ewisek22 ewisek22 komentáře u knih

Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Jussi Adler-Olsen

Skvěle vykreslený padouch!! Špičkování mezi členy oddělení Q je příjemným odreagováním. Rozdvojená osobnost sekretářky a Asadův tajemný život - tohle bude ještě zajímavé:)Za top místa v knize považuji honičku vlaku autem, následná situace v nemocnici a samozřejmě konec v loděnici. V těchto situacích jsem napětím ani nedýchala:) Po dočtení knihy jsem si hned pustila film - je kvalitně zpracovaný. Hlavní postavy Asad a Carl jsou velmi dobře zpracovány. Ale dle mého ve filmu chybí spoustu důležitého, co je napsáno v knize. Takže kniha má ode mě logicky plný počet hvězdiček a filmu bych dala jen 3.

05.06.2020 5 z 5

Loutkové divadlo Loutkové divadlo M. W. Craven

Jelikož sleduju booktubery, tak tahle kniha mě nemohla minout...:) Rozhodně jsem neprohloupila, když jsem si knihu zakoupila...ba naopak. Kniha mě mooc bavila. Zbožňuju detektiva Poa a Tilly. A přiznám se, že je to teprve druhá kniha, kdy sympatizuju s vrahem a jeho důvody k vraždění:) A ten konec? Bomba ! Takže nemůžu dát jinak jak plný počet hvězdiček:) A už se těším na další díl.

11.10.2019 5 z 5

Zabijáci Zabijáci Jussi Adler-Olsen

Dalo by se doslova opět říci opět za pět:)) Já toho Carla a Asada fakt můžu...A Rose je jen ta pomyslná třešnička na dortu, která tam scházela. Ta její prostořekost a drzost je velice osvěžující. Za velice vtipnou část považuji to, jak Rose posadí chudáka Carla do letadla a nacpe ho prášky, páč trpí strachem z létání - ještě teď se potutelně pochechtávám:)) Zajímavé bylo, že známe prakticky vrahy od začátku - hodnotím to pozitivně, i když jsem raději identitou vraha překvapená ke konci:) A ta Kim je velice kvalitně popsaná postava, která mě taktéž velice baví.

13.03.2017 5 z 5

Chirurg Chirurg Tess Gerritsen

Nooo, moje první kniha od této autorky a musím říct, že mám poslední dobou šťastnou ruku při výběru knih, které čtu. Další autorka, která rozhodně stojí za povšimnutí. Velice dobře a svižně napsaná detektivka. U Rizzoliové mi vůbec nevadilo, že má její představitelka v seriálu naprosto odlišnou povahu - spíše jsem to přivítala:) Nemám co vytknout. Kniha mě velice překvapila - a to myslím v tom nejlepším světle:) A proto dávám plný počet hvězdiček.

03.01.2017 5 z 5

Žena v kleci Žena v kleci Jussi Adler-Olsen

Takže moc děkuju, že už tak přeplněný wishlist knih, které si chci přečíst, po přečtení první knihy od pana Olsena se tímto nacpal k prasknutí:) Byla to jízda a ten Carl Morck je mi velmi sympatický. Skvěle se doplňuje s Asadem. Líbilo se mi i střídání minulosti a současnosti. Prostě nemám výhrady a spisovatele si ukládám do svých oblíbenců a dávám knize samozřejmě plný počet hvězdiček:)

16.12.2016 5 z 5

Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Cooože??!! V jednu chvíli mně knížka i celkem nudila a myslela jsem, že ji i odložím na někdy jindy a začnu číst něco jiného...Včera večer jsem jí ale dala poslední šanci a posledních 150 stránek jsem přečetla snad jedním dechem!:)) Nechápu jak je možné obměnit za tak maličko stránek snad tři možné pachatele, o který jsem si myslela, že mohou být sněhulákem a nakonec jsem skončila u toho nejméně pravděpodobného...A mimo jiné Jo skvěle popsal motivaci pachatele, která ho vedla k tomu, co páchal...Taaakže za ten konec je jasný plný počet hvězdiček a rozhodně to nebyla má poslední kniha od J.N. Aaaa moc se těší na filmové zpracování této knihy, kterého se má ujmout Martin Scorsese...

