navíc jsem ji viděla skoro všude na bookstagramu a recenze byly hodně pozitivní. Už na začátku jsem se rychle začetla a hltala stránku za stránkou. Prostředí v knize je strašně dobře popsané. Líbilo se mi spojení thrilleru a fantasy. Moc mě bavilo přemýšlet, kdo tedy zabil Eloru, netušila jsem, komu můžu věřit a kdo lže, ale někdy mi to přišlo až moc zdlouhavé a zbytečně natažené. Grey mi byla sympatická a rychle jsem si ji oblíbila. A ten konec? Wow, to vážně bylo něco, naprosto jsem se do příběhu zažrala. Jedno odhalení za druhým a byla jsem hodně překvapená, když jsem zjistila, kdo je vrah Elory. Rozhodně knihu doporučuju, sice je to ze začátku pomalejší, ale za ten konec to rozhodně stojí.
~ 4,5/5 ~
Sérii Romantické útěky naprosto zbožňuju, a proto jsem zklamaná, že tato kniha byla tak špatná. Jediné, co se mi na knize kromě obálky ještě líbilo byl popis jídla a prostředí, to autorka prostě umí na jedničku. Kámen úrazu byly ale postavy. Nina je podle mě zbrklá a někdy se chová nelogicky, a Sebastian mi přišel strašně nesympatický. Už od začátku jsem se do čtení spíše nutila, než abych si to nějak užívala jako u ostatních dílů téhle série. I přesto, že se už delší dobu chystám na Hotýlek na Islandu, tak si od autorky na chvíli dám pauzu.
~ 2,5/5 ~
Do knihy jsem se pustila s očekáváním, že to bude stejné jako seriál, který jsem viděla už předtím a upřímně se mi vůbec nelíbil. Kniha naštěstí takové zklamání jako seriál nebyla. Celkem dost věcí, které byly v seriálu, v knize nebylo a některé byly jinak, ale celkově jsem za to ráda, protože pak se příběh mohl hodně soustředit na vztah Daphne a Simona. Daphne je skvělá postava, kterou jsem si rychle oblíbila. Moc oceňuji, že tam byl i pohled Simona, takže jsem ho více pochopila. Celkově to bylo dobré čtení, ale do dalších dílů se pravděpodobně nepustím.
První problém, který jsem s knihou měla už od začátku - anotace prakticky vše vyspoileruje. Sice by mi bylo už od začátku jasné, kdo je Alex, i kdybych ji nečetla, ale přeci jen to trošku zkazilo moje nadšení do čtení. Kniha byla čtivá, někdy i vtipná, sem tam hodně předvídatelná, ale celkově mě to bavilo. Konec mě ale trošku zklamal, přišel mi zbytečně moc dramatický a natažený.
~ 3,5/5 ~
První díl jsem si naprosto zamilovala, proto jsem s nadšením sáhla po pokračování. Rychle jsem se do knihy za četla a stránky mi utíkaly až moc rychle. Autorka opravdu umí hodně dobře psát a má to celé skvěle vymyšlené. Paige je opět úžasná postava, kterou jsem si oblíbila ještě více a celou dobu jí fandila. Konec jsem pomalu doslova hltala a moc se těším, až si přečtu další díl.
Konečně jsem se dostala po dlouhé době k manze, a to k sérii Čarodějova nevěsta, po které už nějakou tu chvíli pokukuju. Čte se rychle a příběh pěkně plyne. Čise a Eliase jsem si ihned zamilovala. Líbí se mi, jak se vymyšlený a nakreslený kouzelný svět. Rozhodně doporučuji.
Tuhle sérii jsem si chtěla přečíst už dlouho a konečně jsem se k tomu dokopala. Kniha byla čtivá, má dobře vymyšlený svět a sympatické postavy. Sice je děj lehce předvídatelný, ale obsahoval i pár zvratů, které mě překvapily. Alina je fajn postava a celou dobu jsem jí fandila. Temnyj mi připadal taky fajn, až tedy do jednoho okamžiku. Mal je pro mě taková neutrální postava. Jako Alinin kamarád byl v pohodě, ale romatický vztah mezi nimi mi prostě nesedí. Lepší byla romantika mezi Alinou a Temnyjem. Konec byl takový prapodivný, ale jsem zvědavá na další díly, takže rozhodně budu číst dál, a podívám se i na seriál.
