ERIK 2 ERIK 2 komentáře u knih

Útočiště Útočiště Jérôme Loubry

Je za pět půl jedenácté večer, ale musím napsat svůj názor. Táto kniha vás dostane, doslova a do písmene. Nutí vás to číst dál a dál, fakt se neodtrhnete. Pamatujte si čas 20:37,ten bude s vámi pořád. Myslím na tu knihu pořád. Sandrine Vaudrierová pracuje jako novinářka v Normandii. Jednou dostane list od notáře, že zdědila dům po své babičce na odlehlém ostrově. Naloďte se na loď Lazarus a vypravte se za příběhem....

14.10.2020 5 z 5

Zloba Zloba Chris Carter

Co ke Zlobě dodat? Asi jen tolik, že stojí za to vlastnit ji ve své knihovničce.

15.12.2019 5 z 5

Galerie mrtvých Galerie mrtvých Chris Carter

No co k tomu dodat asi nic,všechno bylo tady již napsáno.Chrise Cartera bych označil právě tou medailí jako Světový Bestseller nejvyšší kvality,protože to co kolikrát je označeno jako Světový Bestseller nestojí ani za jednu hvězdu,spíš Světová Slátanina.

07.03.2019 5 z 5

Pronásledovaní Pronásledovaní Mark Edwards

No není to žádná řezničina,nelítají ani nohy ani ruce,ale přeci něco lítá a to stránky.Příběh je napsán velice čtivě a hned vás vtáhne do dějě.Při čtení,jsem se ve vzpomínkach vracel do Ceaușescuova Rumunska,kde jsem byl jako dítě s rodičema na dovolené,no nemám slov,horor sám o sobě.Ty strašidelné Karpaty,hluboké lesy,dobytek volně pobýhající,bída a nikde ani noha.Přesně si umím představit jak se cítili hlavní hrdinové.

26.11.2018 5 z 5

Tmavé stěny Willardu Tmavé stěny Willardu Ellen Marie Wiseman

Paní spisovatelka je zárukou kvalitního čtení. Ne všichni budou se mnou souhlasit, ale skutečně je to tak. Trošičku pomalejší rozběh v ději.

18.11.2023 5 z 5

Únikovka Únikovka Marc Meller

Právě jsem dočetl knihu z německé produkce. Vzhledem k tomu že byla v originále vydaná v roce 2020 a tudíž byla koronavirová expanze, skvěle zapadla do tohohle časového období. Hlavní hrdinka je unesená spolu s dalšími lidmi na místo kde opravdu začíná ta pravá nefalšovaná hra. Kniha se mi líbila i když některé okamihy byli opravdu ale opravdu vymyšlené. Ale na druhé straně o zvraty zde není nouze. Doporučuji.... a víte co, pojďte si taky zahrát hru....

06.11.2022 5 z 5

Střípky ticha Střípky ticha Linda Castillo

Opět amišské prostředí, zajímavé a aktuální téma "rodinné problémy". Táto kniha stojí za přečtení.

30.10.2020 5 z 5

Účetní z Osvětimi: Vina Oskara Gröninga Účetní z Osvětimi: Vina Oskara Gröninga Reiner Engelmann

Nevím ani čím bych začal. Tato kniha je vlastně psaná jako memoár dvou lidí. Z pohledu bývalého SS-mana Oskara Göringa a z pohledu bývalé vězenkyně maďarské židovky Évi Fahidi. Kdo nese vinu za 300 000 zplynovaných maďarských židů? Všichni. Kdo mohl ten se za války obohatil. Přečetl jsem hodně knih na toto téma a můžu říct že se to děje i dnes. Krásný příklad nám dává USA, všude strká nos a když tam vypukne nepokoj a válka snaží se z toho vytěžit co se dá a dokonce se učíme angličtinu a co chtěl Hitler? To samé, obohatit se, jeden jazyk a to
němčinu.

11.04.2020 5 z 5

Bývali jsme bratři Bývali jsme bratři Ronald H. Balson

Nádherné čtení.Velice hezky do sebe zapadli jak historická, tak i linka že součastnosti,perfektní práce, pane spisovateli. Škoda, že je hodnocení jen 5*, já bych dal 10*.Vřele doporučuji.

15.01.2022 5 z 5

Katova dcera a černý mnich Katova dcera a černý mnich Oliver Pötzsch

Super počteníčko s množstvím záhad i s dodnes existujícími místy kde se děj této knihy odehráva. Sem tam jsem se v ději i zamotal ale pak se to všechno krásně vysvětlí. Templářský poklad jak je to lákavé, ale není všechno zlato co se třpytí.

