Evule114
![Dlouhé ticho Dlouhé ticho](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/347237/dlouhe-ticho-xq2-347237.jpg?v=1498062487)
Opět skvělé počtení :-) a knihu jsem zhltla během dne. Není co vyčíst. Těšila jsem se a překvapila mě Patricia, že změnila styl psaní, každopádně to tomu dalo zase jiný nádech a nebylo to na škodu. Jen mě mrzelo, že Mercy nebyla více s Adamem. No a kdybych tušila, že Bran tam je taky, tak bych jeho falešnému jménu věnovala více pozornosti. Jinak Patricia stále překvapuje nápady a to je dobře, ale mohlo tam být více dramatu :-) tak se snad dočkáme příště :-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![V ringu V ringu](https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/184154/v-ringu-kWV-184154.jpg?v=1577372856)
Prostě skvělé, četla jsem knihu jedním dechem. Už jsem u třetího dílu :-) a hltám každou stránku :-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Léto na druhý pokus Léto na druhý pokus](https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/208615/leto-na-druhy-pokus-208615.jpg?v=1402427580)
Ačkoliv kniha byla hezky psaná a konec mě opravdu rozbrečel, tak nemůžu dát 5 hvězdiček. Ty okolnosti, proč se Taylor s Henrym a Lucy nebavila mi přišly povrchní. Čekala jsem, že se stalo něco vážného, když už to téma bylo dost smutné a ne, že se dvěma kamarádkám líbí stejný kluk a jedna bez vysvětlení uteče.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Odvrácená tvář lásky Odvrácená tvář lásky](https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/250987/odvracena-tvar-lasky-LTK-250987.jpg?v=1452786510)
Tako knížka mě opět dostala, jako ta minulá. Krásný příběh. Jen jako Rachel ae z toho dostala dříve než Miles? To bych čekala trochu jinak. Nedalo mi to a přeskakovala jsem příběh, abych se dozvěděla, proč Miles nechce milovat, ale knihu jsem přečetla celou, protože jsem se vracela zpět k Tate, abych zjistila, jak na tom bude ona. Každopádně takového pilota bych taky chtěla. Moc se mi líbilo, že i když tragédie byla hrozná, tak to dopadlo dobře. Colleen umí zaujmout a rozhodně se těším na její další knihy....
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Ztracená naděje Ztracená naděje](https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/197039/bez-nadeje-ztracena-nadeje-eIh-197039.jpg?v=1402699673)
Bylo skvělé číst jeden příběh dvakrát, akorát z druhého pohledu, moc jsem si to užila stejně jako první díl a stejně tak jsem měla slzy na krajíčku, hlavně když Dean zjistil proč se jeho sestra zabila a zlomilo ho to. A nejvíc na tom všem je, že podobné příběhy se opravdu dějí, akorát nemají moc šťastné konce...
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Bez naděje Bez naděje](https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/182778/bez-nadeje-bez-nadeje-xSL-182778.jpg?v=1402699717)
Knížka se moc dobře četla, i když ze začátku se mi moc nechtěla číst. Sky mi bylo líto, co se jí stalo, ale hlavně mi bylo líto Less. Jen mě naštvalo, že se otec Sky zastřelil a nešel do vězení, ale to by se těžko dokazovalo. Každopádně děj měl hloubku a moc se mi líbil. Už čtu druhý díl z pohledu Holdera a taky je to zajímavé, myslím, že je jedno, kterou knihou se začne, lepší by byla jako první ta Holderova.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Nevinná navždy Nevinná navždy](https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/303756/nevinna-navzdy-oZC-303756.jpg?v=1484777708)
Konečně konec, který se skvele četl, hlavně kvůli svatební písni Rushe, tu jsem si oblíbila. Nan je opravdová kráva, lezla mi všechny tři díly na nervy, nechala bych ji pěkně zavřenou v blázinci. A co jako Grant a Harlow? Nebyl by to další skvělý příběh na tři díly? :-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Za hranicí nevinnosti Za hranicí nevinnosti](https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/233975/rosemary-beach-za-hranici-nevinnost-A3G-233975.jpg?v=1438198497)
Jsem ráda, že se tady rozuzlovalo, kdo je opravdu otec Nan, už od první chvíle jsem věděla, že to není pravda. Ale jak se to vyvíjí... třetí díl čtu hned za tím...
