GeorgieAnne komentáře u knih
Po Vampýrské akademii opět něco povedeného od autorky :3 příběh Georginy se mi možná zamlouvá i víc, jelikož hlavní hrdinka je dospělejší než Rose z VA :-) Georgina může mít všechny muže na světě, ale ona se zakouká právě do Setha,, jejího oblíbeného spisovatele :3 osobně mě pobavilo její pravidlo čtení knih :D
(SPOILER) Příjemné překvapení, přiznám se, že jsem originál nikdy nečetla (ale chystám se) takže nedokážu posoudit jestli je to důstojné pokračování či nikoliv.
Od začátku mě myslící stroj zaujal a jen jsem čekala jak to celé dopadne, že je to sám Moriarty jsem netušila a byla jsem dost překvapena. Myšlenkové pochody Sherlocka asi nikdy nepochopím ale už vím jak se cítí Watson, s ním musím soucítit protože ten je vždy o pár kroků pozadu.
Za mě to jsou 4,5* a jsem zvědavá na další díly této edice.
(SPOILER) Řekněme, že té velké náhodě, kdy se obě sestry potkají "věřím", knížka je fikce takže k tomu tak budu prostě přistupovat.
Postavy mi lezly krkem a ani k jedné jsem si nedokázala utvořit vztah:
1) "Alissa" - prostě psychopat, dělá ze sebe neskutečně chytrou apod. ale přitom si nedokáže ohlídat detaily?! Jako já chápu, že očekávala, že když se na ni chytne Wilmott tak má vyhráno ale za mě vypadala spíš jako idiot. A to, že původní (originál) Alissu v Austrálii zabila a jen tak ji nechala v tom pokoji mi taky úplně nesedělo, kdyby se jí zbavila tak má vyhráno a mnohem větší šanci, že jí tohle všechno vyjde. A abych byla upřímná tak mně jenom stačilo jak si spletla, která její ruka je dominantní a už mi bylo jasné odkud vítr fouká.
Co se týče toho týrání krav a telat a jejího dospívání tak to bych klidně oželela, stačila by mi jedna kratší kapitola aby čtenář pochopil, že psychopata z ní vychovali a ne, že se tak narodila - pokud to tedy byla myšlenka, kterou autorka chtěla sdělit.
2) Detektiv Carter - tohle byl trochu oříšek, ze začátku mi nijak zvlášť nevadil ale postupem času mi začal vadit ten jeho "kolovrátek" jak je Wilmott kretén, nic nedělá apod... přitom se většinu času choval jako on a to arogantně a dělal, že ví všechno nejlíp...
Poslední část "Ta pravá" mi tam vyloženě neseděla, ukončila bych to pouze tím, že ji dostali a zhrzenou lásku bych vynechala, to už mi fakt přišlo příliš.
Za mě to je bohužel nepříliš zdařilý thriller, který do druhé části měl potenciál ale od té doby to šlo z kopce...
2* za snahu...
(SPOILER) Od autora jsem zatím četla jen Zhroucený čas ale byla jsem z něho naprosto nadšená, přirozeně jsem se tedy domnívala, že i tato kniha bude skvělá a... no není.
Začátek je slibný, bavilo mě spolu s hlavním hrdinou odhalovat kde se nachází a co se vlastně děje, co se stalo s jeho kolegy apod. ale jakmile začíná "hon" a Burke se dozvídá, že byl hibernován a nachází se v "budoucnosti" a nakonec se stává místním šerifem - to mi prostě nesedělo.
Že se jedná o post-apo jsem netušila ale i kdybych to tušila můj názor by to nezměnilo.
Děj byl bohužel tak od poloviny nudný a já se přemáhala knížku dočíst, když jsem narazila na ten konec, jen mě to utvrdilo v tom, že tento typ knih pro mě není vhodný.
Za mě to jsou 3*, pokud máte rádi Twin Peaks asi by se vám kniha mohla líbit, nemohu posoudit protože jsem neviděla ale autor tuto sérii napsal jako hold tomuto seriálu takže předpokládám, že pro fanoušky to bude must-have.
