Fufina093 komentáře u knih
Nevěřím, že je tohle prvotina. Skvěle vykreslené charaktery, atmosféra, zvraty a hlavně úplně přirozené rozhovory. Pachatel mě překvapil, zpětně jsem se vrátila k náznakům, které jsou mistrně rozesety v textu. Určitě doporučuji všem, kteří chtějí napětí spojené s oddychem.
Touto knihou jsem si spravila chut a znovu nasla viru v um ceskych autorek. Diky. Kniha je nabita akci, ma pribeh a neni hloupá. Tleskam.
Dlouho jsem nečetla něco tak dobrého. Autorka si prohrála s city, postavy vykreslila tak, jakoby bydlely s vámi v baráku. Hrozně se mi líbilo, že narozdíl od minulé knihy je romantická linka něžná. Skvěle namíchaný mix krimi, psychologie, napětí a romantiky. Prvotina byla skvělá, ale tahle kniha je ještě lepší, označení psychothriller skvěle sedí.
Nechápu, kdo tuto knihu hodnotí. Je napsaná jak žákyní základní školy a příběh je neuvěřitelný. Už vidím, jak je dívka z 16 tého století hned v pohodě v našem světě a naopak. Pardon, dávám hvězdičku za snahu a za hezkou obálku, 20%.
Je to tak divně napsané, jako slohovka ve škole. A hrozně předvídatelný a naivní, pochybuju, ze by ho jako měšťáka nenapadla souvislost.
Já odpad obvykle nedávám, ale tady se vážně nedá jinak. Brala jsem to jako béčkovou knihu, oddychovku, ale tady by i déčkař zaplakal. Dávám aspoň jednu za vraha.
Tohle se nepovedlo. Natesene jsem si z knihkupectvi nesla fantasy s uzasnou obalkou a anotaci slibujici skvelou jizdu. Od prestizniho nakladatelstvi. A dostala jsem zmet popisu a klise s nudnym pribehem. Podle konce to vypada, ze autorka chysta druhy dil, ten si vsak necham ujit.
Hodnotím jako průměr, autor se snažil až moc a bylo to cítit. Jak ve stylu psaní, tak příběhu.
Téma a osvěta skvěle, ale je to zbytečně dlouhé, nakladatelství si nedalo moc práci s úpravami, stylistikou a bohužel ani opravou chyb.
Nechápu ty pochvalné komentáře, asi je píše rodina a přátele. Tahle kniha je jak slohovka na základce. Klišé a navíc špatně napsané.
Ale jo. Taková obšlehnutá Bardugho, kulhající na obě nohy. Ale milé.
(SPOILER) Pachatelka vojanda, co každého zbije, aby pak nakonec svoji oběť otrávila? Pardon, ale jednání postavy neodpovídá vlastnostem charakteru, jak byl v knize vykreslen.
Taky mě celkem zaráží, že si snad nikdo nevšiml nesrovnalostí v závěrečné rekapitulaci mezi hlavním hrdinou a vražedkyní. Časy a situace nesedí. I kdybych přimhouřila oči nad neuvěřitelností postav, takhle zásadní logické chyby v ději nemohu odpustit, máme-li se bavit o kvalitní krimi. Ta žena to udělat nemohla a autor si závěr vyloženě vymyslel, jak se mu to hodilo, což je nejenže lajdáctví, ale především to považuji za projev nulového respektu ke čtenáři.
Hodně odpočinkové, předvídatelné, velmi jednoduché. Vlastně stačí přečíst anotaci. Chválím čtivost a obálku.
Bylo to takové jalové. Buď černé nebo bílé. Hlavní hrdinka mi nebyla sympatická, oceňuji autorčinu erudovanost.
Knihu jsem si pořídila na základě nadšených reakci, ale dej byl předvídatelný, hrdinka naivní. Asi to k žánru patří, ale takových knih je bohužel halda.