Evina74 komentáře u knih
Další díl série bretaňských detektivek opět nezklamal. Po líčení bretaňských pokrmů, odstínů moře, popisu ostrovů a přírody vůbec, doufám, že příští rok už návštěva Bretaně klapne ????
To tedy opravdu není můj šálek kávy. Profesionálně namluvená audiokniha mnoha herci, ale jako knihu bych ji asi odložila.
Loňský vánoční dárek a nejkrásnější kniha v tomto roce. Citlivá, zábavná, laskavá. Markus Zusack se tímto přiřadil k mým nejoblíbenějším spisovatelům.
Napínavá detektivka, již třetí ze série. Audiokniha skvěle načtená Petrou Špalkovou.
Opět přečteno jedním dechem. Napínavé čtení, všem doporučuji a víc už nenapíši, nechci spojlerovat - jen mi to přece nedá - jedna smrt potěší a minimálně jedna rozesmutní.
Další díl ze série pohodových detektivek z jinak poklidné Bretaně. Popisy přírody - moře, řek, lesů, ale i městeček se svými hospůdkami a hlavně lahodnými pokrmy čtenáře lákají k návštěvě. Rozhodně si přečtu i další díl a tím si Bretaň aspoň na dálku užiji.
Přečteno hned, ale přeci jen - případy Eriky Fosterové byly čtivější. Asi to bylo i nepříliš vydařeným překladem, občas se vyskytla dosti krkolomná věta. A přiznejme si věta na str. 59 "Na zádech a stehnech bylo patrných šest otevřených ran a na dvou místech bylo vykousnuté maso, takže rány odhalovaly míchu." To asi není příliš reálné...
(SPOILER) Tolik jsem se těšila a nebyla zklamaná. Snad jen žánrové zařazení detektivka už je skoro moc. Hrdinové vás krásně vtáhnou do děje, že i když knihu odložíte, stejně na ně musíte myslet. Nějakých 700 stran se přečte jedním dechem, i když nedochází k obrovským dějovým zvratům a netečou proudy krve. Autorka je zkrátka úžasná vypravěčka a už se těším na další díl (romantiku moc ráda nečtu, ale sláva, že už se Robin konečně zbavila Matthewa).
Ani další díl Akt Enzo nezklamal, napětí nechybělo a David Matásek audioknihu pěkně namluvil. Až na jednu nedořešenou věc...
Kratičký smutný příběh o životě a smrti k zamyšlení. Určitě si ho přečtu ještě jednou.
Zajímavý příběh k doporučení všem, kteří se chtějí beletristickou formou dozvědět něco o autismus. Nejen pro děti.
Zajímavý příběh s hlodající otázkou viny. Postavy byly ale trochu moc černobílé, čtenář od začátku tuší, kdo je "padouch". Konec se mi nelíbil, nedokázala jsem se ztotožnit s rozhodnutím dvou do té doby naprosto poslušných dospívajících.
Zajímavá knížka, čtená kvůli čtenářské výzvě, ale velice zaujala.
Tohle, bohužel, nebyl můj šálek kávy, takže jsem knížku dočetla pouze a jen kvůli čtenářské výzvě.
Napínavá severská detektivka. Jediné mínus - otevřený konec příběhu. Nepotrestání zla mi nedává spát.
Kniha jsem četla z důvodu čtenářské výzvy. Děj byl příliš ponurý, jednání a myšlení hlavních postav pro mě až nepochopitelné. Celkově jsem měla dojem, že kniha už je zastaralá.
Kniha sloužila jako navnadění na dovolenou v Albánii. Bohužel z důvodu vydání roku 2008 je už téměř mimo mísu, Albánie je úplně někde jinde. Země je to rozhodně krásná, ale už vůbec ne tak chudá, jak je popisováno.
Naprosto originální a vtipná knížka, kterou ocení nejen děti, ale i dospělí. Jdu si něco namalovat ... voskovkama...