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Hranice nevinnosti Hranice nevinnosti](https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/229758/rosemary-beach-hranice-nevinnosti-b6N-229758.jpg?v=1427800223)
Tahle knížka se četla jak jednohubka. Neuvěřitelně rychle a dobře. To že Blaire je sestrou Nan se dalo čekat a Rushe jsem si oblíbila. Ale Grant je prostě nejlepší. :-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí](https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/310093/okamziky-stesti-656779212c8a6.jpg?v=1701280033)
Knížku jsem dostala na Vánoce jako dárek, ale číst se mi nechtěla. Nevím proč, ale českým autorům se vyhýbám. Nakonec jsem jí vzala do ruky a nelituji. Četla se dobře. Začala jsem Veronikou. Ta mi nevím proč přišla o ždibet lepší. Akorát mi nesedlo u knihy, jak byla vždy nějaká část useknutá a napsáno o tři roky později. U Jáchyma mi to tak nevadilo, ale musím přiznat, že tu scénku, kdy mu přišli na to pronajímaní jsem musela přeskočit. Celkově ale se se obě poloviny četly dobře. Jen prostě konec Veroniky byl jasný, jak dopadne Jáchym, a proto se mi nechtěl tolik číst.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Políbená ledem Políbená ledem](https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/334792/polibena-ledem-G0Z-334792.jpg?v=1487882818)
Mě se pokračování líbilo, opět přečtené za odpoledne, což mě šíleně štve, protože bych nejraději vzala do ruky pokračování, ale na to budu čekat dlouho :-( nejvíce mě ubíjí, že v originále už je, ale to si nepřečtu, protože nejsem moc dobrá v angličtině :-( každopádně mě to tak nadchlo, že až vyjde třetí díl, tak si to přečtu celé od znovu, abych si to oživila :-) Rozhodně jsem měla pocit, že se celou knihu něco děje... Chudák Tilda, to si opravdu nezaslouží :-( a ten konec? Pořád jsem nevěřila tomu, že čtu poslední stránku, tak jsem jí četla několikrát.. tohle mi vážně Amanda udělala schválně :-(
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Mrazivý oheň Mrazivý oheň](https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/299442/mrazivy-ohen-fBZ-299442.jpg?v=1468520789)
Nečetla jsem předchozí sérii, takže jsem se v příběhu chvíli motala, ale knížka se četla neuvěřitelně rychle. Mě to nepřišlo jako seznamovací kniha. Rozhodně to bylo skvěle napsané. A rozhodně Ridley je blbec, to už se mi víc zamlouval Konstantin, třeba nakonec bude s Bryn :-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Bohyně Bohyně](https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/225976/proroctvi-bohyne-Ngc-225976.jpg?v=1428257758)
(SPOILER) Nemůžu si pomoct, i když se mi tato série líbila, tak ten konec... to jak Lukas šel za Hadem, to už mi přišlo trochu moc, ale i tak to prostě do sebe zapadlo a to jak si Helen poradila s bohy taky :-), ale Ariadny mi bylo moc líto. Matta taky mohla autorka oživit jako Hectora :-( jen jsem od toho čekala něco jiného, netuším proč, ale i tak jsem moc ráda, že jsem si to přečetla.. bylo to super :-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Beze snů Beze snů](https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/220810/beze-snu-220810.jpg?v=1410292067)
Tak teď jsem opravdu překvapená z Dafne. Proč lže své dceři? Jinak takovýto obrat jsem vážně nečekala a Orion je mi velmi sympatický :-) Třetí díl ani číst nemusím, protože vím, jak to dopadne, ale stejně jsem zvědavá, co se tam ještě semele, takže hurá do čtení :-) A Morfeus taky není špatný :-) Asi se začnu zajímat více o řeckou mytologii :-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Proroctví Proroctví](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/168785/starcrossed-proroctvi-hOE-168785.jpg?v=1396461920)
