GeorgieAnne GeorgieAnne komentáře u knih

Aurora povstává Aurora povstává Amie Kaufman

(SPOILER) Miluju Nikdynoc, Akta Illuminae a teď i Auroru se všemi postavami, jak kladnými tak i zápornými.
Pořádně se mi už nedostává slov při hodnocení knih od Kristoffa (spíše od obou spisovatelů) ale i tak si nemůžu pomoct a řeknu, že to byla úžasná jízda a já se jen těším na další díl protože jsem napnutá jak struna jak to bude pokračovat!
Knížka si mě získala již od první strany i se všemi postavami. Je to napínavé, humorné (a že těch "hlodů" tam je! ;-)) a naprosto boží!
Když Aurora dostane od Tye jeho starý unikom, pojmenuje ho Magellan a "on" poprvé "promluví" jako by se SPIRO vrátil. Ne ten, co zabil tisíce lidí ale ten hodnější, který se vydával za Ezru a který se ujal role ochránce Kady, takové menší deja-vu.
Dále jsem ráda, že se Auri dala dohromady s Kalem! A že to je taky fešák! ;-)
Bohužel se Ty nedá dohromady s Cat, která je ke konci napadena "virem" na Octavii III (mimochodem, že Princeps bude Auřin táta jsem sice čekala ale stejně mě to dorazilo") a bohužel se ji nepodaří zachránit :-( To mě naštvali!
Nakonec se naše, teď již šestičlenná posádka usnese, že s naší Spouští = Auri poletí hledat Zbraň, která má zničit Ra'haam jednou pro vždy!
Už aby tu byl další díl! :-)
Za mě právoplatných 5* a naprosto doporučuji! Takové knížky jsou must-read/-have! :-)

05.04.2021 5 z 5

Neviditelná knihovna Neviditelná knihovna Genevieve Cogman

Zajímavé fantasy z knihovnického světa v hlavní roli s profesionálními špiony Irene a Kaiem.
Ze začátku mi chvíli trvalo než jsem se v tom světě zorientovala ale rychle jsem se začetla. Příběh plynul svižně a já tak měla knížku přečtenou vcelku rychle. