frantisek8863 komentáře u knih
Vypadalo to na tuctové sci-fi, ale bylo to skvěle napsané, do poloviny knihy dobře dávkovaný a poodhalovaný děj.Trochu mě dráždili chlapácké kecy mariňáků a závěr knihy byl trochu více překombinovaný, přesto musím ocenit plynulost a kvalitně sepsané vyprávění.Překvapil mě propracovaný popis vojenské taktiky, techniky boje a využití zbraní. Že by autor měl nějaké vojenské zkušenosti? Bohužel jsem začal až touto knihou, měl bych začít od začátku série.Doufám, že to bude mít stejnou kvalitu.
Zde mě můj oblíbený autor o historii zklamal svým někdy až skoro bulvárním přístupem. Jelikož je to necenzurovaný životopis, neumím zhodnotit jak dalece jsou informace reálné, nebo zavádějící.Kolik je vystaveno na faktech a polopravdách. Nedělám si o naivním snílkovi Havlovi velké iluze, ale mám respekt k jeho osobě a jeho odkazu, ale tahle kniha mě dráždila což byl zřejmě autorův záměr. Vyvolat otázky a zamýšlet se nad informacemi a poskytnutými odpověďmi .Jen mi to celé nepřijde důvěryhodné, čisté a seriózní.Tuto knihu si netroufnu hodnotit.
Chronologicky řazené životopisy Českých vládců. Od prvních Velkomoravských Mojmírovců, přes další knížata a krále, konče posledním Habsburkem a zmínkou o vzniku nové Československé republiky. Díky rozumnému zredukování informací o tolika historických osobnostech je čtení plynulé a není zaplevelené nudnými fakty a daty.
Historický román poskytuje pohled do starověké Egyptské společnosti . Ve vyprávění čtenář pozná opakované životní vzestupy a pády Sinuheda, silné emoce, intriky, nenaplněnou lásku, válku, cestování po několika starověkých státech, poznání tehdejší zvyků a tradic... Kniha vede k zamyšlení nad lidskou pomíjivostí a životem jedince ve společnosti a naopak. Bylo potřeba si trochu zvyknout na jazyk vyprávění, díky použitým slovním přirovnáním a postavě otroka Kaptaha je Sinuhedův komplikovaný život okořeněný vtipem.
Autor popsal svůj vlastní příběh o ztroskotání své rodiny. Působivé vyprávění o přežití rodiny s dětmi po dobu 38 dnů na tak malém místě jako jsou dva záchranné čluny, strádání z nedostatku vody a jídla, bolesti, psychického vypětí a vůli přežít.
Parádní a dobře zpracovaný děj o přežití v extrémních podmínkách. Pět postav, nahota, slunce, nedostatek vody, nehostinné a horké prostředí a skvělí příběh je na světě.Byl jsem mile překvapen, že to všechny osoby přežili a závěrečné potrestání pro Duggaiho: "Tahle poušť nám byla peklem, ale Duggai nesnese svoje peklo". Na vojně jako záklaďáka nás učili různé techniky přežití, jak získat vodu na suchých místech díky odpařování s folií, také jsme občas používali v knize zmíněnou sůl proti křečím. Jen nevím jak by dopadlo rozdělávání ohně za pomoci křemene.
Milá a vtipná kniha, kde se humor krásně prolíná s příjemnou češtinou. Žonglování se slovem, inteligentním humorem, sebeironií a pointou je úžasné.
Kniha je zajímavě rozpracovaná, kdy se medicína a technologie v experimentu vymknou kontrole. Místy velmi napínavý děj vede k zamyšlení.
Dnes již notoricky známí film a kniha se mi svým napínavým podáním líbili. Obě verze jdou svou vlastní cestou, přesto je hodnotím velmi kladně a mam rád obě verze.
Jedna z mála knih, kterou filmaři nezprznili. Dobře napsaný, rozpracovaný a velmi napínavý příběh. Sice fiktivní děj, ale autor na začátku vycházel ze zápisků arabského diplomata z 10. století. Kdy popisoval cestu v poselstvu za Volžskými Bulhary a Švédskými vikingy ve východní Evropě, kteří zde obchodovali a loupili. V knize mě zaujal dodatek o Mlžných netvorech a neandrtálcích.
Mnohokrát přečtená kniha o tlupě lovců z pravěké Moravy a jejich nesnadném životě.
Příjemné čtení o klukovské partě, tajemné zahradě a jejich různých dobrodružství. Jejich tajemné setkání s pračlověkem a jeho vyprávění mě jako dítě nadchlo. Parádní čtení.
Sice jsem četl pozdější knižní vydání, ale příjemné dětské sci-fi.
Ve své době to byla dobře napsaná sci-fi trilogie. Mé první setkání začalo v 80. letech pouze s prvním dílem Slepých ptáků a to se mi také nejvíce líbilo než další díly. Souček mě svým stylem později navedl k Dänikenovi, takže děkuji.
Zde tuto knihu hodnotím očima kluka, kterou jsem ji objevil v 80. letech v knihovně ZŠ. Kniha byla zajímavá svým nápadem rozpracovat Verneovku do novodobého sci-fi pokračování a proložit to informacemi o světových záhadách. Forma vyprávění příběhu je poutavě zpracovaná a nějakou dobu jsem se dohadoval kolik je na tom příběhu reálného a co je fikce. Mnohem později jsem v antikvariátu zjistil, že je to trilogie a ihned zakoupil.Ovšem tento první díl byl pro mě nejzajímavější.
Kniha byla slušně čtivá a svým vyprávěním poutavá. Bylo příjemné nahlédnout do Rakouské rodiny z vyšší třídy před válkou a po válce. Zajímavé čtení o osudech aktéra, jeho okolí a měnící se době.
Po ostudné a nudné jízdě ve Volání kukačky tento druhý díl už byl v lepší kondici. Díky hrdinům byl i děj zajímavější, ale stále to byl průměrný děj. Jelikož se autorka s každou knihou zlepšuje tak doufám, že další díl bude ještě kvalitnější a dám mu možná lepší hodnocení.
Od tak úspěšné spisovatelky s tak brilantní fantasií jsem čekal lépe propracovaný děj.Místy velmi nudné a nezáživné, občas jsem se do čtení musel nutit. Jediné co musím kladně ohodnotit je vytvoření Strika a jeho asistentky, zbytek je slabota. Hedvábník mě zaujal mnohem více.
Z mého pohledu slabší příběhy, ale neurazí. Když už jsem investoval tolik času a peněz do Howardových knih jsem rád, že ji mám.