Ellis03 Ellis03 komentáře u knih

Kosti, pasti, slepice Kosti, pasti, slepice Jeffery Russell

Příběh byl fajn, postavy super, ale nejvíc jsem si tentokrat uzila styl, jakým to bylo napsané. Moc mě bavily použité slovní obraty a hlavně kvůli tomuto čtenářskému zážitku si určitě rada přečtu i pokračování.

13.11.2024 5 z 5

Prázdniny s dráčkem Prázdniny s dráčkem Michal Vaněček

Příběh, jako takový, byl fajn. Nápad hezky, zpracování také celkem slusne. Jenom mě osobně v teto knize vadilo poměrně hodně chyb (rozuměj chybějící předložky a podobne) a také jsem v některých kapitolách měla pocit, jako bych četla slohovou práci dítěte v 5.třídě - Az přílišná snaha o jednoduchost vět casto vedla k tomu, ze se neustále opakovala stejná slova a několikrát dokola. Ale dětem se líbilo, což je hlavni, tedy záměr knihy, myslím, byl splněn.

29.10.2024 4 z 5

V naší škole je had V naší škole je had David Walliams

Nám se to moc líbilo. Mě i dětem. Bylo to originální, bylo to vtipne, ilustrace jednoduché ale výstižné… a náš nejmladší člen rodiny trval na tom, ze to musíme přečíst ještě jednou, jak ho to zaujalo. Takže já osobně moc nerozumím takovým negativním ohlasům, ale sto lidi, sto chuti :)

14.10.2024 5 z 5

Rytíř, který nechtěl bojovat Rytíř, který nechtěl bojovat Helen Docherty

Krasne ilustrace a krásný, milý příběh, zakomponovany do veršů. Za mě určitě patří mezi nejhezčí knihy pro děti, které se ke mě dostaly. Myšlenka, ze není potřeba násilí, ale ze po dobrém a pomoci vhodne zvoleného pribehu se dá dosáhnout ještě více, se mi moc líbila. Určitě doporucuji všem, kteří chtějí dětem přiblížit kouzlo knih. :)

10.10.2024 5 z 5

Jak se Martínek ztratil Jak se Martínek ztratil Eduard Petiška

Přiznám se, ze mě až prekvapilo, jak byla kniha hezká. Zachytila spoustu různých situaci ze života malého chlapce a citlive navedla k poučení. Můj 3 lety mrnous poslouchal a ani nedutal. Ani usnout si nedovolil, jak ho to zajímalo a vtahlo do pribehu. Za mě, rozhodne jedna z nejlepších knih pro malé deti.

12.09.2024 5 z 5

Nauč svého draka říkat DĚKUJI Nauč svého draka říkat DĚKUJI Anna Láng

Mile a jednoduché příběhy o drackovi, doplněné krásnými ilustracemi. Můj tříletý prcek je z cele série nadseny. :)

09.09.2024 5 z 5

Popletený svět Popletený svět Ivana Janišová

Určitě oceňuji nápad. Možná občas tam bylo až hodně různých prupovidek za sebou a působilo to až na sílu, a občas mi přišlo, ze nebylo v textu dostatečně vysvětleno, co vlastně čím chtěl kdo říci. Jako celek ale rozhodne stoji za přečtení.

09.09.2024 4 z 5

Medvídek v lese Medvídek v lese Natalja Čub

Krátké a pohadkove čtení pro děti, vždy doplněno o nějaké zajimave informace z zivota lese. Moc hezké čtení, i obrázky.

27.06.2024

Možná Možná Morris Gleitzman

Výborný a silný příběh, stejně jako ty předešlé. Opět dokazuje, ze muže-li se na Felixove cestě něco pokazit, pokazí se to. A pokud by se nic pokazit nemělo, stejně se něco pokazí. Ale - konečně se začínají dít i pozitivní věci. Klobouk dolu před Felixovou vírou a odhodláním. Je to jedna z nejlepších postav, se kterou jsem se setkala. Ovšem i tak mými nejoblíbenějšími díly zůstávají první tři - z valecne vřavy, Které mě nejvíce chytily za srdce.