22.12.2012 5 z 5

Balíček Balíček Sebastian Fitzek

Má první kniha od Sebastiana a naprostá BOMBA! Samozřejmě jsem se ze začátku stavěla je knize obecně dost skepticky. A to z toho důvodu, že když je na knize uveden žánr psychothriller, tak mám štěstí na to, že to bude naprostá slátanina. Ale... já se u kniha fakt bála:) Furt jsem vykřikovala - nechoď tam, jsi blbá????:) A nikdy bych ve čtení večer nepokračovala, kdyby nebyla přítomna v bytě další osoba:) A další věci bylo to, jak už už jsem nabývala dojmu,jak to tedy je a na další straně mi byly mé domněnky rozmetány na střípky:) Prostě excelentní! Výborně si pan Sebastian pohrál s mou myslí:)

11.06.2020 5 z 5

Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Po přečtení jsem dlouho váhala mezi čtyřmi nebo pěti hvězdičkami. Neměla jsem nikdy tu čest s knihami A.CH.(což se asi brzo změní), ale tahle kniha mi ji velmi připomíná. Vše se točí pouze kolem vyšetřování smrti slavné modelky Luly. A přesně takovou knihu, jsem ještě nečetla. Jsem zvyklá na pořádné potoky krve a spoustu mrtvolek (viz. Ch.C., M.H., J.N. atd). A možná proto se mi ta kniha velmi pozdávala:) Jako mohu říct, že beze srandy jsem do posledních stránek absolutně tápala v tom, kdo ji zabil:) Cormoran si prostě vše nechával pro sebe...jako Sherlock Holmes:). Dávám čtyři hvězdičky, páč potoky krve jsou potoky krve:)

08.01.2020 4 z 5

Popravčí Popravčí Chris Carter

Ne, to se prostě nehodí:) Opět luxusní záležitost, na které jsem neshledala naprosto žádné chyby. Jooo, vlastně jednu neodpustitelnou chybu jsem shledala - to jak ta banda feťáků zabila toho bezbranného oříška - za to bych Carterovi jednu, možná i dvě vrazila - to mohl vynechati! Ovšem ta vražda před tím krbem - raději nemluvit - nevím jestli mi bylo více zle čí jsem měla větší husí kůži po celém těle - tuto scénu rozhodně považuji za nejdrsnější vraždu v knize, kterou jsem kdy zatím četla. Takže opět za pět.

19.04.2017 5 z 5

Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Jsem nadšená. Roba jsem si zamilovala - je jedním z nej detektivních postav, co znám. Líbila se mi i vedlejší postava Carlose a vlastně se mi líbilo úplně všechno:) Nemám knize co vytknouti. Autora si ukládám mezi mé oblíbené a těším se na další díly. Dávám pět hvězdiček.

22.08.2016 5 z 5

Městečko Pines Městečko Pines Blake Crouch

Jako mohu říci jen jediné...už dlouho jsem se u knihy tak nebála...naposledy snad u Kinga a jeho Osvícení. Stejně mrazivé jako kniha mi přijde i povedená obálka. Ta honička Ethana a spol. mi ubrala minimálně 10% O2:)) Velice dobře promyšlené. Chvílemi jsem si říkala...tak a je Ethan v bezpečí a autor mě hnedle vyvedl z omylu a já jenom udiveně kroutila hlavou, jak se příběh dále vyvíjí. Dávám plný počet hvězdiček samozřejmě. A doufám, že se někdy v budoucnu ještě setkám s nějakou další úžasnou knihou od tohoto spisovatele.

01.05.2016 5 z 5

Policie Policie Jo Nesbø

Jako tolik šoků a překvapení jsem už dlouho v žádné knize nezažila:) Co ta identita toho ležícího v kómatu? Co ta svatba? A nejvíc mně s prominutím nasr*lo zabití mé oblíbené postavy!! Na obálce by mělo být uváděno...před čtením si vezměte Diazepam (teda aspoň já:)) Nejlepšííí a pro mně lepší jak Sněhulák a to je co říct. A jestli je to jako konec série, tak mě Jo taky pěkně nakrkne!!:)))

01.08.2015 5 z 5

Pod kupolí Pod kupolí Stephen King

Stephen King - První pokus napsat Pod Kupolí jsem podnikl v roce 1976, ale odtáhl jsem s ocasem staženým mezi nohama už po čtrnácti dnech práce, jejímž výsledkem bylo sedmdesát pět stran. Rukopis byl dávno ztracený, když jsem si jednoho dne v roce 2007 sedl, abych začal znovu........
Kniha byla dopsána a vydána v roce 2009...zakoupila jsem ji před dvěma lety a dva roky jsem se odhodlávala k četbě:)
Kdybych to měla hodnotit jedním slovem...WAUUU!!! Žádná kniha ve mně nevyvolala tolik hněvu jako tato. Jak já jsem nenáviděla toho zatr-paceného Jima Rennieho!!! A jak jsem držela pěsti Barbiemu a spol.:)) Dávám samozřejmě plný počet hvězdiček a těším se na další dílko pana Kinga...

