Fondis

Člověk si říká po všech těch kriminálkách a detektivkách, jestli jde ještě vymyslet nějakýho spešl magora. Jde. Já už jsem zaujatý, proště zase super počtení. Bravo.

Typický Kepler...Že je to přehnané? No a? Takhle nás to baví. Nemilosrdná kniha a šlape to už od začátku. Je to hodně ostrý a nemálo napínavý. Tohle je opět švédská, na hřebíček trefena a bezoddechova jízda. Skvělé.

Tohle prostě nikdy nepřestane. Nepřestane bavit. Další pecka s touhle sympatickou partičkou...

No, to bylo počteníčko...teď v zimě mi bylo úplný teplo. Super kniha.

Jel sem zrovna v šalině, když sem četl, jak sel premiér na brambory a král zabíjet kuřata. To byla zkouška. Lidi si museli myslet, že mám padoucnicu, jak sem se řezal. Proste nádhera. Nombeko to všechno ridila s ledovym klidem. A veškerý humor se točí kolem narůstající party. Kdyby foukal vítr, mohla by mit bomba i dvojnásobnou ničivou silu. Jeste ze mame tak hezky počasí.

Nechápu, proč jsem na to čekal tak dlouho. Tohle je absolutní skvost. Geniální. Ano, přesně tak! Toto dílo strčí do kapsy nejeden nynější "bestseller".

Když vidím od každého ten počet hvězd, já se nedivím, jo? Když jsem ochutnal Hypnotizéra, věděl jsem, že to bude vždycky pecka. A byla. Víte proč? Protože tam byl Joona Linna. Všude. Proto jsem si ty knihy taky kupoval. Zažívat to vše s ním. Pocity, radosti, lásky, rodinu, bolesti apod. ... Dvě zmínky o Saze, jeden skromný telefonát s ní. Manželka taky pryč. Nic osobního, to proč ho mám rád. Chápete? Tady JL vůbec není. Takovej komisař bez tváře a barvy. Hrozně mi to tam chybělo. Zavoláme Barkovi, pic. Zajedeme tam, či onam, pic. Všechno tady vedu, já to vyřeším. Tohle byla první věc, co mě napadla, když jsem to dočetl. Prostě tam nebyl :D
Kdyby autoři ubrali na až neuvěřitelné brutalitě a vložili to na druhou stranu, určitě by se mi to líbilo víc.

Naprostá věc. Knihu mi doporučil otec. Děkuji tati. Berte všema dvaceti!

Tuhle knihu jsem otevřel na doporučení kolegy a kamaráda. A když jsem mu dnes vyprávěl dej knihy, aby se mu to trochu ozivilo, podruhé jsem si byl jist, že je ta knížka proste boží. Skvela ve všech ohledech....Doporučuji.

Skvělé, skvělé, skvělé. (3.1.2018)
edit.: po sedmi letech jsem se k Naslouchači vrátil. Teď to dorazím až ke čtyřce. Je to fakt skvelý. (26.1.2025), 10/10

Tady netřeba slov. Odvažuji si říct, že je tohle nejlepší, nejsilnější kus ze série. A to mi ještě tak tři chybi. Ale nezmění se to ani po komplet přečtení. Tleskám panu Mankelovi a posílám tam nahoru obrovske díky.

Já rikam bravo. Kazdej řádek sem měl před očima. Moc dobře napsaný. Parádní příběh. Atmosféra. Vsechno. Palec hore.

Moje třetí kniha od Kariky. Za mě dobrý nápad. Já horor žánr zas tak neprožívám, ale mile mě překvapila. Dost mě to šponovalo a jsem rád, že jsem knihu přečetl. Prostě změna. Dobrý.

Nad moje očekávání. Super kniha. Ale někdy jsem si myslel, že bych měl být nějakej jadernej fyzik abych to všechno pobral. Místy docela těžké, ale ne k nepochopení. Skvělá kniha. Těším se na dvojku.

Má třetí kniha z řady Öland. Nebudu psát, že je dobra či spatna. Je to zase jiný příběh s jinými lidmi. Öland se meni. Nový sousede, drahe vily....a Gerlof zůstává. To je sympaťák, toho mám rád.
Dej se mi líbil. Byl i dobře vymyslen. Moc mě nebavilo vracet se s Vendelou za vílami. Ale bez toho by to nebylo ono.
Tady jde vidět, že jde napsat skvěla kniha "detektivka" i bez masakru, nozu, pistoli a šílenců na ktere jsme zvykli ze severských krimi posledních let...
Rozhodne dobra kniha. A jak rikam. Gerlof je borec.