Zrádci krve Zrádci krve Lynette Noni

Tohle byl super závěr série. Líbilo se mi, jak to hezky plynulo. Stalo se tam toho vážně hodně, ale autorka to tam tak nasypala ze nebyl prostor na sáhodlouhé popisky a zbytecne plkani. Ale zase nemohu říci, ze by mi něco z toho přišlo nedostatečne popsané. Proste za mě naprosto ideální. Jen mě v tomto díle strasne rozcilovala nezralost hlavních hrdinu. Ač už tam mnozí byli v podstatě dospěli, tak se v některých situacích (hlavně těch osobních) chovali hůř, jak děti. Sice cestují po celém světě, zabíjejí nepřátele a zachraňují svet, ale nedokážou si proti sobě stoupnou a říct si co se jim stalo, co si mysli a jak se cítí, nebo nedej boze co k sobě cítí. To Kivy vzdychani, jak je strasne hrozná a jak ji nikdo nemůže mít rad bylo vážně otravne. Ale chapu - je to young adult literatura. Každopádně dopadlo všechno Dobre a všichni jsou šťastní takže já jsem spokojena :)

Svět bude hořet Svět bude hořet Lena Kiefer

S touto knihou jsem měla trosku problém ze začátku a nemohla jsem se spravne chytit. Ale když se Ofelie posunula dal a začala trénovat na bodyguarda, úplně jsem ji propadla. A potom si mě získala ta technologie v knize (kterou mají a i ta kterou kdysi měli.) genialni! Netvrdím, ze bych chtěla, aby něco takoveho opravdu bylo v reálném životě k dispozici, ale vymyšlené to má autorka skvěle. (Dalo by se to malinko pojmout i jako varování, ze všeho moc proste škodí. Už teď je kolikrát technologie chytřejší než lidé, a jak má zmapovany každý nás pohyb, je až zneklidnujici.) Trosku mě rozcilovalo, jak je v tomto díle Ofelie snadno manipulovatelna. Chapu, ze asi v minulosti ji bylo ublíženo, ale zase tím víc by měla být opatrná, co komu spolkne, Kor když si celou dobu začíná uvědomovat, jak ji kdo akorát většinu života lhal - a ona jim zase nakonec na vsechno skočí, i když to - podle mě- nedává moc smysl. Tuto část jsem malinko nepochopila. Ale i tak jsem knihu docetla s tím ze “nutne potřebuji další díl. Tak jsem zvědavá, jak to bude dal a co nového pokračování přinese.

Havran Nezbeda: Všechno je moje! Havran Nezbeda: Všechno je moje! Nele Moost

(SPOILER) Příběh by se mi líbil. Chápala bych myšlenku, ze kdo bere druhým a chce všechno, ve finále nemá nic a hlavně ztratí přátele. Jen mi tam do toho moc nesedely prave ty náznaky o tom, ze vlastně všichni věděli, ze si mají dávat pozor prave na havrana, protože jim ty věci bere on, ale na konci trosku nedávalo smysl, kdyz se najednou všichni tvarili tak, jako by vlastně vůbec nevěděli, kde vsechny ty věci jsou.

25.03.2024 4 z 5

Noční cirkus Noční cirkus Erin Morgenstern

Nejsem si úplně jistá, jak knihu ohodnotit. Rozhodne to bylo zajimave čtení a určitě ne prave jednoduché. Některé části mě skoro nebavily a připadaly mi zbytecne. Většina knihy byl takový - rekneme - chaos. A na konci se to cele tak nějak začalo propojovat a dávat dokonalý smysl.
Klobouk dolu před obrovskou fantazii a pospojovanim celého pribehu autorky. Třeba to všechno opravdu kolem nás funguje. Stačí se odprostit od hmotného. :) hodnotim něco mezi 4-5 hvezd. 4 proto, ze pro me nezazivnych pasáži tam bylo hodně, 5 za příběh jako celek.

24.02.2024 4 z 5

V ovocném sadu V ovocném sadu Nikola Scott

Přiznám se, ze to bylo me první “setkání s Ženskou pozemní armádou. Tímto pro mě byla kniha i obohacující a přinesla mi nové poznatky. Příběh, jako takový se mi moc líbil a kniha byla napsána, pro mě, velmi ctive. V jistou chvíli mě víc bavila minulost než přítomnost. Asi, když mě začalo až rozčilovat to Violetino tajnustkarstvi. Ale i to si zase sedlo, když se na scéně přítomné linky objevily holky z ZPA.
Kniha mě udržela až do konce v takovém příjemném napětí, jak to tedy vlastně bylo a dopadlo - a já za sebe jsem nadsena a hodnotim na 100%.
Ale Kdo ceka vyloženě válečný roman, bude asi zklamaný. Hlavní témata knihy jsou trosku jiná.

03.02.2024 5 z 5

Kdo se bojí, nesmí do školy Kdo se bojí, nesmí do školy Pavel Brycz

Já si nemohu stěžovat. Osobně mě baví všechny díly. Je to takove svěží, ulitle, vtipne a originální. A já říkám - proč ne. Čtu s mým 5-let starým synatorem a většinou co čtení, to jeden díl. On posloucha, ani neduta a je spokojený a pohlceny příběhem. Takže naprosto super. :)

03.02.2024 5 z 5

Nečekané přátelství Nečekané přátelství Julian Gough

Úplně skvělá série, za mě. Krasne ilustrace (moc se mi libi, jak jsou barevne v každém díle sjednoceny s obálkou) - příběh naprosto kouzelný a naprosto dostačující. A myslím ze moji synové si už navždy budou pamatovat, ze králíci jedi svoje bobky :)

14.12.2023 5 z 5

Dítě noci Dítě noci Karen McQuestion

Jak už bylo řečeno - je to taková oddechovka, ze které nejvíc mrazi spis při představě, ze to je všechno ve skutečném světě možné.
Trosku mi tam chybelo rozuzleni co se tedy TOHO dne vlastně opravdu stalo, než Miu našli. Ale jinak to bylo opravdu zajimave, a poněkud zneklidnujici, čeho všeho jsou lidé schopni a jak dokáži zit, s přesvědčením, ze je to naprosto spravne.

06.12.2023 5 z 5

Hrad ve Skotsku Hrad ve Skotsku Julie Caplin

Hezká a příjemná romantika. Trosku mě stval Ross, tím jak chvíli teda to chce takhle a pak zase obrat o 180 stupňů. také mě rozcilovalo, jak Izzy útrpne snasela všechny rozmary své matky a neřekla ji na to ani popel. A parkrat jsem se pristihla, jak hledam v kontextu, kdo tedy vlastně byl ten, co prave promluvil. Jinak jako pohádková oddechovka to bylo hezké. Pro mě-první kniha od autorky, ale jsem spokojena. třeba se v budoucnu podívám i do nějaké další.

23.11.2023 5 z 5

O koalovi, který mluvil sprostě O koalovi, který mluvil sprostě Christine Beigel

Jelikož máme období, kdy jsou vulgarismy hit, tak kniha zaujala názvem jak syna (5), tak mě, protože jsem doufala, ze by mu mohla dat lepší pohled na to, proč nebýt sprostý. Ovšem - chyba lávky. Shrnula bych to tak, ze kniha nedala nic moc jemu, ani mě. Je to tak moc strucne, ze se tam vlastně žádný problém ani nestihne vyvinout, natož aby se dal vyřešit.

12.11.2023 3 z 5

Za horou smrti Za horou smrti Hilde Hagerup

Myslím ze super ducharinka pro mladší čtenáře.

01.11.2023 5 z 5