23.05.2015 5 z 5

Ostré předměty Ostré předměty Gillian Flynn

Knihu jsem si vzala se sebou na dovču, kdybych se náhodou nudila...A dopadlo to tak, že místo popíjení drinků večer na baru, jsem seděla na pokoji s knihou a četla...a to jsem velice společenský typ:) Knihu jsem přečetla jedním dechem během tří dnů. Podle mě zatím nejlepší kniha z těch tří, co jsem od spisovatelky četla. Hlavní postava Camille mi byla velice sympatická, matka byla magor a nevlastní dceruška takový malý psycháček a vlastně celé to maloměstečko bylo ponuré a vůbec se nedivím hlavní hrdince, že propadla sebepoškozování...A závěr knihy mně naprosto rozsekal:))

11.10.2014 5 z 5

Modlitba za mlčení Modlitba za mlčení Linda Castillo

Tady není o čem. Jako bych se s Lindou vracela "domů". Městečko Painters Mill v Ohiu, náčelnice Kate a její tým - to vše mi přirůstá k srdci a řadí se k mým oblíbeným knihám. Vyvraždění rodiny Plankových je kruté a detailně vykreslené. Děj neztrácí na tempu a graduje.

23.03.2021 5 z 5

Matčina hra Matčina hra Sandie Jones

Co to bylo jako??? Kdybych nemusela jít spát, tak mám přečteno za jeden den. Tchýně a její pletichy mi tu moji připomínala ve spoustě věcech ???? Vynikající dílo a ten konec?? Nemám slov. Plný počet hvězdiček

13.07.2020 5 z 5

Triptych Triptych Karin Slaughter

Karin je prostě skvělá:) Sérii Grant County jsem přečetla kdysi dávno a byla úžasná. Co se týče této knihy...nezklamala jako zbytek. Sice už v polovině knihy jsem tušila, kdo je vrah, ale to mi mé nadšení nesebralo. Johnův příběh mě tak nějak rozlítostnil a ztlumil tu agresivitu kolem. Co se týče hlavního vyšetřovatele Willa - nikdy jsem nečetla knihu o vyšetřovateli, který má takové psychické problémy a takovou minulost - což je mi mimochodem velice sympatické. A ještě fakt mám ráda Angie...a zjistila jsem proč... protože mi nesmírně připomíná Lenu z Grant County, která se s nikým a ničím ne...:) Takže není jiné volby než dát plný počet hvězdiček.

30.11.2019 5 z 5

Levhart Levhart Jo Nesbø

U této knihy s HH mám smíšené pocity. Knize by prospělo, kdyby byla minimálně o 200 stránek hubenější. Vyšetřování mi přijde zbytečně vleklé. Naštěstí převažují pozitiva...co se týče detektiva HH - ten je a bude pro mě top. Nesbo prostě umí konce...posledních asi 100 stránek bylo super a akční. Leopoldovo jablko - super nápad ( s tím jsem se doteď nesetkala). Takže suma sumárum...dávám čtyři hvězdičky.

30.09.2019 4 z 5

15 minus 15 minus Tomáš Zářecký

Pamatuji si, že jsem ji strašně dlouho sháněla a nakonec jsem ji sehnala jako e-knihu...Tak moc jsem se na ni těšila a zároveň jsem se obávala, že mě zklame, že to bude kopie (navíc nezdařená) milovaného prvního dílu Hunger Games atd.....AAaaale....tahle kniha má pro mě rozhodně sakra veliký WAUU efekt a k tomu pro mě nečekaně českého autora (těm moc neholduju:) ). Postavy byly skvěle napsané - měla jsem vícero oblíbenců, ale Gareth je prostě number one - fakt mě dostával těma hláškama:) Prostě DOPORUČUJI a dávám plný počet hvězdiček!

20.10.2016 5 z 5

Intenzita Intenzita Dean Koontz

Název knihy zcela odpovídá obsahu knihy. Začátek je až hrůzu nahánějící a dech zastavující. Dále kniha plyne znamenitě. A konec je ohromný. Dobrá, trochu je mi líto těch psíků. A mám asi nějakou divnou úchylku - páč na začátku knihy bych toho magora Vessíčka sprovodila ze světa nějakou obzvlášť kruťáckou smrtí, ale na konci mi ho bylo celkem i líto...ale jen chvilku:) Byla to každopádně strhující a výtečná jízda a převelice za to autorovi děkuju. A jo dávám samozřejmě plný počet hvězdiček.

15.09.2016 5 z 5