Eliška12
![Chlapec v pruhovaném pyžamu Chlapec v pruhovaném pyžamu](https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/7852/chlapec-v-pruhovanem-pyzamu-6546848571946.jpg?v=1699120261)
Kniha se mi docela líbila , i když jsem ji už jednou četla . Od Bruna bylo moc hezké , že Šmuelovi nosil jídlo . Nelíbilo se mi , že Bruno neuměl dobře vyslovit ,, Oušic" i některá jiná slova , ale po hledání jsem zjistila co to je :) Celkově kniha byla dobrá , ale víc se mi líbilo Prostě na mně zapomněli .
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Wifina 3 - Zábavná encyklopedie pro zvídavé holky a kluky Wifina 3 - Zábavná encyklopedie pro zvídavé holky a kluky](https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/316985/wifina-3-zabavna-encyklopedie-pro-z-RdG-316985.jpg?v=1478289831)
Kniha byla pěkná , ale některá témata mně trochu nudila ( třeba technika :)) . Naopak se mi líbila móda a docela i volný čas . Podle mně si v této knížce každý najde něco a možná se i něco dozví ( je tam ale taková spousta informací a zajímavostí , že já už si moc věcí nepamatuju :))
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Příběhy netalentovaný pop hvězdy Příběhy netalentovaný pop hvězdy](https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/152613/denik-mimonky-denik-mimonky-pribehy-PFa-152613.jpg?v=1397640613)
Další pěkný , vtipný a oddechový díl Deníku mimoňky jsem přečetla a můj názor se skoro nezměnil . Souhlasím s kulihrasek v tom , že každý díl je čím dál lepší , než ten předchozí . Moc se mi líbil jejich název kapely :) A co ještě dodat ? Zatím vlastně nevím :)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Kočičí mumie Kočičí mumie](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/4426/kocici-mumie.png?v=1735507945)
Kniha byla pěkná , ale spíš pro mladší a proto bych ji asi nečetla znovu . Výborně se četla. Byla celkem krátká , ale i krátká knížka může být ta , nad kterou se vám chce brečet . Já nebrečela , ale kdybych byla mladší , asi bych se tomu nevyhnula :) Jinak ji můžu všem mladším holčičkám , které mají rádi kočky jen doporučit .
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Válka proti superkrávám Válka proti superkrávám](https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/279636/valka-proti-superkravam-cE3-279636.jpg?v=1454943824)
Hezká kniha o nehezké albínce .
Kniha , které byla pěkně napsaná , krásně popsala emoce Annebíny i ostatních lidí . Je super jak dokázala bojovat za to , že vzhled není vše . Těším se na další díly ale od knihy jsem očekávala trošku víc . Jinak má ale super obal .
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Holky jsou nemožný Holky jsou nemožný](https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/279247/kaja-super-fraja-holky-jsou-nemozny-jx8-279247.jpg?v=1453067606)
I když je to spíš kniha pro mladší kluky , bavila mně a to už nejsem cílovou kategorií . Kniha se čte rychle , má pěkné obrázky a je i trochu vtipná . Menším klukům ( tak do 10 let) můžu jen doporučit .
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Můj milý deníčku (2. rok): Zase ta škola! Fakt je to nutný? Můj milý deníčku (2. rok): Zase ta škola! Fakt je to nutný?](https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/248478/muj-mily-denicku-2-rok-zase-ta-skol-0kb-248478.jpg?v=1432759693)
Tak tenhle díl se mi líbil o trochu víc , než jiný , který jsem z této série četla . Rychle se četl a byl i trochu zábavný . Jinak ale knihu řadím spíš mezi ty průměrné .
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Advokát nebo zedník? Advokát nebo zedník?](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/5467/advokat-nebo-zednik-5467.jpg?v=1244836370)
Pěkná kniha .
Příběhy byly krásné a naštěstí vždy s dobrým koncem . Myslím , že může pomoci lidem , kteří si vybírají své povolání . Jen byla na mně trošku delší :)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Malý miliardář Malý miliardář](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/165824/maly-miliardar-165824.jpg?v=1371039970)
Tak tahle knihy mi přišla o dost lepší než Kluk v sukních . Byla zábavná i poučná . Nechybělo v ní napětí i dojemné situace . Byla pěkně napsaná a rychle se četla . Celkově se mi docela líbila.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Můj milý deníčku 5 – Jsou dospělí vůbec lidi? Můj milý deníčku 5 – Jsou dospělí vůbec lidi?](https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/155059/muj-mily-denicku-5-jsou-dospeli-vubec-lidi-155059.jpg?v=1363784551)
No tak za mně slabé 3 hvězdy .Kniha je pěkná , ale někdy mi děj přijde trošku nepřehledný . Plánuju si přečíst i další díly , protože se knihy rychle čtou a nemusím nad nimi moc přemýšlet.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Lauro, ty jsi ale číslo Lauro, ty jsi ale číslo](https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/282251/lauro-ty-jsi-ale-cislo-kRa-282251.jpg?v=1455490789)
Pěkná kniha o problémech dnešní doby . Líbila se mi , ale méně než Pomeranče v podprsence . Jinak ale měla pěkný obal a dobře se četla . Líbilo se mi, jak Laura chtěla pomoci své sestře od drog .
