Evule114
![Zelená jako smaragd Zelená jako smaragd](https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/148279/zelena-jako-smaragd-148279.jpg?v=1359915578)
Velmi nádherné zakončení, ačkoliv jsem to o veverkovi netušila.. Rozhodně tento díl byl víc než napínavý a nádherný :-) škoda, že není ještě jeden díl, jak se daří Paulovi a Lucy a jak Gwendolyn a Gideon překonávají svou nesmrtelnost...
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Rudá jako rubín Rudá jako rubín](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/110297/laska-nezna-cas-ruda-jako-rubin-fFV-110297.jpg?v=1419454541)
Na doporučení kamarádky jsem si tuto trilogii půjčila a rozhodně to byl skvělý tip. Velmi čtivé, napínavé, vtipné a taky jsem uronila i nějakou tu slzu. Prostě boží od začátku do konce, rozhodně jsem některé věci nečekala a určitě se k nim vrátím :-) já jedině doporučuji :-) a rozhodně nejen mladistvým, já už jsem stará koza a tohle mě víc než bavilo :-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Dívka z nočních můr Dívka z nočních můr](https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/143092/anna-series-divka-z--143092.jpg?v=1368085215)
Knížka byla super a četla se mi dobře už jen proto, že jsem chtěla vědět, jak to dopadne. Ale.. ach ten konec.. Jistě, že Cas nemohl být s Annou, ale přišlo mi to smutné, měl alespoň skončit s Jestine, tak by to byl pro mě happy end, ale takhle.. no musím si teď najít šťastnější sérii :-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Anna krví oděná Anna krví oděná](https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/143093/anna-series-anna-krvi-odena-T36-143093.jpg?v=1396256556)
Tento příběh se četl sám. Skvěle napsaný, nevím co jiného dodat. Akorát mi bylo líto Tybalta :-( chudák kočka.. každopádně takové zakončení jsem rozhodně nečekala. Jdu pokračovat druhým dílem :-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Smrtící žár Smrtící žár](https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/234126/smrtici-zar-m84-234126.jpg?v=1641203577)
Každý díl od Patricie je vyjímečný. S každou knížkou se dostávám do jiného světa a vždy mě strašně mrzí, když dojdu ke konci. Souhlasím, že díl od dílu je lepší a já pevně doufám, že to nebude poslední díl Alfy a Omegy, protože ať miluji Mercy sebevíc, tahle série mě opravdu chytla za srdce. Nechybí zde romantika, humor, akce i truchlení. Je tam zkrátka vše, co si má duše čtenáře přeje :-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Dvojí spravedlnost Dvojí spravedlnost](https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145000/dvoji-spravedlnost-b8h-145000.jpg?v=1641202731)
Další skvělý díl. Nemůžu si ale pomoci, pro mě byl lepší druhý díl. Samozřejmě, že i tento byl uchvacující a četl se jedna báseň. Zrovna masový vrah a poldové nejsou má krevní skupina, ale zase to dostalo jiný šmrnc, když jsem zjistila, kdo je tím vrahem. Doufám, že v posledním díle nebude Charles tak rozpolcený kvůli svým duchům. A ještě jedno obrovské plus. Je zde více romantiky i erotiky oproti Mercy..
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Loviště Loviště](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/128574/loviste-128574.jpg?v=1342894910)
Další skvělý díl, nesouhlasím s některými názory. Konečně jsem se dozvěděla více o tom, jak Bran vystoupil s vlky na veřejnost. Nechyběly akce a napětí, které byly protkány romantikou.Taky mě pobavilo, jak Dana nazvala Leah, to na ní sedí. Jen jedno mínus má tato série a to, že jí není více dílů.. Dneska se vrhám na třetí..
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Štvanice Štvanice](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/115677/stvanice-EQb-115677.png?v=1564610125)
Konečně jsem se na knížku vrhla. Trošku mě na začátku zarazilo že to není psané z pohledu hlavní hrdinky, ale rozhodně to neubralo na tom, jak se knížka dobře čte a navíc to byl bonus, protože jsem mohla číst několik osob a ne jen jednu. Opět návykové jako droga a kniha mi přišla lepší než Ohnivý dotyk. Sérii Alfa a Omega jsem si zamilovala a hurá na další díl..
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Svět poté Svět poté](https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/229915/penryn-a-konec-dni-svet-pote-qvI-229915.jpg?v=1417510681)
Tak tohle bylo vážně něco.. hlavně ten konec.. Překvapilo mě snad úplně všechno.. Posledních 100 stran jsem hltala jedním dechem. Hlavně mě dostala Paige. Jsem zvědavá, kdy vyjde poslední díl. Hned napíšu do nakladatelství, protože to dlouho nevydržím.. tak moc je to napínavé..
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Pád andělů Pád andělů](https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/185943/penryn-a-konec-dni-pad-andelu-jBS-185943.jpg?v=1417510754)
Tahle knížka je naprosto skvělá, už čtu druhý díl, jak jsem nedočkavá. Jen pár stránek na začátku mi trvalo přelouskat, ale pak jsem se do děje naprosto ponořila. Penryn je opravdu skvělá postava a to i Raf. No je pravda, co píše snilek.holka. Opravdu mi přišly některé části až hororové a tomu tak je i v druhém díle. Samozřejmě jsem zvědavá, jak to celé dopadne. Jen by mě zajímalo, co se stalo předtím, než andělé zaútočili na Zemi. Třeba se to dozvíme v druhém díle :-) Každopádně tahle knížka je o 100% lepší než Pád od L. Kate...
