Eneo komentáře u knih
Jedna z mých nejoblíbenějších Pětek, četla jsem ji několikrát.
Tak tuhle knížku jsem četla a přitom jedla perníčky :) Je moc povedená, pro děti doporučuju.
Jedno léto jsme sérií byli tak nadšeni, že jsme si na Pětku hráli jako děti na chatě :)
Série "Záhad" se mi líbila víc, celkově mi to přišlo takové sympatičtější.
Už si ani nepamatuju, o čem příběh byl, protože jsem ho četla před dlouhou dobou, ale určitě vím, že mi přišel něčím zvláštní - jiný než u ostatních knih.
Díl z Egypta se mi líbil víc, ale i tohle je moc povedená dětská knížka.
Stejně jako u ostatních dílů, ani tady napětí nechybí, pomalu začíná do sebe všechno zapadat.
Konečně se dítě dostane taky do jiného prostředí. Nejen o upírech se dá psát ;)
Souhlas, vždycky jsem litovala, že díl není tlustší.. moc se mi taky líbily ilustrace.
Ani půl roku po dočtení si nejsem jistá, jaký mám na knížku názor. Příběh docela poutavý, ale na můj vkus až moc sentimentální. Konec mě bohužel od čtení dalších dílů odradil.
Docela předvídatelný děj, ale musím říct, že navzdory kingovskému stylu psaní (většinu-děje-hustím-do-posledních-20-stránek) mě číst tuto knížku bavilo.
Nenechte si do čtení mluvit ani komentovat, kamarádka mi naspoilerovala jednu z nejdůležitějších částí a myslím, že kdybych ji v průběhu čtení nečekala, měla bych lepší zážitek.
Laurell mě nepřestává udivovat - jedna zápletka nestačí! Ale myslím, že to knížce ještě přidalo nějaké bonusové body.
Trochu mě překvapil překlad, který jsem četla, možná to bylo tím, že jsem četla e-bookovou verzi. Nic proti ničemu, ale když v textu najdu "Ztřeštěnou kavárnu", už je to trochu moc...
Tato série je založená na otázkách, kterých při jejím čtení vytane na mysli daleko více, než se vám dostane odpovědí. Když ale jako správný zvídavý čtenář nějaké věci pochopit, musíte se pročíst do konečných dílů. Nevím, jestli by se mi všechny líbily teď, zastávám totiž názor, že tohle je ten typ knížek, se kterými má čtenář vyrůst. Jako dítě jsem byla z prvních dílů nadšená, momentálně mi už vadí jednoduchost jazyka atp. Každopádně mladším věkovým kategoriím můžu jen doporučit.
Cirkus prokletých měl větší švih než Rozesmátá mrtvola, plynulostí příběhu a zvraty, stejně tak jako kouzelnými detaily, mě přímo nadchnul.,
Nehledě na to, že o knížky s upíří tématikou se dneska doslova zakopává, tahle vůbec není špatná. Hlavní hrdinka má takový osobitý smysl pro humor, který provází celý - i bez něj poutavý - příběh. Tohle mě číst opravdu bavilo.
Souhlas s Jusou, jen nevím, jestli hororový, ale kdyby mi bylo míň, asi ano, dneska mi to přijde víc fantaskní než horor :)
Upřímně jsem při půjčování knížky v knihovně myslela, že výchozí postava bude stejná, s Jimem je to hezké, ale není to tak úplně ono.