Evickar | Komentáře u knih | Databáze knih

Evickar Evickar komentáře u knih

Padlý dědic Padlý dědic Erin Watt

Musím říct, že Sav od Gideona bych asi na více stránkách nesnesla, obzvlášť při flashbacích. Takového rozmazleného fracka jsem snad ještě nikde neviděla. Easton opět po... všechno, co může. Svoje chyby neustále opakuje a ať už se stane cokoli, nikdy se z chyb nepoučí. Harley mi přišla jako jediná normální, stejně tak nový příchozí do fotbalového týmu. Takového kluka bych si představovala jako hlavního hrdinu. Jinak se kniha čte úplně sama a zhltla jsem ji za den. Mimochodem, asi poprvé mi Ella lezla hodně na nervy. Chvílemi jsem ji nemohla vystát... a Reed mi trochu chyběl, ale chápu, že je tato kniha o Eastonovi, ale i tak mi přijde, že ho spisovatelka úplně odsekla od rodiny.

03.09.2018 3 z 5

Baskervillský pes Baskervillský pes Arthur Conan Doyle

Dobrá kniha, napínavý příběh, ale nic speciálního.

16.03.2017 3 z 5

Láska mezi písmenky Láska mezi písmenky Jodi Picoult

Nenechte se odradit tím sladkým naivním začátkem! Bude se vám opravdu zdát, že čtete románek pro puberťačky. Jak ale děj postupuje dál, zjistíte, že ona naivita se vytrácí a přichází realita důsledky všeho, co se v knize odehrálo. Nečekala jsem, že se mi kniha bude tak líbit. Pěkná oddechovka pro mladé.

16.06.2016 4 z 5

Kafe @ cigárko Kafe @ cigárko Marie Doležalová

Biografie a vyprávění ze života jsem nikdy nečetla, ale musím říct, že jsem se opravdu bavila. Ke konci už mi přišlo, že se omílá pořád to samé dokola, ale rozhodně to byl příjemně strávený čas.

03.06.2016 4 z 5

Michaela: Události v klášteře svatého Anděla Michaela: Události v klášteře svatého Anděla Miloš Urban

Pronásledovaný vrah nalezne útočiště v klášteře plný jeptišek... pouze jeptišek, opat se ztratil v neznámu. Není to obyčejný klášter, je to klášter plný smilstva a hříchů, kde jeptišky rejdí na řídící páce a užívají si společných koupelí. Postavy jsou v knize absolutně šílené. Nemluvím jen o jeptiškách, ale i panu S. Nikdy nechápete jejich počínání a nedostane se vám k němu ani žádné vysvětlení. Obecně bych to nazvala velkým chaosem, ve kterém se prostě moc neorientujete. Každopádně mě tenhle chaos docela bavil. Nikdy netušíte, kdo co příště provede.

10.05.2016 3 z 5

Caliban Cove Caliban Cove Stephani Danelle Perry

Asi trochu subjektivní hodnocení. Jednička byla určitě lepší, ale já prostě miluji herní sérii, takže i kdyby to byla slátanina, dala bych aspoň 3 hvězdy. Rozhodně si přečtu i další díl. Bylo zde méně akce a hlavolamů. Prvních 100 stran popisuje přípravu týmu na akci. Kniha je velmi čtivá a stránky ubíhají strašně rychle.

08.05.2016 3 z 5

Všehokniha Všehokniha Guus Kuijer

Kniha určitě není pro děti, je určena spíše pro mládež, pro začátek 2. stupně základních škol. Otec rodiny je křesťanský fanatik, který bije svou ženu, když mu odmlouvá a svého syna, když nezná na slovo přesně úryvky z Bible. Objevuje se tu ale nejen problematika víry, která děti spíše odradí. V knize je také postava ježibabky (ne moc oblíbené sousedky), která dokáže vyčarovat hordy žab a ví, co se u Tomášovy rodiny děje. Dětem se asi bude líbit nejvíc část právě se sousedkou, kterou Tomášek začne navštěvovat a nakonec zjistí, že vlastně není důvod, proč se jí bát, naopak se s ní skamarádí. Nakonec ale vše skončí tak, jak má a každý čtenář bude spokojený.

22.04.2016 4 z 5

Vařte jako šéf Vařte jako šéf Zdeněk Pohlreich

Knihu mám doma už docela dlouho a za celou dobu jsem z ní nic neuvařila :-( Recepty jsou pro začátečníky moc složité a těžko mezi nimi vyberete. Naopak pro někoho, kdo se cítí v kuchyni jako doma a troufne si na pokročilejší kuchyni, to bude ta správná volba!