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Drby z dívčích záchodků Drby z dívčích záchodků](https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/193440/drby-z-divcich-zachodku-193440.jpg?v=1391542032)
Pěkná kniha , napsaná deníkovou formou . Celkem se mi líbila , ale rozhodně nevypráví o tom , co se děje na střední . Rychle se četla a proto se mi docela líbila.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Pýcha a předsudek (převyprávění) Pýcha a předsudek (převyprávění)](https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145168/pycha-a-predsudek-145168.jpg?v=1358019591)
Tuhle knihu jsem dostala na Vánoce , ale začala jsem ji číst až o prázdninách . Nebyla špatná , ale chyběly mi tam ty vedlejší zápletky . Asi si radši někdy přečtu originál. Kniha má ale moc pěkné obrázky.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Solitaire Solitaire](https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/223937/solitaire-QYC-223937.jpg?v=1413137297)
Kniha mně na začátku trochu nudila , ale konec byl úžasný . Autorka je velmi mladá a proto obdivuji , že napsala celkem pěknou knihu . Obal se mi taky docela líbil a tak jsem se rozhodla , že této knize dám 3 hvězdy .
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Příběhy neoblíbený pařičky Příběhy neoblíbený pařičky](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/131580/denik-mimonky-pribehy-neoblibeny-pa-eQb-131580.jpg?v=1397640554)
Musím uznat , že mně tato kniha nijak nezkamala a splnila mé očekávání . Nebyla top , ale je to možná proto , že už jsem celou sérii jednou četla . Kniha měla vtipné momenty a byla napsaná tak , že se dobře četla .
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Pomeranče v podprsence Pomeranče v podprsence](https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/334269/pomerance-v-podprsence-iCZ-334269.jpg?v=1487674438)
Pěkná kniha o dospívání , kdyby to šlo , dala bych 3 , 5 hvězdičky . O d této spisovatelky jsem četla už dost knih a většinou se mi dost líbily . Obal byl taky moc pěkný a proto můžu jen doporučit .
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Příběhy z neslavnýho života Příběhy z neslavnýho života](https://www.databazeknih.cz/img/books/75_/75243/denik-mimonky-denik-mimonky-MC7-75243.jpg?v=1397640470)
Pěkná kniha , přečtu si i další díly . Kniha se čte rychle a je vtipná , obrázky jsou taky pěkné takže se mi kniha líbí .Když jsem tuhle knihu četla poprvé , líbila se mi víc , než když jsem ji četla podruhé a proto dávám 3 hvězdy .
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Jak se státi upírem Jak se státi upírem](https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56501/jak-se-stati-upirem-0i9-56501.jpg?v=1515308122)
Kniha se mi zalíbila podle obálky . Očekávala jsem trochu víc , ale pro lidi , kteří se zajímají o upíry a podobné věci doporučuji . Mně ale zaujala nádherná grafika, která se jen tak někde nevidí
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Jmenuji se Martina: Jsem bulimička Jmenuji se Martina: Jsem bulimička](https://www.databazeknih.cz/img/books/64_/6428/jmenuji-se-martina-jsem-bulimicka-650c60fd80c4b.png?v=1695310077)
Nádherná kniha i celá série Holky na vodítku . Kniha vypráví příběh Martiny , která nechce být jako její matka ( tlustá ) . Matka svou dceru svým mindrákem dostane až do léčebny v Bezděkově . Autorka se krásně vcítila do pocitů mladé bulimičky . Kniha se mi moc líbila , jen je škoda , že celá série touto knihou končí
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Česká služka aneb Byla jsem au-pair Česká služka aneb Byla jsem au-pair](https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/5538/ceska-sluzka-aneb-byla-jsem-au-pair-5538.jpg?v=1281019109)
Pěkná kniha , jak už jsem od Petry Braunové zvyklá :) . Pěkný děj , vtipné situace i pravdivý příběh dodávají této knize kouzlo . Musím ale uznat , že se mi kniha líbila méně než druhý díl .