(SPOILER) Když se řekne Darcy Coates tak vím přesně co dostanu - průměrný až lehce nadprůměrný velice čtivý horor u kterého se já bát nebudu ale vy byste třeba mohli.
Trochu mě mrzí, že příběh posádky nebo spíš toho (asi zla?) nebyl více rozepsaný protože to jsem si fakt užívala a čekala jsem nějaké vysvětlení toho proč chtěli aby s nimi na té lodi náš tým zůstal a z jakého důvodu byla posádka stále "naživu", proč loď byla prokletá apod.
Konec je happy ending - všichni přežijí a žijí si dál své životy. Jsem jediná, které by špatný konec nevadil?! :D Ale to je tím, že jde o horor a tam já šťastné konce nevyžaduji.
Není to lepší než jiné autorčiny knihy ale stále je to fajn, takže za mě 3,5* a pokud máte rádi horor nebo jen tuto autorku tak neváhejte.
(SPOILER) Na Dvůr temnoty jsem se těšila, dle anotace to vypadalo na drsnou a krvavou upířinu, kde si nikdo nebude brát servítky. Pravda je to bohužel tak na půl.
Hlavní hrdinka Johana mi bylo zpočátku celkem sympatická ale potom se upne na pomstu své rodiny a najednou jako by jí přeplo a stala se z ní (s prominutím) arogantní kráva.
Celkově ten začátek mi nepřišel vůbec špatný, autor nechodí kolem horké kaše takže o akci není nouze. Jenže to nevydrží, akčnější začátek střídá nudný a vleklý děj až do konce.
Chování hlavní hrdinky jak jsem již zmínila mi přišlo až arogantní, to, že chce pomstít svou rodinu byl pochopila, dokonce bych pochopila i to, že na své cestě musí někoho zabít ale to bylo jak na horské dráze... tam někoho zabije a pak se najednou hroutí z toho, že má někoho zabít a tak stále dokola... Stala se z ní lhářka, které jsem nevěřila ani nos mezi očima...
Jinak byla bohužel plochá a to platí i pro ostatní postavy, takové nemastné neslané, prostě nedotažené, ani jsem si k nim nedokázala najít vztah...
Zakombinování něčeho co mi přišlo jako Frankensteinovo monstrum nebo ta druhá ústa, co měla Naoko na hlavě mi přišlo spíš bizarní a do děje se to nehodilo...
Z nějakého důvodu jsem čekala, že se Král Slunce a Temnoty v ději bude objevovat pravidelněji a on se tam Ludva objeví všehovšudy pouze dvakrát. Navíc jsem nepochopila náplň jeho práce/života, to je na tom světě jen proto aby řešil kdejakou blbost v té škole?! To nemá na práci nic jiného?!
Jinak ten svět byl vymyšlen dobře, jen to zpracování pokulhávalo...
S odřenýma ušima 3* a uvidím jestli se nakonec pustím i do dalšího dílu, zatím nejsem přesvědčená.
Knížky od Alžběty Bílkové prostě můžu a tohle není výjimka, dokonce to z pomyslného trůnu sesadilo Z kouře a kamene, tak dobrý tenhle příběh je!
Robin a Kai jsou zprvu velice zvláštní "pár" ale jak se postupem času začínají více poznávat a boří se mezi nimi určité hranice tak spolu vycházejí čím dál lépe a jejich "vzájemná" nevraživost pomalu ustupuje a bere za své.
Kniha je z pohledu obou postav - bylo fajn se na Starý svět a jeho obyvatele dívat i očima Kaie, někoho kdo to vidí prvně v životě, zatímco Robin už je v tomhle kovaná a ví přesně co očekávat. I tak se samozřejmě objevily chvíle kdy jim šlo o život a že svět kolem nich byl pořádně nebezpečný!
Četlo se to jedním dechem a mě jen mrzí, že to bylo tak rychle utnuté, teď napjatě čekám na pokračování protože nutně potřebuji vědět jak to bude dál!
Hodnocení z původních 4,5* posunuji na 5* protože tahle knížka si to zaslouží a já za ni dávám ruku do ohně, naprosto doporučuji!
