Etilik585585 Etilik585585 komentáře u knih

Leonardo da Vinci Leonardo da Vinci Walter Isaacson

Kniha je dobře a zajímavě napsaná , proto se i přes svůj docela velký rozsah dobře četla. Skvělí byl i obrazoví materiál , který knihu vhodně doplňoval.
Některým Leonardovím dílům je věnován v knize samostatný text , jakési zamyšlení nad dílem , které pro mne bylo přínosem v tom, že mne naučilo dívat se na obraz jinak , jaksi více do hloubky. I po přečtení knihy mám pocit , že si Leonardova osobnost zachovala část své tajemnosti kterou je do jisté míry zahalena a to je dobře neboť to je právě to , co přitahuje naši pozornost a dráždí naše smysli , a byla by velká škoda , kdyby se ona tajemnost vytratila .

15.04.2024 5 z 5

Perunův hněv Perunův hněv Arnošt Vašíček

Děj mně doslova pohltil , přečteno ,, jedním dechem" líbilo se mi , že v rámci děje příběhu jsou zmíněny i některé další zajímavé záhady ( např. Longinovo kopí ).

15.12.2023 5 z 5

UFO - Tajemství a souvislosti UFO - Tajemství a souvislosti Daniel Hájek

V knize je jistě řada zajímavých a poučných myšlenek které čtenáře mohou oslovit,
vybídnout k hlubšímu zamyšlení a hledání dalších informací , odpovědí na další otázky , které jak se domnívám v pozorném a vnímavém čtenáři téma této knihy
vyvolá. Ovšem co je v souvislosti s tématem knihy zřejmě nejdůležitější : čtenář musí mít na zřetely , že to jaký závěr si z přečteného učiní záleží pouze na něm samotném, proto by mněl každý kdo bude knihu číst k ní přistupovat s jistou dávkou obezřetnosti a s otevřenou myslí uvažovat o tom co čte .

25.11.2023 2 z 5

Krvavý básník Nero Krvavý básník Nero Dezső Kosztolányi

Dobře napsaná kniha, která přestože nemá mnoho stran je naplněna vcelku zajímavým a vcelku strhujícím dějem. Dokáže si udržet čtenářovu pozornost od začátku až do konce. .Myslím ,že velmi dobře a nenásilně , tedy aniž by se čtenář při čtení začal nudit , jsou v knize vykresleny psychologické profily jejích postav. Určitě doporučuji k přečtení.
Možná bych upozornil na doslov , který je podle mne zcela jistě poplatný své době, a proto by se v dnešní době bez něj kniha asi obešla , nicméně toto ponechám na úvaze každého čtenáře který bude knihu číst.

07.08.2023 4 z 5

Člověk, který se stal Bohem Člověk, který se stal Bohem Gerald Messadié

Zajímavý příběh o Ježíši , jak se mi zdá částečně vyfabulovaný a částečně vycházející z historických písemných pramenů. Ovšem je potřeba zdůraznit a podtrhnout , že jde o román nikoliv o literaturu faktu a ani o žádný teologický traktát! Přesto se zdá, že jsou tu některé reálie Ježíšovy doby vystiženy poměrně věrně. Za velmi důležitý a dobře napsaný pak považuji doslov autora , který vysvětluje proč pojal autor některé epizody Ježíšova života tak jak je uvádí ve své románu.

03.08.2023 4 z 5

Černošský Pán Bůh a páni Izraeliti / Starej zákon a proroci Černošský Pán Bůh a páni Izraeliti / Starej zákon a proroci Roark Bradford

Tak nějak nechápu ,že se tato kniha objevuje v kategorii knih duchovní , filozofie myslím, že vhodnější by byla kategorie satyra. Rozhodně to není četba ,která by kohokoli jakýmkoli způsobem duchovně obohatila, ale pokud očekává pouze víceméně je nenáročné ,oddechové čtení u kterého nebude muset moc přemýšlet , tak myslím , že vcelku nebude zklamán.

26.04.2023 1 z 5

Uprdelismus Uprdelismus Jan Menděl

Budu-li knihu brát jako ,, učebnici " osobnostního rozvoje která má pomoci k tomu, aby
se člověk cítil lépe a lépe se dokázal vnitřně vyrovnat a zvládnout různé životní situace,
pak je to obdobné jako u většiny učebnic a potažmo i u knih které člověk čte obecně:
něco vás zaujme a něčemu nerozumíte či se tím musíte z nějakého jiného důvodu ( ty důvody mohou být různé to ať každý posoudí sám) ,, prokousat! , pokud knihu nepřečtenou
rovnou neodloží . Takže abych to nějak uzavřel: i v této knize si lze vybrat některé poučky či praktiky , které pak můžeme ve svém životě , biť třeba modifikované tak aby vyhovovali přímo nám použít. Záleží na každém co si vybere a jak s tím naloží , může se stát ,že si nevybere nic, ale i tak , alespoň zjistil , že tato cesta není pro něj.

28.02.2023

Kříž proti kříži Kříž proti kříži Radovan Šimáček

Určitě stojí za přečtení. Poutavě napsané , dobrý příběh skvěle zasazený do historických událostí čtvrté křížové výpravy. Čtenář je jakoby vtažen do historických událostí , které vedly k pádu Konstantinopole ( Cařihradu) a dozví se i jaké pohnutky vedly k tomu , že původní dní záměr a cíl výpravy byl nakonec opuštěn, jakoby zapomenut.
Přestože knihu vydalo nakladatelství Albatros v edici KOD , mohlo by se zdát , že je určena dětem či mladým čtenářům je vhodná i pro dospělé čtenáře!!!

