Ellis03 | Komentáře u knih | Databáze knih

Ellis03 Ellis03 komentáře u knih

Na kraj světa Na kraj světa Theo Addair (p)

Kniha mě zaujala a hodně dlouho lákala. Když jsem se do ni pustila, hned mě chytila. Asi tak do poloviny jsem byla nadsena. Paradoxně do chvíle kdy se hrdinové vydali na cestu. Jako Jo - chapu to poselství ze je třeba chránit přírodu atd ale v te knize mi úplně unikl smysl toho proč se na tu cestu naši hrdinové vydali? Protože jim to nějaká holka řekla a protože by měli, jelikož někdo někdy řekl, ze to je jejich osud? Fajn. Ale například Kiro a Anastázie prožili cely život v lese, na samotě, obklopeni přírodou a absolutně nemeli ani tušení proti čemu a proč vlastně by měli bojovat. A ani ten Darius, ktery teda to viděl, o tom nikomu nic poradně neřekl. A souhlasím s názory ze hrdinové už potom působili dojmem ze jsou poněkud slepí a natvrdli. Ať už ohledne jejich “osudové mise” tak ohledne jejich vzájemných vztahu a citu, které byli od jiste fáze dost ocividne. Ale musím i souhlasit s tím, ze pan Addair píše hezky. Díky tomu a i ze zvědavosti co Tereza na Kira zase vymysli, se nejspis pustím časem do druhého dílu.

23.07.2021 4 z 5

Krvavá cesta Krvavá cesta Moira Young

Četlo se to Dobre a bylo to zajimave. Jenom mě chvílemi rozcilovala hlavní postava s jejími postoji a taky se mi v první polovině vůbec nelíbil vztah dvou sester. Ale ten se nastesti postupně hodně zlepšil.

22.06.2021 4 z 5

Studie jedu Studie jedu Maria V. Snyder

Sedlo mi to a bylo to moc fajn pocteni. Konec možna trosku rychlý. Ale zase na druhou stranu, když už bylo jasné jak to dopadne, proč to zbytecne natahovat? :) za mě spokojenost a jsem zvědavá, jaky budou další díly.

27.01.2021 5 z 5

Morová rána Morová rána Margit Sandemo

Čekala jsem, ze tady bude hlavním tématem mor, který nakonec byl spíše taková okrajová záležitost. Ale nijak mi to nevadilo. Vážně se mi to líbilo. Četlo se to samo a ač to nebylo úplně nijak napínavé, bylo to napsané tak, ze jsem se nemohla odtrhnout. Uprime se mi už zase nějakou chvíli nestalo, ze by v knížce nebyla kratší nebo i delší část kterou jsem se musela prokousat. Většinou to bývá hlavně ke konci knih. Ale tahle mě bavila od první do poslední stránky a to jsem si opravdu uzila.

28.10.2020 5 z 5

Zloději dýmu Zloději dýmu Sally Green

Kniha byla každopádně super. Moc se mi líbila a moc Dobre se cetla. Vážně mě to bavilo a do čtení jsem se vůbec nemusela nutit, ač mě v první chvíli vyděsilo jak je tlustá.
Nemam moc v oblibě rozdělené kapitoly na jednotlivé postavy, ale musím říci, ze tady mi to vůbec nevadilo. Byla jsem uprime rada když Holywell vypadl ze hry. Vůbec jsem ho neměla rada! Pořad akorát lanaril Marche do svoji pomsty a potěšilo mě když konečně na konci March začal myslet sám za sebe a ne jak Holywell piska. Edyon na mě působil jako hrozne natvrdly a snadno zmanipulovatelny trouba. Což na konci také začalo být lepší. A každopádně fandím Zaynovi. Ambrose je sice hrozne hezky, hrozne věrný, Hodný a ochranitelsky, ale stejně mi nějak leze na nervy. :D těším se, co přinese další díl. Některé postavy mám radši, jiné méně, ale jako celek se mi to moc libi a obdivuji autorku, jak dokázala dat dohromady tolik rozdílných postav a každé vymyslet vlastní úlohu.

26.09.2020 5 z 5

Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Kniha mě zaujala i když jsem úplně nevěděla co od ni čekat. Ale řekla jsem si ze ji zkusím. Musím říci ze se četla Dobre. Když jsem se zacetla tak jsem se nemohla utrhnout. Ale na druhou stranu to bylo proste jen takové popisováni života... sice napsané vážně ctive a moc hezky ale když jsem knihu zavrela, nic mě netáhlo ji zase otevřít a dočíst... ve dvou třetinách jsem se rozhodla ji už neotevrit a zbytek doposlouchat jako audioknihu. A musím říci ze mě to bavilo mnohem víc když jsem zároveň mohla dělat i něco jiného. Další díly zkoušet číst asi ani nebudu. Ale když bude k dispozici audio verze, určitě si to rada poslechnu :)