Dámy a pánové, jsme zpět!
Jak já se těšila na další knížku s Elizabeth, Nathanielem a Silasem! Sice bych si představovala plnohodnotné pokračování stejně dlouhé jako Kouzla rodu Thornů ale i tato novela si mě naprosto získala!
Nečekejte žádné souboje ve kterých by šlo o život, tohle je oddychovka, ve které prozkoumáte dům Thornů, odkryjete jeho tajemství a náramně si to užijete!
Tady opět není co dodat, plných 5* a naprosto doporučuji! :-)
(SPOILER) Achjo, jak začít...
Je to naivní a hloupoučké YA, ve kterém máme sestry dvojčata - Rose (její královské já) a Wren (čarodějku), tyhle dvě se jednoho dne vymění aby na trůn dosedla čarodějka (Wren) a navrátila čarodějům jejich zemi a slávu... Nebo tak to chce aspoň Banba (babička děvčat), ta totiž od dětství Wren učí aby byla schopná zaujmout své místo a vládnout a jak tušíte, samozřejmě, že Wren se nikdo neptá, babička přece rozhodla... alespoň takový pocit jsem z toho měla...
Je to podáváno tak, že je více než schopná si s Rose vyměnit místo ALE co se tam dostane tak ku*ví (pardon ale to jinak nejde) všechno na co sáhne a chybí ji poněkud důležité informace... Rose je na druhou stranu namyšlená a hloupá princezna, která je sice unesena ale spíš ze svého únosce když obdivuje jeho stehna apod...
A teď obrovský ZVRAT, jste připraveni?! - obě jsou čarodějky! Vůbec jsem to nečekala! ;-) Ještě si rýpnu do toho konce, který byl teda fakt k smíchu... Banba, velká a mocná čarodějka se nedokáže ubránit a padne do otroctví a Wren za nima běží "ať si vezmou ji" a oni se jí vysmějí s tím, že když nic neumí tak k čemu by jim byla že jo...
Jinak je to čtivé, pomalá romantická linka mezi Wren a Torem byla dobrá a vlčice Elske si pro sebe ukradla celou knížku takže v dalším díle ji poprosím jako hlavní hrdinku, děkuju! :-D
Není to špatné, pro YA čtenáře asi dostačující, já už jsem na to trochu stará takže mě to tolik nenadchlo.
Za mě klasický průměr 3* a uvidím jestli si další díl přečtu :-)
Moje druhá kniha od Patricka Nesse a opět bohužel velké zklamání.
Hlavní postava mi bohužel vůbec nesedla a proložení fantasy linkou také ne, je to škoda protože anotace opět zněla dobře ale knížka si mě nezískala.
Zkusím od autora v budoucnu ještě něco ale zatím mi jeho styl nesedl.
Za mě 1* a končím při nedočteno.
Doufala jsem, že po tom průseru s knihou Sníh nebo popel mě aspoň tahle knížka zaujme ale bohužel se tak nestalo, došla jsem do cca 100 strany a přeskočila hned na konec protože jsem se vyloženě nudila.
Knížka si určitě najde své fanoušky, mě ale neoslovila. Do dalších knih od autorky se pravděpodobně již pouštět nebudu, její styl mi bohužel nesedl.
Za mě 1* a snad se bude líbit alespoň někomu.
Přiznám se, že jsem opravdu na rozpacích. Kniha je opravdu čtivá a máte ji přečtenou za chvíli takže v tom problém není ale jak píše Mishak tak je to nemastné, neslané a většinou až nelogické. Wow moment se nekonal ani jeden a konec byl hodně předvídatelný takže mě neoslnil.
Pro nenáročné čtenáře asi dobré ale já potřebuju něco víc, takže končím na 2* :-)
(SPOILER) Postavy Odette a její sestřenice Maggie mi byli asi nejsympatičtější a nakonec jsem si i tu "Andělu" oblíbila... ale opravdu až ke konci, kdy nám konečně promluví! Taky si ale mohla něco říct už dřív že?! No nic...
