Fuksinka Fuksinka komentáře u knih

Noční hlídka Noční hlídka Terry Pratchett

Myslím, že mám novou nejoblíbenější Pratchettovku. O hodně míň humoru, ale jízda od začátku až dokonce.

23.11.2012 5 z 5

Šňupec Šňupec Terry Pratchett

Líbí se mi, že pan Pratchett v posledních knihách hraje na tu vážnější, morální notu. Kniha má všechno na co jsme u autora zvyklí. Vtip, napětí a obrovské zrcadlo společnosti. Skvělý byl Jefess a trošku divné skřetí náboženství, dějová linka s Tračníkem mi přišla zbytečná. Přece jenom je kniha trochu zdlouhavá a nezakousla jsem se do ní, jako do jiných o hlídce. Kdyby se jednalo o jiného autora, dám 5, ale na pana Pratchetta mám jiné nároky.

23.11.2012 4 z 5

Střet králů Střet králů George R. R. Martin

Tak já nevím, všichni tady mluví v superlativech, ale já tak nadšená nejsem. Jasně líbilo se mi to, ale po dočtení jsem měla pocit, jako by se na 900 stránkách vlastně skoro nic zásadního nestalo. Ani jedna odpověď na všechny ty otázky, co si kladete po přečtení Hry o trůny. Možná je to záměr, aby byli všichni o to víc napnutí na další díl? Nějak se obávám, jestli na tom ten další nebude stejně......
Proč tam vůbec byla Daenerys, když se kolem ní nic nedělo? Autorovi se podařilo z ní udělat nejotravnější a nejnudnější postavu celé knihy.

08.03.2012 4 z 5

Mapa z kostí Mapa z kostí James Rollins (p)

Dane Browne brečíš? Ne? Tak si přečti tuhle knihu a zjistíš, že ti to Rollins pěkně natřel .

12.02.2012 5 z 5

Za stíny Za stíny Brent Weeks

Jak napsat třetí a závěrečný díl?Dáme tam větší příšery než ve druhém dílu, protože je to třetí díl a tam prostě musí být větší příšery, přidáme hooodně magie a romantiky. No a když už si nevíme s příběhem rady, tak přidáme znovu hooodně magie a vymyslíme si nějaké nové šokující schopnosti a několik naprosto nelogických věcí. Nesmí chybět dojemný závěr, který působí trapně a komicky. Tím zkazíme skoro celý dobrý dojem, který měl čtenář z předchozích 2 dílů. V knize bylo pár výborných částí – škoda že to autor tak zmastil.

24.01.2012 2 z 5

Hra o trůny Hra o trůny George R. R. Martin

I přesto že jsem prvně viděla seriál mě tato kniha vůbec nenudila. Perfektně vykreslené postavy a skvěle vyprávěný příběh. Jediné, co mě trochu vadilo byl neustálý detailní popis toho, co má kdo na sobě, ale to je jenom malinkaté smítko na jinak dokonalé knize.

05.01.2012 5 z 5

Kabinet kuriozit Kabinet kuriozit Lincoln Child

Sedím ve vlaku, čtu Kabinet kuriozit a najednou si uvědomuju, že si koušu spodní ret a vypadám jak idiot. Takže tohle doporučuji číst doma a zejména před spaním a u malé lampičky, potom to má teprve grády. Skvělý poměr napětí, hrůzy a vtipu.

22.12.2011 5 z 5

999 - Poslední strážce 999 - Poslední strážce Carlo Adolfo Martigli

Byli horší nacisté, nebo katolická církev 15. století? Vůbec mi nesedělo nadpřirozené vysvětlení filozofových schopností, konec byl vyloženě odfláknutý, už aby se to prostě nějak uzavřelo. Ale proč ne, celkem zajímavé nahlédnutí do dvou historických období Itálie.

18.12.2011 3 z 5

Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Nemám ráda povídky, jakmile se začtu, tak už je konec. Tuhle knihu jsem četla, protože jsem naprosto uchvácena Sapkowskeho pentalogií a prostě jsem se nechtěla s Geraltem rozloučit. Tak jo, přiznávám, bylo to super, možná i pro to, že každá povídka byla z trošku jiného soudku a dozvěděla jsem se co se stalo v Cintře. Pohádka o Sněhurce mě naprosto dostala.

16.12.2011

Tikot Tikot Dean Koontz

Pěkně si s námi Koontz hraje, docela dlouho trvalo, než mi došlo, že to má být parodie. Každopádně k perfektí napínavé zápletce je přimícháno moře humoru. Poselství zřejmě bude: "neserte svou matku!"

10.12.2011 4 z 5

Hranice stínů Hranice stínů Brent Weeks

Tak na tohle jsem si málem vzala dovolenou. Je ještě lepší než první díl. O to napínavější, že Weeks se prostě nerozpakuje zabít jakoukoli postavu. Jednoznačně nejzajímavější je vývoj postavy Logana po zážitku v díře...
Co mi to v knihovně provedli? Po takovém super zážitku musím mít nutně další díl a oni ho ještě nekoupili.......

Cesta stínů Cesta stínů Brent Weeks

Tohle je velké překvapení. půjčila jsem si ji náhodně v knihovně a vlastně vůbec nic od ní nečekala. Prvních pár stránek bylo dost nudných - popis města a architektury, ale pak jsem se prostě nemohla odtrhnout. Dočetla jsem to ve 2 v noci a hned druhý den šla pro další díl. Vadil mě někdy trochu divný překlad, škoda.

Hřbitovní tanec Hřbitovní tanec Lincoln Child

Velké zklamání. Napětí a hororové prvky jako vždycky, ale příběh je až moc "přitažený za vlasy" Když už se rozhodli zabít S., tak to aspoň mohlo stát za to.

10.12.2011 3 z 5

Bouře Bouře Lincoln Child

Tahle kniha byla první, co jsem od Prestona a Childa četla a naprosto jsem jim propadla. Má úžasnou temnou atmosféru. Je napínavá, vtipná a ...... no prostě Smithback.