Souhlasím s kuntova.k, taky mi na začátku nesedla forma psaní, protože jí moc v oblibě nemám, ale příběh byl tak čtivý, že mi to po chvíli přestalo vadit. Knížku jsem zhltla za jedno odpoledne a jsem opravdu zvědavá, jak to celé dopadne. A to že je Helen s Lucasem příbuzná? Na světě jsou horší věci :-) třeba chudák Hector, toho je mi vážně líto :-(
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Na hraně věčnosti Na hraně věčnosti](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/210809/edge-of-never-na-hrane-vecnosti-L6d-210809.jpg?v=1417113077)
Mě se zakončení líbilo a nepřišlo mi zbytečné. Prostě to tak mělo být, akorát jím závidím, že dokáží žít takový život, i když bych taky ráda cestovala, takhle si to nedokážu představit... Takže krátké shrnutí: Byl to moc krásný příběh, který mě na chvíli vytáhl z reality :-)
A písnička Barton hollow od The Civil Wars mě provázela oběma díly, tak vylepšila mé představy :-) určitě si knížky přečtu ještě několikrát :-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Třetí stříbrná kniha snů Třetí stříbrná kniha snů](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/260495/treti-stribrna-kniha-snu-mbY-260495.jpg?v=1487186379)
Senzační díl, akorát mě mrzí, že tak rychle skončil. Miu jsem si víc než oblíbila. Taky máte pocit, že by měl být ještě jeden díl? Jak to bude pokračovat dál s Liv a Henrym :-) a taky vysvětlení se snovou chotbou? No a taky, jestli se Arthur nezbláznil? A co Anabel? No každopádně zbývá plno otázek, ale i tak to bylo super :-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Na hraně zapomnění Na hraně zapomnění](https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/201796/na-hrane-zapomneni-JP9-201796.jpg?v=1397982758)
Tento příběh byl naprosto dokonalý. Úplně mě dostal a to se mi teda moc číst nechtěl. Měla jsem co dělat, abych na konci nebrečela jak želva. Rozhodně běžím pro druhý díl. Jsem zvědavá, jak to bude pokračovat a snad bude i ten happyend :-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Závist: pomsta bude sladká Závist: pomsta bude sladká](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/166582/zavist-pomsta-bude-sladka-166582.jpg?v=1371806472)
Druhý díl se mi četl stejně jako první. Skylar mě opravdu štvala, Chase byl rozhodně lepší. Drey mi bylo líto. Až konec dostal ten správný spád. Pokud vyjde třetí díl, tak jem zvědavá, jak to dopadne s Juddem a Em :-)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Pomsta: Někdy lítost nestačí Pomsta: Někdy lítost nestačí](https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174966/pomsta-174966.jpg?v=1378755915)
Ráda bych dala plný počet, ale prostě nemůžu...
Omlouvám se za vzniklé SPOILERY!!
Strašně mě naštvalo, jak dopadl Chase, to si opravdu nezasloužil! A navíc mě nebavilo číst o tom, že bude potrestán a pořádně nevědět za co. Navíc ten trest byl až moc krutý, přece nemohl za to, že si někdo chtěl vzít život, i když na tom měl svůj podíl, navíc jsem si ho moc oblíbila a taky měl obrovské výčitky... A Em? To jako vážně? Vždyť se zas tak nic nestalo, zato Zach by si zasloužil trest jedna báseň... Chudák Em, uvidíme jak to bude s Juddem :-)
Těším se na druhý díl a doufám, že Zach bude řádně potrestaný...