04.04.2016 3 z 5

Stalinovy krávy Stalinovy krávy Sofi Oksanen

Upřímně jsem nebyla schopná tuto knihu dočíst. Velmi mě nudila a až na pár pasáží se v knize omílá pořád jedno a to samé. Málokterou knihu jsem nedočetla, ale u této mi pokračování ve čtení přišlo opravdu jako ztráta času.

16.11.2015

Macbeth Macbeth William Shakespeare

Strašné zklamání. Žádné napětí, žádná hloubka. Ani za tragédii bych to neoznačila. Naopak jsem doufala v brzkou smrt Macbetha - tedy spíše happy end. Shakespeara už asi ne. Opravdu nevím, co je na něm tak skvělého.

19.10.2015 2 z 5

Deník mého stínu Deník mého stínu Claire Kendal

Četla jsem knihu Ty, která pojednává také o stalkingu, ale z pohledu pronásledovatele. Pohled oběti mi ale přišel zajímavější, hlavně psané deníky. Části z pohledu vypravěče by v knize ani být nemusely. Ale rozhodně slušné, bylo by to 3,5 hvězdičky :-)

20.08.2015 4 z 5

Zelená míle Zelená míle Stephen King

Asi to bude tím, jak moc miluji film, že mě kniha tak neuchvátila, jak jsem doufala, ale rozhodně stojí za přečtení.

31.05.2015 4 z 5

Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Už když jsem četla anotaci, tak jsem věděla, že námět bude hrozné klišé. Typická červená knihovna, která ničím nevyniká. Hlavní hrdinky nejsou moc sympatické. Allie bych už při prvním setkání asi propleskla. Moyesová tentokrát zklamala.

05.05.2015 3 z 5

Ostré předměty Ostré předměty Gillian Flynn

Ostré předměty pro mě nebyly tak uspokojující jako Temné kouty, nicméně námět byl zajímavý a postavy jako vždy dost labilní (včetně hlavní hrdinky). Napětí jsem kromě několika stran docela postrádala a ani identita vraha pro mě nebyla překvapením. Knihu jsem ale přečetla za 1,5 dne, takže to něco do sebe rozhodně má. Byla jsem celkově spokojená.

06.06.2014 4 z 5

Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Po knize Než jsem tě poznala musím dát rozhodně míň hvězdiček. Ikdyž kniha vypráví o smrtelně nemocném zamilovaném páru, je vlastně docela vtipná. Na svůj věk oba hrdinové dost filozofují o životě, o vesmíru, o nekonečnu. Nakonec ale neukápla ani slza. Dala bych tomu 3,5*. Než jsem tě poznala je prostě dospělejší. Tohle je trošičku pro náctileté. Jediné, co mě štve je, že spisovatel nakonec opravdu Hazel neřekl, jak jeho kniha pokračuje :-)

04.05.2014 3 z 5

Chlapec na dřevěné bedně Chlapec na dřevěné bedně Leon Leyson

Kniha se mi opravdu líbila, ale je mi líto toho, že byla tak krátká, aby se člověk dokázal do děje pořádně vžít. Jinak bych dala určitě 4*.

18.02.2014 3 z 5

Hitler a holocaust Hitler a holocaust Robert Solomon Wistrich

Kniha je rozdělená tematicky, což mi moc nevyhovovalo. Roky skákají sem tam a člověk se přestává orientovat v návaznosti jednotlicých událostí.

14.02.2014 3 z 5

Dávné vzpomínky Dávné vzpomínky Karel Oswald

Opravdu moc pěkné a jednoduché povídání o osudu romské rodiny Holomkových - od příchodu na Slovensko přes vyhlazení během 2. světové války až po poválečné období. Knížka je útlá a zaznamenává nejdůležitější události génia Tomáše Holomka, premianta na gymnáziu a budoucího právníka.

24.11.2013 4 z 5

Inheritance Inheritance Christopher Paolini

Jedna z nejlepších sérií, co jsem kdy četla. Poslední díl byl stejně napínavý jako všechny předchozí. Kdo očekává happy-end, asi bude zklamán. Ještě teď nechci uvěřit, že to dopadlo takhle. Moc se mi líbily pasáže s Nasuadou a Murthagem - asi proto, že jsem romantik. Celkově velká spokojenost!

17.11.2013 5 z 5

Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček Roman Vaněk

Další skvělá kuchařka od pana Vaňka, která se spíše soustředí tentokrát na výrobu domácích uzenin a zabíjačku, ale i tak se v ní najdou další klasické české recepty s krásnými fotografiemi.

05.11.2013 5 z 5