Friedulka komentáře u knih
Z knihy nejsem vůbec nadšená. Děj se táhnul a přiznám se, že vedlejší linky líčící peripetie Carla, Asada a všech dalších mě vysloveně nebavily. Místo aby děj gradoval, stával se vleklým a lehce čitelným.
Samotnému případu by stačil daleko menší rozsah. V poslední třetině jsem už vyloženě přeskakovala některé kapitoly.
Takže tak, Chris Carter je Chris Carter.
Řecká tragédie v podání Maxe Frische. Osudovost smějící se rozumu. Něco takového by zřejmě nikdo nechtěl zažít. Výborný, leč těžký příběh.
Sabeth, jedno z nejkrásnějších jmen v literatuře .
Asi budu trochu za kacíře, ale film je ještě mnohem skvostnější, doporučuji.
No, já nevím, snad ani není podstatné, zda autor zamýšlel napsat povídku, či novelu – na novelu je zde příliš popisů dle mého vkusu, na povídku zase závěr je dosti vygradovaný. Hlavním problémem je přílišné tlačení na pilu při použití jazykových prostředků. S metaforami by se mělo zacházet jako s kořením, autor se toho ale očividně nebál a téměř v každé druhé větě se pouštěl do metafor, a to značně neobvyklých, např.: Slunce svítá rychle/ lodní šroub je slimákem moře... Toto mě uvádělo v úžas a bezpečně odvádělo od textu. Jinak by příběh nebyl špatný.