10.09.2020 3 z 5

Víra poražených Víra poražených Terry Goodkind

Jako u předchozích dílu mě zápletka nedovolila knihu odložit, dokud jsem nedocetla poslední stránku. Přesto dávám jednu hvězdu dolu. V tomto díle mě na několika místech strasne stvala Kahlan tím jejím přístupem - všichni jsme svobodní ale jestli chcete udělat něco jiného než chci já jste zrádci. Stejně tak mě rozčiluje jak bezmezně důvěřuje Richardovi ale kdykoliv se nějak rozhodne tak ho dvě kapitoly přesvědčuje ze to je chyba pak mu třičtvrtě knihy nevěří a na závěr je ohromena ze měl zase pravdu. Taky mě dost vytáčela Nicci když jednala a mluvila s naprosto vygumovanym mozkem od její mámy.. ale hlavně v tomto díle mi asi poprvé hodně vadily stále opakovane už několikrát vysvětlené skutečnosti a zbytecne prodlužovane dialogy kdy postavy třikrát zopakovaly to samé aby Se konečně dej mohl posunout dal. Bez zbytečného omilani všeho pořad dokola mohla být kniha určitě o dobrých 100 stran kratší.
Ale i přesto jsem si příběh uzila. Jsem opět ohromena autorovo fantazii a těším se na pokračování.

12.07.2020 4 z 5

Krví v písku Krví v písku Bradley P. Beaulieu

Po prvním dílu, kde se vše rozehrává, hodně se tam vyjasnuji souvislosti a seznamuje se s postavami, je Tohle jízda. Těch provázanosti je vážně dost takže číst bez předchozí znalosti prvního dílu určitě nedoporučuji. Každopádně po zacteni se není jednoduché knihu odložit a jsem zvědavá jak to bude dal. Jen doufám ze budou přeloženy i ostatní díly protože dej je přeci jen poměrně náročnější a vážně se necítím na to číst pokračování v originálu. :))

27.05.2020 5 z 5

Zelený jezdec Zelený jezdec Kristen Britain

Tato kniha mě lákala především tím úkolem posla... po nějaké chvíli čtení jsem se ale už nemohla dočkat až hrdninka dorazí do cíle. Nastesti kniha nezklamala a cíl přišel opravdu brzy.
Kniha mě bavila, líbila se mi a její obrovské plus je také to ze je v podstatě i ukončena. Samozřejmě by mě zajímalo jak se Karigan rozhodne dal a jak se Ji povede ale jsem rada ze co se v této knize semlelo, tak se nakonec i vyřešilo.

06.05.2020 4 z 5

Cesta za tajemný Hvozd Cesta za tajemný Hvozd Paul Stewart

Kniha byla moc fajn a těším se na další díl. Divím se, ze se sám autor ve všech těch zvláštních jménech tvorů rostlin a všeho neztratil. :)

09.02.2020 4 z 5

Východ Modrého měsíce Východ Modrého měsíce Simon R. Green

Moc hezké počtení. Kniha byla vtipná a četla se velice Dobre. Svět se mi líbil, i když ke konci za o ´doby temna´ byl až skoro depresivní. ???? určitě zkusím i další díl. Za mě 4,4 hvězdy.
Četla jsem jako E-knihu ale těch chyb tam bylo vážně neuvěřitelně moc!

31.01.2020 4 z 5

Jičínské pole mrtvých Jičínské pole mrtvých Vlastimil Vondruška

Kniha byla super. Ale ke konci už to bylo docela zamotané a chtělo hodně soustředění udržet nit.

06.08.2019 4 z 5

Odkaz Dračích jezdců – komplet Odkaz Dračích jezdců – komplet Christopher Paolini

Uzasny svět a neuvěřitelně promakany příběh. Pokaždé mě fascinuje jak to autor opravdu všechno do detailu dokázal promyslet a propracovat.

24.07.2019 5 z 5

Duch ohně Duch ohně Terry Goodkind

Stejně jako ostatní knihy série se mi i tato moc líbila. Přiznám ale, ze místy jsem v některých kapitolách přeskočila par popisu protože jsem byla zvědavá jak to Richard všechno nakonec vyřeší.
Prvni cást o Anderitu mi přišla jako úplně jiná kniha. Chvíli mi trvalo, nez jsem se s ni smířila jako se součástí tohoto příběhu ale nijak mi tam nevadila a nakonec do sebe všechno hezky zapadlo.
Proste mě tento svět baví.

13.07.2019 5 z 5

Tetovaný Tetovaný Peter V. Brett

Nemohla jsem se dočkat až se hlavní postavy konečně sejdou a spoji. Trošku se mi příčí označení zaporaků jako démoni - Jadrnci jsou podstatně lepší. Každopádně námět je originální a zpracování je fajn. Jen mě místy nebavi sáhodlouhé popisy zabíjení každého Jednoho Jadrnce... když jsou dva, ok. Ale když je to už třeba pátý v řadě tak pár vět přeskočim.. Jsem zvědavá jaký směr nabere další dil.

06.06.2019 4 z 5

Chrám větrů Chrám větrů Terry Goodkind

Asi mě nepřestane fascinovat autorova fantazie co se týče různých až dost brutálních scén. Ale kniha mě bavila a nezklamala - žádná z hlavnich postav neumřela ????. Těším se na další díl.

05.06.2019 5 z 5

Elantris Elantris Brandon Sanderson

Hlavní příběh jako takový byl skvělý - výborný nápad. Ale ty nabozensko - mocenské boje? A to politikaření? To mě tedy uprimne vůbec nebavilo. A to finále mi přišlo trosku moc..
kniha je to dobra, ale asi ne pro mě. čekala jsem něco trosku jiného.

24.04.2019 3 z 5