~ 3,5/5 ~
Další kniha, kterou bych ocenila víc, kdybych byla o pár let mladší. Přesto jsem z ní celkem nadšená. Příběh byl zajímavý, čtivý a zábavný, i když hodně předvídatelný. Řeckou mytologii miluju a knihy s ní si vždy moc ráda přečtu, proto se divím sama sobě, že jsem se k ní nedostala dříve. Percy mi byl sympatický, stejně tak i Annabeth, ale u zbytku postav je to takové neutrální. Nejhorší postavou, která mi lezla na nervy, je Grover, který mi vůbec nesedl a nemám ho ráda. Trochu mě štvalo, že kamkoliv během cesty přišli, tam byl vždy nějaký nepřítel, který se je snažil zabít. Kdo je zlodějem jsem tušila už od poloviny knihy a tak mě konec nepřekvapil. I tak se chci pustit do dalších dílů a podívat se na filmy a seriál.
Čekala nějaký jednoduchý příběh s hromadou romantiky, ani netuším proč, ale dostala jsem něco mnohem lepšího - temný příběh plný emocí a dějem, od kterého jsem se nemohla odtrhnout. Postavy Jacka a Avy jsem si hned zamilovala a ten jejich vztah byl úžasný. A pak tam byl Matty, který mi ale vůbec nesedl. Nepřišlo mi, že je to sedmi/osmiletý kluk, spíš se choval jako malé dítě. A pak je to možná taky kvůli té scéně, jak otevřel dveře psovi, i když věděl, že po nich jdou zlí lidé. Posledních několik kapitol jsem jsem se nemohla od knihy odtrhnout, a i když jsem dlouho odolávala, poslední kapitola mě dostala a já brečela jako želva ještě dlouho po dočtení.
Na tuhle knihu jsem se moc těšila, protože sérii Romantické útěky naprosto zbožňuju. Proto jsem po dočtení trochu zklamaná. Kniha byla zajímavá a četla se rychle, ale chybělo tam cosi, díky čemu mě ostatní díly bavily. Líbilo se mi ale popsané prostředí a samozřejmě jídlo, ze kterého se mi vždy sbíhaly sliny. Sophie i Todd byly sympatické postavy, ale vůbec mi nepřirostly k srdci. Oblíbila jsem si ale Bellu, která mi přišla jako nejlepší postava v knize. Konec byl podle mě hodně uspěchaný a trochu nereálný. Chci se v blízké době vrhnout na další díly, tak snad budou lepší.
Můj největší strach u rereadingů je, že už se mi kniha nebude líbit a nebudu chápat, co se mi na ní předtím líbilo. Naštěstí jsou knihy, u kterých se mi to nikdy nestane a jsem ráda, že tahle patří mezi ně. Příběh mě pohltil už na začátku a knihu jsem měla rychle přečtenou. Alex a Henry jsou sympatičtí a naprosto je miluju, ale i ostatní postavy jsou fajn. I když jsem věděla, jak to skončí, nepamatovala jsem si všechny detaily, tudíž nějaké věci pro mě byly překvapení. Rozhodně to nebylo naposledy, co jsem knihu četla.
Na to, kolik jsem na knihu četla negativních recenzí, jsem hodně mile překvapená. Četla se dobře, i když začátek byl trochu pomalejší. Líbil se mi vytvořený svět, systém Krásek a královské prostředí. Také se mi zalíbilo množství zvratů, které v knize byly. Camille mi přišla sympatická, stejně tak jako Bree a Rémy, i když pak před koncem jsem měla chuť ho praštit. Sophia mi v některých scénách až naháněla strach a jsem zvědavá, jak to s ní dopadne. Co se týká konce, potřebuju nutně další díl.
Dlouho jsem se Dvorům vyhýbala, ani netuším proč, ale teď trochu lituji, že jsem se k nim nedostala dříve. Nakonec jsem ji dočítala v jednu ráno a byla jsem nedočkavá, jak to dopadne. Do knihy jsem se začetla velmi rychle, děj odsýpal a já se od knihy nemohla odtrhnout. Zamilovala jsem se do popisů krajiny v Prythianu. Vztah mezi Feyre a Tamlinem byl skvělý, mám moc ráda hate-love romantiku a to jejich popichování bylo úžasné. Zatím jsem si neoblíbila Rhysanda, ale tak nějak tuším, že v dalších dílech se to změní. Stejně tak jsem moc nemusela Feyřinu rodinu, hlavně Nestu. Nejraději bych se hned pustila do dalšího dílu, ale bohužel mám doma knihy, kterým v tuto chvíli musím dát přednost.