07.04.2020 5 z 5

Kateřina Aragonská: Pravá královna Kateřina Aragonská: Pravá královna Alison Weir

Velká kniha o velké, milující a vzněšené ženě. Touha po lásce a spravedlnosti ji dostala až do vyhnanství, ale nevzdala se. Bojovala do posledního okamžiku svého života. Není divu že Alison Weirová pojmenovala po ní svou dceru. Pokud by vás odrazovala objemnost knihy nedejte se zmást, stojí to za to.

08.02.2020 5 z 5

Řezník Řezník Jennifer Hillier

Pravě jsem dočetl tuto knihu dávám pět bodů,je to pravda že vraha znáte od samého začátku,ale je zajímavé jak si s dějem spisovatelka dokázala pohrát, aby vůbec čtenář knihu neodložil hned,jak zjistí kdo vraždil.Zajímavé čtení.

09.12.2017 5 z 5

Sídlo hrůzy Sídlo hrůzy Lee Mountford

Za mne vydařena duchařina i když trošku přehnaná,ale to se dá za tu čtivost prominout.Příběh sester Sarah a Chloe Pearsonových,které zdědí dům po svém strýci.Jejich strýc byl obchodníkem se vzácnými artefakty.To co sestry po něm zdědí je fakt pecka.

12.06.2023 5 z 5

Léčitel Léčitel Maria Langner (p)

Není to nic světoborného.

24.09.2022 2 z 5

Eliho slib Eliho slib Ronald H. Balson

Další nádherný román z druhé světové války.Tentokrát se spisovatel zaměřil na téma,které je vždy aktuální v každé době.Podvody,vraždy,překupnictví,okrádání obyčejných lidí a v neposlední řadě holokaust. Naše vláda by si měla tuto knihu přečíst. Doporučuji i když ty skoky mezi roky trochu odvádějí pozornost.

24.07.2022 4 z 5

Poslední rituál Poslední rituál Yrsa Sigurðardóttir

Nejsem z knihy moc nadšený, myslel jsem že to bude trošku akčnější, ale zase je to jiný druh detektivky.Uvidím jaké budou další díly série, ale zde dávám pouze 3*.V textu chyběli písmenka, mužský a ženský rod pomíchán. Ke knize se už určitě vracet nebudu.

24.02.2022 3 z 5

Skandální komtesa: Říkali jí tygřice z Forli Skandální komtesa: Říkali jí tygřice z Forli Jeanne Kalogridis

Já jsem si vědom, že kniha je umělecké dílo a každý jeden spisovatel musí nastudovat hromady dokumentů, aby jeho dílo bylo dokonalé. Tady u této knihy dávám pouze 1*a to za obálku. Spisovatelka měla velice dobré téma a náročné,ale bohužel ze strhujícího historického románu se stala hromada textu s hromadou jmen které se míchali jedno přes druhé a mě to přišlo jako kdyby spisovatelce docházel papír a musela všechno rychle uvést. Nepřehledné, kostrbaté. Bohužel.

08.01.2022 1 z 5

Persona Persona Maxime Girardeau

No, abych pravdu řekl toto je jeden velký mix postav plno informací o sociálních sítích a příběh se táhl někde v pozadí. Kdyby mně někdo poprosil abych mu převyprávěl o čem byla kniha tak nevím. Za mne určitě ne.

24.12.2021 1 z 5

Případ šíleného tambora Případ šíleného tambora Jaromír Jindra

Příjemné čtení,dozvěděl jsem se mnoho zastaralých výrazů, které jsem si zapisoval do sešitku. Jelikož jsem původem Slovák, tak mne trochu tyto výrazy dělali problém. Ale super.

25.07.2021 4 z 5

Mengeleho dvojče A-782 Mengeleho dvojče A-782 Pavel Baroch

Dlouhou dobu jsem se nemohl pořádně začíst do žádné knihy. Myslím, že to bylo ovlivněno smrtí mé maminky, pak jsem v knihovně narazil na tuto skvelou, útlou knihu, která pojednáva o jednovaječných dvojčatech Jirkovi a Josefovi. Táto kniha nenucenou formou poukazuje na celkový průběh II. Světové války. Je to příběh, který vypráví Jiří, vždy v jeho vyprávění jsou statě tzv. "odbočky", které vám poukazují na událost o které Jirka mluví a dál ji rozvíjí. Např. první použití smrtícího plynu Cyklon B v Osvětimi, za jakých podmínek, kdo byli první oběti, zvrácené pokusy SS-Hauptsturmführera Dr. Josefa Mengeleho(jsou tam popsané a dost brrrr). Kniha dále poukazuje na svědky různých událostí a jejich knihy, které tito lidé napsali. Pokud máte zájem o tuto tématiku, přečtěte si tuto knihu, je to skvost. Já osobně si ji pořizuji do své sbírky.

25.05.2020 5 z 5