furunkl furunkl komentáře u knih

Pán Gwyn Pán Gwyn Alessandro Baricco

Ze začátku to vypadalo na intelektuální honění trika, ale vyklubala se z toho prvotřídní delikatesa.

30.07.2016 5 z 5

Falešní hráči Falešní hráči Michael Connelly

I v této knize udržuje autor laťku proklatě vysoko. Harry Bosch byl vždy podivín, ale zde se z něj stal nepříjemný zmetek, kterému prostě nemůžete fandit. Kupodivu to funguje a dělá to detektivku ještě zajímavější.

21.07.2016 5 z 5

Parfém bláznivého tance Parfém bláznivého tance Tom Robbins

Jaká by to mohla být úžasná kniha, kdyby tam autor necpal ty svoje nesnesitelné hipízácko komunistické nesmysly.

05.06.2016 4 z 5

Vyslanci mrtvých Vyslanci mrtvých Adam-Troy Castro

Vynikající a nápaditá sc-fi. Nadprůměrná detektivka. Po všech stránkách inteligentní kniha. Zaujme od prvních stránek.

08.09.2015 4 z 5

Technik Technik Neal Asher

Další Asherovo mistrovské dílo. Příběh se klene přes dva miliony let. I po této stěží představitelné době, dokáží vyhynulé civilizace ovlivnit a ohrozit lidstvo. Vyprávění je strhující a k dokonalému vychutnání je třeba přečíst sérii s agentem Cormacem.

25.08.2017 5 z 5

Grunge Grunge John Ringo

Naprosto parádní akční mazec od mistrů urban fantasy a sci-fi. Osvěžující čtivo v dnešním světě plném politické korektnosti a levicového skuhrání.

06.06.2017 5 z 5

Druhá šance Druhá šance James Patterson

Po prvním dílu docela zklamání. Autor za sebe řadí jedno detektivkářské klišé za druhým. Zkušený čtenář odhalí vraha hned jak se jeho postava objeví.

28.01.2017 2 z 5

Pán Světla Pán Světla Roger Zelazny

Nádherně košatý sci-fi příběh, psaný stylem hinduistických a buddhistických bájí. Proto znalost, alespoň základních textů těchto dvou náboženství, je téměř podmínkou k dokonalému pochopení a vychutnání románu. A že je vskutku co vychutnávat. Doporučuji číst nové vydání od Strak.

21.01.2017 5 z 5

Dinosauří peří Dinosauří peří Sissel-Jo Gazan

O této knize vám nic nenapíšu, protože jsem ji po čtyřiceti stránkách přestal číst a vrátil do Knihovny.

06.01.2017

Poslední hlídka Poslední hlídka Tomáš Petrásek

Na mne kniha zapůsobila jako zjevení. V nenápadné epochální edici již vyšel nejeden skvost, ale tato kniha by si zasloužila plnohodnotné vydání a marketing. Je to totiž téměř dokonalý příběh o touze po poznání v naprosto bezvýchodné a bezperspektivní situaci. Autor píše naprosto suveréně a má již svůj nezaměnitelný styl.

27.10.2015 5 z 5

Žrádlo pro psy Žrádlo pro psy Darek Šmíd

Jeden z nejlepších dílů série. Pěkně se zde přitvrdilo, jak v brutálním násilí tak v hláškách a morbidním humoru.

11.10.2015 5 z 5

Stahovač Stahovač Neal Asher

Jedna z nejlepších moderních sci-fi knih. Vskutku šílená ekologie světa kde se příběh odehrává a originální přizpůsobení lidí
tomuto prostředí. Bojoví roboti roztomilejší než R2D2. Umělé inteligence vládnoucí celému lidstvu a do toho akční příběh zatížený tajemstvím z minulosti.
Kniha má dvě celkem povedená pokračování, ostatně všechna autorova díla odehrávající se v tomto vesmíru stojí za přečtení. I když žádné už nedosahuje
vyjímečnosti Stahovače.

25.08.2015 5 z 5

Santiago: Mýtus daleké budoucnosti Santiago: Mýtus daleké budoucnosti Mike Resnick

Ve své jednoduchosti geniálně dokonalý sci-fi spaghetti western. Příběh o časech, kdy ženy byly osudové a muži byli opravdoví muži. Nebo teprve budou?

16.08.2015 5 z 5

Spící panna Spící panna Jeffery Deaver

První 2/3 knihy je to docela nuda. Potom následuje několik kostrbatých twistů. Od autora tak zvučného jména jsem čekal víc.

14.06.2016 3 z 5

Lex Luthor: Muž z oceli Lex Luthor: Muž z oceli Brian Azzarello

Vynikající dílo, které dokazuje, že superhrdinský komiks nemusí být jen blbina pro děti. Dokonalý příběh, dokonalá kresba.

15.05.2016 5 z 5

Bez naděje Bez naděje Julie Nováková

Krutodrsný závěr mne opravdu potěšil.

21.08.2015 4 z 5

Noc nožů Noc nožů Ian Cameron Esslemont

Podle ohlasů na internetu jsem to čekal horší. Taková průměrná fantasy. Napsané je to dost kostrbatě, ale to byly Měsíční zahrady taky. Každý začátek je holt těžký. Příběh byl napínavý a hlavně byl z Malazského světa, tedy body na víc. Žádná postava mě nijak neiritovala. Otravné bylo, že na každé stránce někdo "zavřískl". Epilog už připomínal nejlepšího Eriksona. Po přečtení Chromého boha, se pro mě stal Malaz takovým fenoménem, že jsem spokojen s každoým střípkem informací i kdyby to napsal cvičený šimpanz.

16.08.2015 4 z 5

Běsné město Běsné město Dana Rusková

Přesto, že jsem ortodoxní Pražák, užíval jsem si vynalézavou práci s češtinou. Vlastně moravštinou. Vlastně brněnštinou. Nebo češtinou s brněnskými výrazy. Nebo…Vlastně.­........ Prostě osvěžující čtení.

16.08.2015 4 z 5

Horká půda Horká půda Václava Molcarová

Solidní dobrodružná práce.

18.05.2016 4 z 5

Milostná sabotáž Milostná sabotáž Amélie Nothomb

Krásně napsaný román o tom, jak děti diplomatů v komunistické Číně rozpoutaly třetí světovou knoflíkovou válku.

13.05.2016 5 z 5