fear komentáře u knih
Já vám nevím, ale mě to nebavilo a o nějakém strachu se už vůbec nedá mluvit. Čekala jsem ponurou náladu a té jsem se i dočkala, ale tím to asi končí. Očekávala jsem asi něco úplně jiného..Vlastně jsem ani nepochopila, čeho přesně bych se měla bát a prostě mi to nesedlo. Škoda.
Jako velký fanda Kinga jsem si tuhle knihu půjčila především kvůli němu.A ouha, jeho povídky zrovna nic moc...Přemístění bylo super, ale strašně krátké, což mě moc mrzelo, klidně bych uvítala ještě dalších 10 stran. Kecky ani Věnování mě nebavilo. No kde mě zklamal King, vynahradili mi to (nečekaně), Simmons s jeho povídkou Metastáza, kterou jsem přímo hltala a naopak Vanni Fucci a Iversonovy jámy se mi nelíbily. Poslední kousek od Martina Proměna kůže mě dostala ze všech nejvíc a díky za to, že tam byla, protože jinak by alespoň pro mě samotnou, byla sbírka Temné vize celkem propadák.Takže 5 hvězdiček díky Proměna kůže a Metastáza.
No to snad...Tak děkuji mockrát tomu, kdo nezapomněl připsat, jak kniha končí...To teď bude velice "napínavé" čtení! Takže poslední větu s prominutím mažu.
Trošku jsem nevěděla, co si mám myslet.Je pravda, že jsem do týhle knížky nešla s žádným přehnaným očekáváním, ale že mě to bude lehce nudit jsem zase taky nečekala.Vůbec jsem neměla pocit jako jindy, že čtu Kinga.Spíš mi to přišlo, jak kdyby to napsal někdo úplně jiný.A věřím, že by uměl tenhle příběh zpracovat o dost líp.Je tam potenciál, ale docela nevyužitej.Konec mi připadá hodně odbytý.Čtu, čtu, čekám, že aspoň konec mi trochu zaskočí a když chci otočit na další stránku, tak už tam nic není..říkám si "aha, tak to už byl konec"...to jsem čekala víc teda.:)
Moje druhá přečtená knížka od tohoto skvělého spisovatele.Už ale teď můžu říct, že jeho knihy miluju.Všechny se odehrávají v nemocničním či podobném zařízení a tím je to pro "nezasvěcené" ještě zajímavější a dá se říct děsivější, tajemnější.Možná by z toho někdo jiný čekal stereotyp (přiznám se, že i já jsem ho čekala), ale to vůbec nehrozí.Vše je to tak strhující a pomalu zvyšující se nebezpečí vám opravdu nedovolí si od knížky jen tak odejít.:)Závěr mě velice překvapil a tuto knihu můžu jedině doporučit.
S lítostí musím říct, že tohle byla nejnudnější Kingovka, co jsem kdy četla..Celou dobu jsem čekala, kdy se začne něco dít a že pár scén bylo slibných, ale nakonec se to stejně nějak "zahrálo do outu".. Jedna hvězdička za monology, které si pro sebe Trisha vedla a druhá hvězdička za realistické popsání hrůzy, kdy se ztratíte v lese a postupně gradující zoufalství s halucinacemi.
A jsem opravdu ráda, že jsem ji nečetla jako svou první knihu od Kinga, protože nevím jestli bych po tomhle zážitku sáhla po něčem dalším z jeho tvorby.
Výbornej zážitek, poutavě napsané, kniha vás doslova strhne do děje, kdy jen obracíte list za listem a jste napjatí, jak to dopadne.Hluchá místa jsem snad ani nezaznamenala, pořád se něco děje a knihu přečtete na jeden dech.Nevim teda jestli sáhnu i po Metru 2034,když je tak zkritizovaná a v podstatě tam asi půjde skoro o to samý, ale nejspíš to zkusím a utvořím si vlastní názor.Škoda jen, že toho nenapsal ještě víc, určitě bych si ráda přečetla i něco dalšího.
Docela jsem se na tenhle příběh těšila.Filmovou verzi jsem viděla už dávno a tak jsem si říkala, že kniha bude přece ještě lepší..Tak bohužel ani ne..Kniha je psaná formou,že mi přišlo jak kdybych pročítala nějakou učebnici a to jsem očekávala jakej to bude zážitek..Začátek začínal slibně :"Je mi sto let." ,říkám si wow, to bude něco..Ale už asi po dvaceti stránkách jsem se modlila ať už je konec a to nemívám ve zvyku :/ Opravdu nuda.Ještě že to má fakt jenom 134 stran, protože bejt to víc, tak ji fakt asi nedočtu..Za sebe nedoporučuju a určitě se tenhle příběh najde o 100% líp zpracovanej od jinýho autora.
Na tuhle knížku jsem se strašně těšila a o to víc mě mrzí to zklamání z ní..Nevim, ale asi jsem prostě čekala něco víc.
V podstatě jsem od týhle knihy nic moc neočekávala, ale byla to první Kingovka na kterou jsem v knihovně hned u vchodu narazila,tak jsem si ji vzala a musim říct, že jsem opravdu mile překvapena.Super povídky !Hlavně Sluneční pes mě dostal.
Tak se to Kingovi ZASE povedlo.Dočítám poslední list a ZASE jen koukám s otevřenou pusou..Takže zamáčknu slzu, že už je konec, protože to bylo nádherných pár měsíců ve Středosvětě s Rolandem,Sussanah,Jakem,Eddiem a Ochem.Musím říct, že obvykle nemívám ve zvyku u knih plakat, ale u téhle jsem se několikrát rozbulela jak želva (..vidím Želvu obrovitou...)
Co k tomu ještě říct...Snad jen : Říkám díky, sai Kingu.Bylo to utěšené setkání.
Honička za kočovným cikánem, který jediný může sejmout kletbu, podraz od manželky a skvostný konec !
Nerada to říkám, ale tahle sbírka povídek je teda dost slabá...a vidím, že si to zdaleka nemyslím jen já sama.. :)
Podle mě nejlepší byly : N. ,Maturitní odpoledne a Rotoped.
Byla to moje nejoblíbenější kniha od Kinga, dokud jsem neobjevila Temnou věž.
Opravdu výborná záležitost.Ještě pár dní po přečtení jsem na tuhle knížku musela pořád myslet a opravdu doufám, že si ji ještě budu moct někdy znovu přečíst.
Všichni se tu vznášíme..i ty se budeš vznášet.
Moje čtvrtá nejoblíbenější.
Tahle knížka se mi osobně líbí i kvůli tomu, že když vás autor cpe všemi těmi děsy a hrůzami hned od začátku a tak nějak průběžně, tak to tolik neprožíváte, ten strach :) U tady té je nejdřív všechno "normální" docela dlouho a pak najednou BUM, strašidelná scénka, která by vás za normálních okolností nechala chladnými, ale v tomto případě vám leze mráz po zádech..
Některé povídky relativně normální, co se může klidně stát a některé jak z jiné planety..prostě King :)
Moje nejoblíbenější : Bojiště, Nekuřáci a.s., Muž, který miloval květiny, Na dobrou noc
Naopak mě nebavilo : Prokletí Jeruzalémské
A Žena v pokoji mě teda vážně rozplakala..
Miluju jeho knížky, kde je do dané záležitosti zapleteno celé městečko a děj tak nádherně postupně graduje.