evineckY evineckY komentáře u knih

Démonov anjel Démonov anjel Michaela Ella Hajduková

Druhý díl byl ještě lepčí, než 1 !
Holky, které mají rády fantasy a erotiku si příjdou na své, je to super...

05.07.2022 5 z 5

Něžná náruč větru Něžná náruč větru Alexander Stainforth (p)

Mylady Amelie vypráví svůj strastiplný a těžký životní příběh větru,
který ji nakonec přivane životní lásku.
Je to takový historický thriller se špetkou tajemna a nádechem romance.
Doporučuji !

14.06.2022 5 z 5

Láska bez scénáře Láska bez scénáře Tina Reber

Tak si říkám, že slušné celebrity to nemají vůbec jednoduché.
I když to byl příběh hodně klišoidní, měl v sobě drama, napětí, slušnou lásku
a hlavně pěkný konec - pro mně naprosto důležitý a proto se mi tato kniha líbí.

19.05.2022 4 z 5

Rudá galerie Rudá galerie Tiffany Reisz

Ráda čtu erotické romány, ale musí mít nějaký děj.
Bylo to s nádechem fantasy, ale nebyla to erotika, ale tvrdé porno od začátku
do konce. Nevím, jestli se pustit do dalšího dílu, ( v nejbližší době asi ne)
musí být na to nálada.

04.04.2022 3 z 5

Noční klub. Díl první Noční klub. Díl první Jiří Kulhánek

Akční, humorná, fantasy plná zabíjení a honičky.
Spisovatelé, bojte se, jestli budete psát o upírech !

20.02.2022 4 z 5

Aiden Aiden Melanie Moreland

Knihu jsem už četla. Jak jsem mohla zapomenout a tak jsem si dala opáčko.
Ale jo, ale né, ale jo, ale né...polovina knihy- a pak to byl tryskovlak !
Ze začátku mě Aiden štval, ale pak se z něj stal miláček. Cami je chytrá holka s nohama na zemi, která si se sestrou neprožila zrovna život jako sen a zaslouží si pohádku. I když je to tak předvídatelné, už se těším na Maddoxe.

24.10.2021 5 z 5

Sladká pomsta Sladká pomsta Jonas Jonasson

Tak tohle jsem potřebovala ! Je to tak absurdní a neuvěřitelné, až je to skvělé a ještě parádně namluvené Martinem Stránským. A když si představím ty jezdící schody někde v buši...To člověk nevymyslí :-)

12.10.2021 5 z 5

Adelheid Adelheid Vladimír Körner

Zrovna jsem se vrátila z nemocnice a moc jsem si nepomohla poslechem takové smutné a depresivní knihy. Hrozná doba, ve které si ani slušný člověk nemohl najít lásku a klid . No a ten konec, ten to úplně zabil. Audiokniha je moc pěkně a s citem načtená.

10.10.2021 4 z 5

Šifra mistra Leonarda Šifra mistra Leonarda Dan Brown

Perfektně načtená audiokniha a přitom se mi odvíjel před očima film, protože se vůbec neodchýlil od knihy. Super.

08.09.2021 5 z 5

365 dní 365 dní Blanka Lipińska

(SPOILER) Toto vážně ? Vůbec nevím, jestli toto dočtu.
Dokonalá, sebevědomá a krásná Laura se stane ředitelkou hotelu, tak ji to přestane bavit a dá výpověď. Pořád dokola kdo má co na sobě, jak vypadá, blá, blá...
Na dovolené ji unese mafián, vyhrožuje jejím rodičům, zastřelí jí před očima chlapa a ona je nadržená. Samozřejmě šla hned nakupovat nejluxusnější hadry, boty a prádlo.
Večer ho chce navnadit, tak si obleče průsvitné šaty, aby viděl spodní prádlo a když ho rozpálí, tak začne brečet a uteče. ráno jí nevadí, že jí vidí nahou ve sprše, je nadržená, ale radši uteče, aby si to udělala sama.
myslím, že mám dost a to jsem v 1/3.

05.09.2021

Hospoda Jamajka Hospoda Jamajka Daphne du Maurier

Poslouchala jsem. Je to vlastně krimi román o chudě holčině, která přišla o rodiče a tudíž o všechen majetek - jak už to v té době bylo u žen a mněla tu smůlu, že jediná příbuzná - teta má za manžela zloděje a vraha. Sice chudák přežila , ale jelikož se zamilovala do strýcova bratra, který neměl základy pro rodinný život a živil se krádeží, tak nevím, co jí čekalo. Ale naděje umírá poslední...

19.08.2021 4 z 5

Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Když nemůžu číst, tak poslouchám . Tohle bych nečetla, ale na poslech to bylo tak absurdní, až to bylo super a k tomu perfektně načtená.

