Ella_85

Ja cekam, ze Viewegh svou spisovatelskou karieru nejakym uctyhodnym zpusobem zavrsi. I kdyz na nej nedam dopustit, touto knizkou to fakt nebude….
Prosim si priste neco lepsiho, treba ve stylu Mraz prichazi z Hradu a nebo moje xkrat ctena Bajecna leta pod psa.
Tohle ne :-/

Zajimavy pribeh, ktery jsem cekala vic drsnejsi, vzhledem k udalostem stanivsich se (snad je to spravne) na zacatku knihy . Pekne, mile pocteni o minulosti.

Docela dost mrtvych, trocha satanismu a jinak dobry napad a zpracovani takove, ze stranky ubihaji tak, ze za chvili jste na konci.
Pekne :-)

Pribeh samotny nic moc, ale udalosti odehravajici se na pozadi me „donutily“ knizku docist. Historie nacpana do 200 stran, skoda ze to neslo napsat jinak. Druha hvezda je za obalku ;-)

Ja ji ctu v originale, sefova mi chtela udelat radost, at pry nectu jen ty ceske knihy. Po precteni par stranek mi prijde, ze k slzam nebude daleko...text mi prijde jednoduchy a dej celkem ubiha...tak uvidime, az ji doctu
Precteno! 4 hvezdicky kvuli tolika slzam...opravdu silny pribeh, slovicka co jsem neznala, jsem si prelozila, ale jinak na to jake to bylo tema...se mi libilo. Trochu me zlobilo preskakovani v pribehu z pritomna do minulosti v nj o to tezsi.
Cesky ji cist nechci

Prvni pribeh (Smrt si vybira) se mi moc libil, napinavy a z daneho prostredi moc pekne napsany. Tenhle jsem ale docitala horko-tezko. Pribeh nebyl spatny, jen na mne zivotni pribeh „padoucha“ pusobil rusive a jakoby se po kazde kapitole o nem dej zastavil a clovek musel zapremyslet, co bylo predtim. Konec je takovy nijaky a nabada k tomu, aby se osudy Willa a Sarah dal vyvijely.

Dalsi pribeh ze serie o magii nadanych policistu. Tentokrat se jedna o pribeh z nemeckeho Treviru a hlavnim hrdinou je Tobias Winter, ktery sveho londynskeho kolegu Petera Granta v prubehu vysetrovani zminuje. Pribeh je to povedeny a vypada to, ze by mohl mit i v dane zemi pokracovani. Styl vypraveni se nezmenil:podrobne, popisne, ale kdo zna autorovu tvorbu je spokojeny.

Dej mel spad, i kdyz se stridala casova obdobi, neslo se odtrhnout...behem dvou dni byla prectena

Dechberouci, silny, opravdovy pribeh, ktery se premenil v americky sen...
Kdyz nad tim vsim premyslite musite si nutne rict, jak to ten Buh s lidmi vlastne zamyslel....

Tak za prve, knizku jsem cetla asi pul roku! Zacatek totalni nuda.
Za druhe napad na pribeh nebyl uplne marnej, ale hned mi vytanulo na mysl jine misto, kde se taky vrazdy odehravaji, a to v Österlenu.
Za treti, prace prekladatele? korektora a mozna moji ctecky byla uplne tragicka. Tolik chyb v textu a nesmyslnych spojeni, tvaru slov.
Za ctvrte, detektivka se mi libila a vzhledem k tomu, ze jsem ji dostala jako darek do ctecky nestvaly me tolik ty chyby.
Za pate jestli vyjde dalsi, tak si je taky poridim. Klidna, pohodova knizka o vrazdach ;-)

Tema knihy zajimave, ale kombinace textu s vysvetlivkami pod carou a obrazku na me pusobila spis rusive, takze jsem jenom listovala a prohlizela ty nej karikatury. Skoda

Poucna kniha o historii sexu a nazirani na nej od starovekeho Egypta az po soucasnost. Zajimava kniha

Posledni Elsbergova kniha. Precteni jako takove mi trvalo asi 3 dny (kdyz pocitam, ze jsem za 2 hodiny precetla 100 stran a ilustrace jsem jen prelitla).
Postihla mne nejaka cteci krize (mozna nejsem v tehle dobe jedina) a to se asi odrazilo i na prozitku z knihy.
Ekonomickym castem jsem temer nerozumela a pak mi z nich hucelo v hlave. Jinak byl pribeh sympaticky akcni...predstava, ze jsem svedkem vrazdy a zabijaci jdou i po mne...to teda asi kvuli nim nepolezu po strechach a podobne...
Jsem jinak spokojena a tesim se na dalsi knihu

Zero, je o jinem problemu nez Blackout....i kdyz co vsechno se da pomoci ruznych aplikaci ve zkusenych IT rukou o cloveku zjistit a zjistovat. Sem tam mi dej pripominal Nepritele statu. A taky jsem si myslela, ze Cynthia uz nebude muset pouzivat seznamku...no jdu se pustit do Helixu

Podobnost s The Knicks je asi ciste nahodna, i kdyz tady se resi jine i jine lekarske problemy a navic tady jsme v puli 19. stoleti a jeste v Evrope. Doktor Thackery se „nici“ o par desitek let pozdeji a za velkou louzi. Pribeh byl zajimavy, ubihal bez nejakych zdlouhavych pasazi
Zase mam vyhradu ke korektorske praci, plno preklepu a pod

Mam docteno, je lepsi nez predchozi Papirovi duchove. Sem tam mi prislo, ze se v dej zvlastne posouva dopredu a nebo, ze kapitoly nejsou tak uplne ukoncene. Pribeh to byl pekny, zvlastne zamotany a jestli se takove veci deji i v realu, tak maji vsichni zucastneni muj obdiv za tu praci nekoho chranit, je jedno z jakeho duvodu.
A taky si rikam, ze kniha ma uplne jiny styl nez ty dve predchozi, cim to???

Jsem v pulce knihy a docela na rozpacich, cekala jsem neco jineho...

Me se to hodne libilo.
Publikace o tom, jak podnikatele narozeni za Rakouska-Uherska budovali sve sny, „prezili“ Velkou valku a v obdobi Prvni Republiky se zase dostavali na vrchol a jak jim jejich snahy a cile zarazila 2. sv. valka a nastup komunismu. Poutave zpracovane, o mnohych z nich jsem nemela ani tuseni. Vazne velmi zajimava a poucna kniha. Dekuji autorum

Trosku zmatecne, ale historicke knihy muzu a nakonec se mi pribeh moc libil

Dva bratri, kteri se rozhodnout zit novy zivot za velkou louzi. Napad na pribeh i zapletka se mi moc libily, i kdyz jak to dopadne bylo predvidatelne a smutne. Cekala jsem jiny konec.