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Mihotavé stíny Mihotavé stíny](https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/245391/mihotave-stiny-245391.jpg?v=1428560175)
Já rozhodně nesouhlasím se Sarri.. Všechny povídky byly úžasné a pokaždé mě mrzelo,že už končí. Ale v jednom má pravdu.. Obal se jim tentokrát moc povedl. Díky Mihotavým stínům se vrhnu co nejdříve na Alfu a omegu, protože svět, který stvořila Patricia je naprosto pohlcující..
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Ohnivý dotyk Ohnivý dotyk](https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/283548/ohnivy-dotyk-TLQ-283548.jpg?v=1464605148)
Tuhle knížku jsem si běžela ihned koupit, jak jsem zjistila, že vyšla.Mám doma celou sérii až na třetí díl, který je vyprodaný a já ho nemůžu nikde sehnat. Mercy je prostě Mercy, ale chyběl mi tam Stefan. Můžu říci, že některé díly byly víc akční než tenhle, ale i tak se četl báječně. I když jsem od knížky čekala teda úplně něco jiného :-). Rozhodně ale stála za to.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Elita Elita](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/218381/elita-Xw0-218381.png?v=1653297417)
Upřímně pořád netuším komu více fandím, každopádně druhý díl mě strhnul více než ten první a nemůžu se dočkat pokračování... Tahle série je opravdu velmi vydařená a já rozhodně už mezi puberťačky nepatřím a jsem ze série nadšená, rozhodně za mě palec nahoru a všem doporučuju :-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Selekce Selekce](https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/207771/selekce-RMS-207771.png?v=1653291284)
Já musím dát plný počet bodů, jelikož jsem neočekávala od knihy téměř nic, tak mě opravdu dostala. Měla jsem jí přečtenou během pár hodin. Děj je velice silný, tak na mě kniha působila od začátku do konce. Jen tedy nevím, komu víc fandím.... Kdo ovládne nakonec Američino srdce? Aspen její milý nebo samotný princ Maxon? No uvidíme, jak se to bude vyvíjet v Elitě :-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Prorok Prorok](https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/185224/hrbitovni-kralovna-prorok-F90-185224.jpg?v=1422191001)
Závěrečná knížka se mi moc líbila. I když od půlky jsem věděla, kdo bude vrah Fremonta, ale to s tou Shani jsem vážně nečekala. Alespoň, že konečně Amelie byla s Johnem. To jsem jim přála, jen je škoda, že ten konec zůstal takhle otevřený a zůstaly nezodpovězené některé otázky, ale kupodivu mi to nevadí jako jindy..
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Království Království](https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/180039/hrbitovni-kralovna-kralovstvi-yHc-180039.jpg?v=1422989883)
Tak první díl oproti tomuhle byl naprostá slabota a teď můžu i říct, že byl méně záživný než druhý. Tehle díl mě naprosto dostal, fakt to byla síla. Vřele doporučuji. Musela jsem číst bez dechu od začátku do konce. Jen jsem zvědavá co bude s Amelií a Devlinem, takže honem na poslední díl :-).
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Okřídlená duše Okřídlená duše](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/137608/hrbitovni-kralovna-okridlena-duse-Fxl-137608.jpg?v=1422989968)
Přiznávám se, že ze začátku mi dělalo problém se do knížky pořádně začíst. Nadchlo mě, že je o duchách, tohle téma miluji, ale tedy naštvalo mě, že hlavní hrdinka se jim pevně vyhýbá a má nastolené pravidla. A ještě k tomu krimi příběh, což tomuto tématu se záměrně vyhýbám, ale nakonec si mě příběh dostal a já se začetla, nakonec jsem byla ráda, že jsem jí přečetla a odhalení vraha bylo také zajímavé. Už jsem začala číst druhý díl a jsem zvědavá, jak to s nimi bude pokračovat, hlavně s jeho duchy...
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Cress Cress](https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/202363/mesicni-kroniky-cress-Whs-202363.jpg?v=1397925094)
Opět musím dát 5 hvězdiček. Tak tohle jsem vážně nečekala. Budu teď strašně netrpělivá, než vyjde 4 díl :-(, ale co se dá dělat. Chudák Scarlet. Doufám, že jí Cinder vysvobodí a Vlk konečně bude zase svůj a ještě Thorne, snad zas uvidí. No a abych nezapomněla, Cress byla také skvělá. Sice trošku naivní, ale to k její postavě patřilo. Rozhodně tato série je báječná a stojí za přečtení.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Scarlet Scarlet](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/167998/mesicni-kroniky-scarlet-bml-167998.jpg?v=1420218876)
Bála jsem se, že v tomto díle nebude nic o Cinder, ale spletla jsem se. Dokonce se mi začal zamlouvat více vlk než Kai, ale snad si Levanu nevezme. Každopádně jsem zvědavá na pokračování. Rozhodně tento díl byl lepší než první a plný akce, takže se hned vrhám na třetí díl :-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Cinder Cinder](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/120756/mesicni-kroniky-cinder-Uw8-120756.jpg?v=1419455609)
Dostala jsem se k téhle knížce až teď a musím říci, že mě naprosto dostala. Je báječná, akorát ten konec.. druhý díl už není přímo o Cinder, tak jsem zvědavá, jestli tam o ní bude zmínka a taky o Kaiovi, držela jsem jim celou dobu palce a už od začátku jsem měla tucha, že ona bude ta princezna, takže jsem měla radost, že jsem to odhadla hned. Každopádně si jí půjdu hned koupit :-) nejlépe celou sérii :-)