emamat emamat komentáře u knih

Půlnoční zátoka Půlnoční zátoka Nora Roberts

Noru Roberts jsem hodně četla počátkem 90.let. Ale poslední dobou hodně upadá.

10.08.2019

Jakubův cestovní deník Jakubův cestovní deník Jakub Čech

Doporučuji přečíst Jakubův blog z PCT jsou tam krásné fotky z celé trasy, které ten deník udělají záživnější.

11.04.2019

Večery v Umbrii Večery v Umbrii Marlena de Blasi

Těšila jsem se, protože miluju knihy o Itálii a zvláště s vařením. Ale tato kniha mě zklamala. Příběhy žen jsou zajímavé , ale možná měly mít samostatnou knihu. Propojení se schůzkami věnovanými vaření pro přátele , je zdlouhavé a nudné.

02.10.2018 1 z 5

Venuše Venuše Jitka Ludvíková

Moje první kniha od autorky a jsem ráda, že byla z těch podařenějších. Opravdu dobrá napínavá detektivka. Určitě zkusím další.

27.01.2025 5 z 5

Pokoj k pronajmutí Pokoj k pronajmutí Elizabeth Berg

Dočetla jsem knihu jen s velkým sebezapřením. Nudný příběh, převídatelný konec.

14.10.2024 2 z 5

Carrie Soto se vrací Carrie Soto se vrací Taylor Jenkins Reid

Tak já jsem se knihou trápila a několikrát jsem chtěla skončit. Nebavilo mě stálé popisování tenisových zápasů . Hlavní postava arogantní, nesympatická tenistka. Ani konec, který byl hodně předvídatelný, to nezachránil.

03.10.2024 3 z 5

Exkluzivně Exkluzivně Sandra Brown

Opět výborná napínavá kniha autorky. Hlavní postava novinářka trochu protivná. Pointa v knihách SB bývá vždy vybroušená, ale tahle byla Exkluzivní.

27.09.2024 5 z 5

Úplně cizí lidé Úplně cizí lidé Liane Moriarty

Slibný začátek,který rozvíjel různé osudy hlavních postav. Ale od poloviny už jen nudné dialogy . Slabší kniha autorky, kterou mám jinak ráda.

20.07.2024 3 z 5

Konec vosí sezóny Konec vosí sezóny Denise Mina

Knihu jsem četla před lety a odložila jako nezáživnou. Teď jsem se k ní vrátila. Není to klasická detektivka, spíš psychologická sonda do mysli všech postav. Tahle stránka byla pro mne zajímavá. Nicméně autorka mě nepřesvědčila, abych si od ní něco dalšího přečetla.

05.02.2024

Zapomenutý král Zapomenutý král Ludmila Vaňková

Příběh krále Václava se v knize trochu ztrácel a vlastně dění v českých zemích bylo trochu upozaděné . Jednu hvězdičku jsem ubrala, protože mně moc nechytla historie mongolského vpádu do Evropy. Ale na druhé straně mně donutila trochu googlit a seznámit se s ní blíže. Jak píší čtenáři níže, vadilo mi množství postav a neustálé vysvětlování jejich příbuzenství. Možná by neuškodily historické vysvětlivky, které autorka používala v dílech o Karlovi IV. a Václavu IV. Ale stejně je pro mně p. Vaňková nejlepší autorka historických knih u nás.

24.10.2023 4 z 5

McNallyho výzva McNallyho výzva Lawrence Sanders

Tohle není detektivka v pravém slova smyslu. Pachatel je známý od začátku a celá kniha je vlastně jen popis barvitých postav a prostředí amerických boháčů. Hlavní postava je sympatický zbohatlík, který z dlouhé chvíle řeší kriminální případy. Četlo se to dobře. Ale napětí tam nebylo.

25.09.2023 4 z 5

Trhák Trhák Lawrence Sanders

Škoda, že jeho knihy už nevycházejí. Sehnala jsem v antikvariátu asi 3 romány a opravu nelituji. Stará dobrá americká škola. A tato kniha opravdu bonbonek mezi nimi.

08.09.2023 5 z 5

Z neznámých důvodů Z neznámých důvodů Zdena Frýbová

Po letech jsem se k této knize vrátila a zjistila, že už to nedám. Ty předlouhé pasáže o biochemii !! Celkový příběh vystavěný celkem čtivě, ale některé charaktery postav jsou poněkud nevěrohodné a nejen v této knize autorky.

30.06.2023 3 z 5

Na jedné lodi Na jedné lodi Mary Higgins Clark

Tohle nebyla Clarková, ale slabý odvar Agaty Christie. Ale když vezmu v úvahu, že to psala v 90ti letech!! No, číst se to dalo.

14.12.2021 2 z 5

Bludiště temnoty Bludiště temnoty Val McDermid

Velmi podařená detektivka. Ráda se k jejím knihám znovu vracím, vždycky mě znovu zaujmou.

13.10.2021 5 z 5

Anatomie vraždy Anatomie vraždy Imogen Robertson

Ten příběh nebyl špatný, ale zbytečně zdlouhavý. Špatně
se to četlo

14.09.2021 2 z 5

Copak jsem Bůh? Copak jsem Bůh? Roman Cílek

Krátké povídky rádoby vtipné, naprosto bez napínavé kriminální zápletky.
Kupovala jsem e-knihu a z výše uvedeného obsahu jsem ani nepoznala, že jde o povídky!

24.07.2021 1 z 5

Zkamenělá krev Zkamenělá krev Johan Theorin

Tenhle díl byl slabší, než předchozí díly. Čekala jsem napínavější zápletku. Rozuzlení nebylo moc nápadité.

28.05.2020 3 z 5

Dívka, která musí zemřít Dívka, která musí zemřít David Lagercrantz

První tři díly jsem přečetla několikrát a pokaždé mě to hodně bavilo.Pokračování Lagekranze mělo vzestupnou kvalitu 5 a 6 díl už hodně povedený ale... myslím, že bylo načase Milenium ukončit.

09.10.2019 4 z 5

Veselí Veselí Radka Třeštíková

Moje první kniha od této autorky a zřejmě hned napoprvé velmi dobrá volba.

05.10.2018 5 z 5