„Moh bys zamíchat polívku než pověsím prádlo, Ingmare?“
„Nemoh, miláčku, to by se mi ohřály varlata.“

05.08.2021 4 z 5

Pohádky z pařezové chaloupky Křemílka a Vochomůrky Pohádky z pařezové chaloupky Křemílka a Vochomůrky Václav Čtvrtek (p)

Krásná nostalgie z naší knihovničky, i když je už trošku v salátovém vydání :-)

17.07.2021

Panský dům Panský dům Anne Jacobs

Moc pěkná historická sága, ve které samozřejmě nechybí intriky, zlo , chudoba, ale i láska a přátelství.

13.07.2021 5 z 5

Cesta Cesta Cormac McCarthy

(SPOILER) Tak jo. Tohle je tak ponurá kniha plná naděje i beznaděje, strachu a boje o přežití. Sice autor neuvedl, co za katastrofu se stalo, ale to je úplně vedlejší. Přežije dobro, nebo zlo. Otec, kterému utekla manželka a nechala mu syna (co to bylo za stvůru) putuje na jih, protože si myslí, že tam bude teplo. A tady je vidět, jaké příklady dáváme svým dětem a co se z nich stává. Co je člověk ochoten a schopen udělat za trochu jídla a záchranu života. Kdy si člověk uvědomí, že peníze a hmotné statky nemají žádnou cenu.
Je vůbec potřeba nějaká katastrofa, aby byl konec světa? Jak se lidi chovají k přírodě, to dostanou. Miliony tun odpadu v moři i vesmíru a bude to čím dál horší, plundrování země a lesů. Stačí, když se podívám z okna a tam, kde jsem chodila na hřiby už žádný les není a to během pár let! Všem je jedno, co se kolem děje, co předá další generaci . Nikdo si neuvědomuje, že jsme tady jen na chvíli a tuhle planetu máme jen vypůjčenou .

-Měl jsem ošklivej sen
O čem se ti zdálo?
O ničem.
A jseš v pohodě?
Nejsem.
Objal ho a chvíli tak zůstali. Bude to dobrý, řekl.
Já brečel, jenže ty ses nevzbudil.
To mě mrzí. Jsem hrozně unavenej.
Já myslel v tom snu.

05.03.2021 4 z 5

Podivná doba Podivná doba Caimh McDonnell

Naprosto skvělá fantasy kniha, u které jsem se náramně bavila s partou ''novinářů'' a hned jdu na pokračování.
Doporučuji

26.11.2024 5 z 5

Romantici ze záhrobí Romantici ze záhrobí Ashley Poston

Kniha, která není pro každého, protože číst o smrti není jednoduché.
Není to žádná puberťácká romance.
Za mně je to skvělá, trošku smutná fantasy s krásným, pro někoho naivním koncem, která stojí za přečtení. A nezapomeňte na krásný doslov autorky.

Poděkování autorky
A konečně děkuju komusi, kdo v opilosti v baru prohlásil, že láska je mrtvá – byla jsem tam a věřte mi, láska není mrtvá. Jenom vyspává úpornou kocovinu. Dejte jí dva paraleny a řekněte jí, ať ráno zavolá.

22.11.2024 5 z 5

Tři Sekery Tři Sekery Kateřina Surmanová

Poslouchej svoje děti, a pokud vidí něco, co ty nevidíš, boj se.
Steinar Bragi, Planina

Horor - thriller - fantasy - to vše najdete v této knize,
kdy se vám při čtení budou ježit chloupky po těle a bude vás mrazit.
Z hlouposti, maloměšťáctví a nevědomosti člověk člověku dokáže ublížit tak,
že ztratí svůj život i jeho smysl, ale přátelství a rodina je nejdůležitější.
Kniha je brutální a nechutná, ale spisovatelčin styl psaní je úžasný
a těším se na další její knihy.
Moc doporučuji.

21.11.2024 5 z 5

Něco má za lubem Něco má za lubem Sara Goodman Confino

Pěkné a pozitivní čtení o rodině a lásce, která přetrvá věky.
Babčinu vitalitu bych potřebovala a celou knihou mě neskutečně bavila.
Moc doporučuji.

01.11.2024 5 z 5

Neústupný horal Neústupný horal Amy Jarecki

Úžasný historický romám dle pravdivých událostí o masakru v Glencoe
a vyvraždění celého klanu na Skotské vysočině, kdy britové po příkazu
vyvraždit všechny muže do 70 ti let zabíjeli ženy i děti.
Nejsmutnější na všem je, že takové hrůzy se dějí za pomoci zrádců
z vlastních lidí, kteří dají přednost cizákům.
Líbila se mi romantická linka, ale byla to spíše pohádka pro odlehčení.
Moc doporučuji všem, kteří mají rádi Skotskou historii.

Úřední dopis kapitánu Campbellovi nařizující masakr napsal major Robert Duncanson v Ballachulishi dvanáctého února tisíc šest set devadesát dva a údajně si jej předávali Glenlyonovi příbuzní z generace na generaci, až nakonec skončil ve vlastnictví Národní knihovny Skotska v Edinburghu, kde je uchován dodnes.
A tento dopis si přečtěte v poznámce autorky.

23.07.2024 5 z 5