Rozhodně zajímavý thriller ve kterém není o napětí nouze. Kniha se četla rychle a konec, kdy se dozvídáme, že strýc Odette zabil nejen svoji neteř, mě překvapil. Mými podezřelými byli samozřejmě Wyatt, Finn a Rusty ale nakonec to nebyl ani jeden z nich, i když u Wyatta a jeho psychickému zdraví by se to hodně nabízelo a autorka zprvu příběh vystavěla tímto směrem, což zmátlo nejen mě.
Za mě 4,5* a naprosto doporučuji! :-)
Začátek mě bavil, četlo se to dobře ale jen asi prvních 100 stran a potom to mělo hodně sestupnou tendenci...
Kdyby kniha nebyla moc překombinovaná a vezla se na té "tajemné" vlně, kterou na začátku chytla tak by byla mnohem lepší. Hlavní hrdinka mi potom lezla šíleně na nervy a samotný dotek měl sice zajímavou myšlenku ale vůbec se ji nepovedlo naplnit. O ostatních postavách ani nemluvím...
Za mě bohužel s přivřenýma očima 2* a snad se někomu bude líbit :-)
Nečetlo se to úplně špatně ale podobné téma tu již bylo a Příběh služebnice je jen jeden, Margaret Atwood to dokázala zpracovat prostě mnohem lépe.
Některé věty jsem musela číst několikrát a i tak jsem občas měla problém s tím, co tím autorka chtěla říct či naznačit. Do hlavní postavy jsem se nedokázala vcítit, přílišné řešení politických věcí mi ani trochu nesedlo a abych pravdu řekla tak s většinou názorů hlavní hrdinky (autorky) jsem se nedokázala ztotožnit. Bohužel se autorce nepodařilo téma lépe zpracovat, hodnotila bych lépe.
Na druhou stranu to bylo svižné a čtivé takže za mě 2*.
(SPOILER) Čekání na druhý díl bylo nekonečné a tak se ani nedivím, že jsem knížku zhltla na "posezení".
Auroru jsem si zamilovala už v prvním díle ale teď se k ní přidal i Kal, který sice všem lhal ale i tak si za ním stojím, na toho mi nesahejte! :D
V tomto díle se setkáváme s Ešvárci, kteří pomohou Auroře ovládat své schopnosti tak, aby mohla použít zbraň, kterou zde Ešvárci zanechali. Zbraň sice naše skupina najde ale bohužel nachází i další spoušť, kterou není nikdo jiný než Kalův otec, který zbraň využívá už poměrně dlouho a Auri bude mít hodně co dělat aby proti němu obstála.
To, co mě ale vytočilo doběla je fakt, že kniha končí zrovna v tom nejlepším a tak si všichni budeme muset počkat na to jak finální bitva Auri proti Kalovu otci a vlastně i Kalovi nakonec dopadne... Dejte mi další díl, nejlépe hned, děkuji! :D
Od těchto dvou autorů nelze čekat nic jiného než skvělou jízdu a kvůli nim (nebo možná díky nim) bych potřebovala na hodnocení víc než 5*. Takže hodnotím 5* možnými a 15* nemožnými a naprosto doporučuji protože tohle je jízda, kterou si ráda dávám jako rereading poměrně často i s ostatními knihami těchto autorů (Nikdynoc, Akta Illuminae) :-)
(SPOILER) Kouzla rodu Thornů si mě naprosto získala, ať už postavami, akcí nebo popisem prostředí.
Děj se točí kolem Elisabeth, která od malička vyrůstala ve veleknihovně a která si neuvěřitelně dobře rozumí s grimoáry (pravděpodobně proto, že skoro nic jiného nezná).
Naše hlavní hrdinka se musí poprat s řadou problémů a nepříjemností v průběhu celé knihy, vypořádat se s několika pokusy o život a zachránit celý svět.
V průběhu děje poznává čaroděje Nathaniela Thorna s jeho démonem Silasem, kteří jsou mí oblíbení. Mají velmi dobrý smysl pro humor a Silasovi hlášky stojí za to.
