gacie komentáře u knih
No teda... Teda spíš, ty jo!!! A tuhle knihu napsala česká spisovatelka? Nemůžu uvěřit...Stejně nemohu uvěřit tomu, že jsem ji kdysi koupila a bez přečtení dala jako dárek mé kamarádce a taky nemůžu uvěřit, že letos jsem si ji koupila pro sebe a nechala ji ležet půl roku na stole, než jsem ji teď celou přečetla. Sakra! To jste mi nemohli říct, že nemám váhat, ani otálet a pustit se do ní! Okamžitě si musím sehnat druhý díl!
K této knize jsem se dostala díky knižní výzvě. Detektivky jsem nikdy nečetla, protože mě vůbec nepřitahovaly. Díky A. Christie měním svůj názor na detektivky. A už si brousím zuby na další.
Knihu jsem až nyní přečetla, a to díky knižní výzvě, obávám se, že bych po této knize bez jejího přičinění nesáhla. I když jsem filmové zpracování jsem viděla již několikrát. Ale samotná kniha je mnohem lepší. Jednotlivé rozhovory si můžete pročítat několikrát za sebou a ocenit ještě více jednotlivé dialogy. Tato kniha se dostává do mé top desítky nejlepších knih.
Tuhle knihu jsem dostala letos k vánocům od jednoho kamaráda. On sám mi řekl, že knihu ještě nečetl, ale od známých slyšel spousta doporučení k přečtení. I tady na databázi má opravdu vysoké hodnocení. Tedy jsem měla očekávání, že jsem dostala opravdu dobrou knihu. A je kniha doopravdy dobrá? No nevím, nevím. Děj se odehrává během jednoho víkendu na farmě. Georgie je egoista a sobec, myslící jen na své potřeby. A dobrák Lennie to odnese. Smutný to konec. Ano. A to je asi tak všechno. Jinak velmi jednoduše napsáno, jak z jazykové stránky i dějově. Já na té knize prostě nic nevidím úžasného.
Tato kniha mě bohužel zklamala. Nejedná se o cestopis, spíš je to osobní deník. Přitom na první pohled mě kniha hodně zaujala (grafickým zpracováním a velkými fotografiemi). Ale obsahově mě bohužel nepotěšila.
Dostala jsem ji jako dárek od kamaráda k narozeninám. Sama bych si ji asi nevybrala, ale musím uznat, že se mi velice líbila. Velice dobře se mi četla, což dosvědčuje fakt, že jsem knihu přečetla během 5 dní. Originální nápad, nečekané zvraty a taky oceňuji otevřený konec. "Happy endy" mi už totiž lezou na nervy.
Ze začátku jsem měla strach číst tuto knihu kvůli vysokému procentu hodnocení, ale nakonec jsem neodolala a půjčila jsem si ji v knihovně. Celou knihu jsem přečetla za jeden den a vůbec mě nezklamala, ba naopak mě naplnila hromadou otázek. Většina knihy je popis krajiny, která je celá zdevastovaná, pokrytá popelem a také jsou zde rozhovory mezi mužem a chlapcem, které jsou velmi strohé a jednoduché. Ale tento relativní klid ruší krátké odstavce knihy, které vás šokují a překvapí. Právě tyto odstavce dávají knize život a vytrhnou vás z nostalgie putování a šedého klidu.... Někdo tvrdí, že tato kniha je brak a že v ní chybí pointa. To si já nemyslím. Tato kniha je perfektním vyobrazením nekonečné nicoty, šedi a beznaděje. Někomu zase vadí, že neví, co se stalo za katastrofu, která postihla Zemi. Mě to vůbec nevadí a spíše jsem ráda, že nic podrobnějšího tam není, protože když něco nevíte, můžete si představovat různé varianty a právě to nevědění, co se stalo se Zemí, zahaluje příběh do ještě větší neproniknutelné mlhy a dává jí ještě větší nádech tajemna.
Tento díl mě velice mile překvapil a výborně pobavil jako první díl. Opravdu se těším na další pokračování příběhu.
Výborné scifi. John Wyndham je skvělý autor a těším se na další jeho díla.
Povím to jednoduše, nelíbila se mi. Asi mi unikla podstata této knihy. Celkový námět byl laciný - kluk, co něco hledá a ani neví co. Jeho cesta skončí tam, kde začala. Ale ze všeho nejhorší byl konec. Celou knihu vám autor vykládá, nějaké filozofické moudra o vlastním štěstí, o tom co máme mít v sobě a nakonec knihy hlavní postava objeví truhlu se zlatem, takže všechny ty věci o duchovnu zmizí a objeví se klasický materialismus.
Pokud máte rádi sci-fi, tak tato kniha je to pravé pro Vás. Skvěle napsané, živé a nutící vás stále číst až dokonce. Snad lepší jak filmy. Tuhle knihu si prostě musíte přečíst.
To je ten slavný český spisovatel? To jako vážně?
Je zajímavé, že dílo vyšlo již v roce 1899 a i
v dnešní době je stále výborně čtivé. Je to živá klasika, která nikdy nezestárne. Opravdu doporučuji si ji přečíst. Nebudete litovat.
Číst tuto knihu bylo velikým potěším. Zajímavé postavy, krásně vylíčené prostředí - člověk měl pocit, jako kdyby tam byl on sám. Zamotaný příběh se skvělou zápletkou. Akorát mi vadilo, že se Sherlock v tomto příběhu držel dál. Samotná kniha se četla lehce. Měla jsem ji přečtenou za jeden den.
Klasika, která vás chytne za srdce a už nikdy na ni nezapomenete. "Klasika prostě nerezaví".
Na knihu jsem se opravdu těšila, bude to taková ležérní humorná oddechovka. Oddechové čtení se změnilo v nudné. Humorné taky na nudné. Jen to ležérní zůstalo. Knize by neuškodilo, kdyby byla o kapánek kratší, stačila by klidně polovina. Možná by to autora donutilo k větším dějovým zvratům. Též musím podotknout, že na začátku knihy jsem se několikrát pousmála nad skony některých postav. Kladla jsem si otázku, jak toho autora tohle zrovna mohlo napadnout - musím uznat, že má velkou fantazii. Všechna čest.... Někteří lidé ji označují za "nejzábavnější knihu" - pro mě určitě ne. Záchvaty smíchu se nekonaly. "Bláznivá kniha" - označení, které je pro "staříka" nejtrefnější. "Překonávající všechna očekávání" - má očekávání bohužel nebyla naplněna.
Pro mě trošku slabší kniha od Karla Čapka. Čekala jsem pojednání o hrůze války a výbušninách a o jejich hrozbách. Ale dostala jsem tak trošku malý románek o doktoru Prokopovi a princezně. Místy mi to připadalo zamotané a nešlo se v ději dobře orientovat. Viděla jsem i film Otakara Vávry. A musím říct, to samé - místy excelentní, ale v některých místech nepřehledné a nelogické.
Výborná kniha od výborného spisovatele. Naprostá spokojenost.
Pro mě, jako pro fanouška sci-fi, to byla povinnost si ji přečíst a vůbec nelituji. Karel Čapek je nejlepší český spisovatel. A každé jeho dílo má něco v sobě.
Za mě to bylo takové slabé. Přišlo mi to jako kdyby to bylo nedodělané a nedomyšlené. Dialogy nic moc.