01.02.2023 5 z 5

Ježíšova dynastie : skryté dějiny Ježíše, jeho královské rodiny a zrození křesťanství Ježíšova dynastie : skryté dějiny Ježíše, jeho královské rodiny a zrození křesťanství James Tabor

Zajímavé čtení, které jaksi vyvolává spoustu dalších otázek kolem historické postavy
Ježíše Krista. Osobně se domnívám ,že nelze tak úplně oddělit Ježíše historického od Krista křesťanské víry a v knize je to jak se zdá i vidět tak trochu, možná mezi řádky.
Autorovi nelze upřít snahu místy snad troch křečovitou, o oddělení těchto dvou věcí, které jak se domnívám se zcela oddělit nedají.
Závěrem, doporučuji při čtení být pozorný a přemýšlet ,zvažovat !!!

25.09.2022 4 z 5

Chovejte se jako Darth Vader Chovejte se jako Darth Vader Gwendal Fossois

Opravdu zajímavá kniha, asi by mně nikdy nenapadlo se takovýmto ,a musím říci ,že velmi zajímavým způsobem zamýšlet nad psychologií postav nějakého románu či filmu.
Určitě stojí za to si tuto poměrně útlou , ale obsahem hutnou knihu přečíst. Vřele doporučuji.

13.08.2022 5 z 5

Hlas, který vyrušuje Hlas, který vyrušuje Marián Kuffa

Skvěle a poutavě napsaná kniha ,myšlenek které určitě zasáhnou mysl a srdce.
Přečteno za jedno odpoledne nemohl jsem se od čtení odtrhnout a zcela se ztotožňuji
s názory a myšlenkami o. Kufiy .
Vřele doporučuji!!!
P.S A stejně tak i jeho kniho Buď Kristovým svědkem

08.04.2022 5 z 5

Exorcismus Anneliese Michelové Exorcismus Anneliese Michelové Felicitas Goodman

Velmi dobře a čtivě napsáno , je zde využito toho ,že případ byl poměrně slušně a hojně zdokumentován. Mně osobně zaujala celá kniha a zvláště pak závěrečný rozbor případu z pohledu
autora. Vřele doporučuji!!

23.03.2022 5 z 5

Kauza Kristus Kauza Kristus Lee Strobel

Mám za to , že pro zvídavého čtenáře který se zajímá o to v co a proč křesťané věří je možno tuto knihu považovat za jakýsi ,,odrazoví můstek´´ k dalšímu studiu. Čtivě napsaná a je vidět ,že autor si dal práci se sháněním a posouzením materiálu pro svou knihu., což je třeba přiznat a ocenit.

06.11.2021 3 z 5

Počátek Počátek Dan Brown

Klasický Brouwn, čtiví, mohu doporučit.
Kniha je dle mého názoru na druhém místě, hned za šifrou mistra Leonarda.Děj má spád a dobře se čte ,
přečetl sem ji téměř jedním dechem!!

22.12.2018 3 z 5

Ukradená Mona Lisa a další nejslavnější loupeže uměleckých děl Ukradená Mona Lisa a další nejslavnější loupeže uměleckých děl Petr Vokáč

Doporučuji, čtivě napsané kniha o zajímavých a napínavých osudech některých vzácných uměleckých děl. Čte se,,jedním dechem!!!"

25.04.2017 5 z 5

Pan Auťák a templáři Pan Auťák a templáři Zbigniew Nienacki

Tuto knihu jsem četl jako dítě, ale dodnes ji mám v paměti. Skvělé vypravování o partě kluků ,,proložené " zajímavou historií Templářského řádu a jeho pokladu. Skvělé čtení pro starší děti ,které se zajímají o historii.

07.03.2016 5 z 5

Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Kniha se četla dobře, má i jistý nádech tajemna a je v ní i jistá moudrost a poučení.Přesto ,její styl připomíná pohádky Tisíce a jedná noci snad tu chybí už jen Šeherezáda. Ale, myslím ,že za přečtení stojí.

28.02.2016 2 z 5

Boží týpek Boží týpek Pastoral Brothers

Vzhledem k tomu , že jsem tušil co mohu od autorů zhruba čekat nebylo pro mne to co jsem četli , či spíše styl kterým je kniha napsaná takový šok jako jejich první kniha. Takže: ne se vším co a možná hlavně jak je v knize prezentováno se mohu ztotožnit ( sorry jako) !! Přesto je tam dost toho s čím mohu naprosto bez problémů souhlasit. K tomu aby čtenář Božího Týpka neodložil hned po přečtení pár řádek nebo stránek je potřeba jisté osobní odvahy ( osobní odvahy míněno v uvozovkách) . Tak přeji při čtení odvahu a ať vás čtení baví

13.11.2024 1 z 5

Vraždy v Cambridgi Vraždy v Cambridgi Daniel Glyn

Toto je typicky anglický styl , určitě nemusí každému vyhovovat , ale na druhou stranu si , jak se domnívám , zcela určitě své čtenáře najde. Připravte se na anglický suchý humor. Snad by se celí děj dal vtěsnat na méně stran , ale to by nejspíše byla škoda. Nu , každý ať si udělá názor sám.

10.11.2024 3 z 5

Detektiv Zack a záhada potopy Detektiv Zack a záhada potopy Jerry D. Thomas

Přestože je tato kniha určena dětskému čtenáři myslím , že i dospělí čtenář si v ní najde pár podnětů k zamyšlení. Tedy pokud bude chtít se trochu zamyslit.
Tato kniha totiž není jen příběh pro děti , ale do jisté míry předkládá jiný pro mnohé zcela nekonvenční pohled na to jak a proč vznikl náš svět.

09.10.2024 3 z 5