Od autorky jsem četla zatím jen P.S. Líbíš se mi a bylo to dobré, tak jsem si chtěla přečíst i její další knihy. Až na pomalejší začátek, kdy jsem se nemohla začíst, byla kniha fajn. Sophie jsem si oblíbila, stejně tak i Andrewa. Ale úplně nejvíc jsem měla ráda Micah. Naopak pak tu byly postavy Jetta Harta a Sophiiny mámy, které jsem vyloženě nesnášela. Líbilo se mi, jak autorka dokázala na akce navazovat, i když mezi nimi bylo i několik měsíců a pak také popisy u jednotlivých květin, ty byly vážně dokonalé. Konec byl přesně takový, jaký jsem očekávala. Určitě si od autorky ještě ráda něco přečtu.
Panebože! To bylo skvělý! Poslední díl triologie Havraní kruhy byl snad že všech nejlepší a celkově celá série patří do mých top 5 sérií. Do knihy jsem se rychle začetla a stránky až moc rychle ubíhaly. Děj byl plný napětí a nikdy jsem si nebyla jistá, co se bude dít dál. Líbil se mi vývoj charakterů, objevily se tam i některé z předchozích dílů, na které jsem pozapomněla. Hirka byla skvělá a Rimeho jsem si oblíbila snad ještě o něco víc. Zakončení mě překvapilo, ale jsem ráda, protože to mohlo dopadnout i hůř. Rozhodně si chci co nejdříve přečíst od autorky i novinku Železný vlk.
Děj ubíhal rychle, kniha byla čtivá a postavy mi byly sympatické. Gwendolyn jsem si zamilovala hned na začátku, stejně tak i její kamarádku Leslie, u Gideona to mám zatím takové neutrální, ale to se pravděpodobně další díly změní. Sice jsem čekala něco trošičku jiného, i tak se mi kniha líbila a jsem zvědavá na pokračování a určitě se podívám i na filmy.
(SPOILER) Ze začátku jsem byla dost skeptická, protože většina romantických knih je jedno velké klišé, což se stalo i tady - hlavní hrdinka je divná, šedá myš, do které se zamiluje největší bad boy na škole, který se chová hnusně, protože se mu stalo v minulosti něco špatného. I tak jsem si čtení ale užila a knížku jsem si oblíbila, hlavně kvůli nápadu s psaním dopisů. Hate-love romantiku mám nejraději a líbilo se mi, jak si Lily a Cade k sobě nacházeli cestu. Oba hlavní hrdiny jsem měla ráda, i když Lily o něco víc. Jediná věc, co mě zklamala, byl předvídatelný anonymní dopisovatel, jehož identitu jsem odhadla už na začátku. I tak to je za mě svižné milé čtení na léto.
Ze začátku jsem měla problém se začíst, ale po pár kapitolách příběh začal být hodně zajímavý a čtivý. Will, Horác i Evanlyn byli opět naprosto skvělí. Eraka jsem si oblíbila ještě více a doufám, že se objeví i v dalších dílech. Moc se mi líbilo, jak Halt s Erakem sledovali Temudžaje a jak Will trénoval s lukostřelci. K dalšímu dílu se chci dostat co nejdříve.
Japonsko a jeho kulturu miluju, stejně tak i fotografování, proto jsem si knížku z knihovny vypůjčila. Předpokládala jsem, že to bude velká slaďárna, kde se do sebe oba zamilují hned na první pohled a to upřímně moc nemusím, ale naštěstí jsem se mýlila. Kniha byla milá, čtivá a ideální na léto. Přesto tu bylo pár věcí, které se mi nelíbily, nejvíce z nich asi drobná "sexuální" scénka, kterým se v knihách naprosto vyhýbám a nemám je ráda. Fiona mi byla sympatická, s Gabem to bylo trošku horší, ale i tak jsem ho začala mít ráda. Z postav jsem ale měla nejradši Haruku. Konec byl přesně takový, jaký jsem předpokládala.