Tito dva "gentlemani" Elisabeth nakonec pomohou rozmotat nitky celého spiknutí, zachránit veleknihovny a na konci i celý svět, i když to je zásluha Silase.
Konec kdy se Silas nakonec obětuje mě dostal a já neměla k slzám daleko, o to víc když ho Elisabeth volá zpět a my zjišťujeme, že stále "žije".
Asi bych se nebránila, kdyby autorka napsala pokračování protože bych si ráda o Elisabeth a ostatních ráda přečetla víc a mrzí mě, že se s nimi musím tak rychle rozloučit.
Za mě oprávněných 5*, naprosto doporučuji a určitě si ji hodlám přečíst znovu! :-)
Klíč 17 je prvním případem Toma Babylona, kterému asistuje sympatická psycholožka Sita Johannsová a která je ze začátku zároveň Tomovi trnem v oku.
Kniha je vcelku čtivá, nechybí místy i napětí ale za mě to je bohužel průměr. Četla jsem mnohem lepší detektivky/thrillery, u kterých jsem knihu nemohla odložit protože jsem potřebovala vědět, co bude dál. U této knihy se mi to nestalo, pravděpodobně z toho důvodu, že se ohledně hledání pachatele příliš neděje a tak je dle mého kniha zbytečně natahována.
Děj z pohledu ostatních postav, jako je např. Friederika bych klidně oželela, možná se autor spíše měl vydat cestou Tom - Sita a pohled ostatních postav vypustit.
Abych knihu příliš nehanila - jedná se o dobrý thriller/detektivku z berlínského prostředí, odhalení pachatele až na konci děje dobře zapadlo a i přes kostrbaté části knihy jsem zvědavá jak Tom bude v dalším případu pokračovat.
Nejedná se o nejlepší detektivku/thriller, na druhou stranu má kniha hodně co nabídnout a věřím, že své fanoušky si najde. Za mě průměr, tedy 3* :-)
Třetí díl si drží tu pomyslnou zlatou příčku fantasy ale bohužel se mi Kostičas a Vidořád líbily trochu více. Nebylo to tolik propracované jak jsem čekala a chvílemi to bylo zase trochu překombinované ale opět to stálo za to a já sérii Kostičas můžu s klidných srdcem doporučit protože se jedná o skvělou fantasy jízdu, u které se doufám dočkáme dalších dílů.
Paige a Strážce jsou pro mě neodmyslitelná dvojka, která prostě má být spolu protože pokud ne tak jde Paige většinou o život a Strážce ji musí zachraňovat. Snílek svého "parťáka" zachraňuje spíše zřídka ale přičtěme jí to k dobru.
Za mě tedy 4,5* a samozřejmě doporučuji! S touhle sérií neuděláte krok vedle! :-)
(SPOILER) Lehce klaustrofobická záležitost odehrávající se s jednou jeskyňářkou Gyre a jednou šéfovou "na telefonu" Em a i když klaustrofobii netrpím tak při představě této jeskyně jsem měla několikrát husí kůži.
Děj se točí kolem Gyre, což je podivné kvítko, které lže v životopise aby se dostala na vlastní expedici, což se jí nakonec povede. Všechno je vcelku v pořádku dokud Gyre nezjistí o co Em ve skutečnosti jde a co vše je schopná pro tuto expedici obětovat, samozřejmě včetně Gyre. Nechat jen tak bez mrknutí oka zabít tolik jeskyňářů je fakt kruté, paní spisovatelko! Stvořila jste monstrum, gratuluju! Každopádně mi občas charaktery i některé dialogy přišly takové nemastné neslané a ten konec to vyloženě zabil. Nemůžete přece někoho nenávidět po celou knížku a pak se do něho zamilovat! A to i přesto, že se vás snažil několikrát nadopovat a to ani nepočítám kolikrát vás chtěl zabít! A to mám ráda hate-love romantiku, no fakt! ;-)
Na druhou stranu se to četlo dobře a kniha o "jedné osobě" nakonec nebyla tak nudná jak jsem očekávala.
Za ten konec a občas nudné dialogy dávám 3,5*, rozhodně se vyplatí knihu alespoň jednou přečíst :-)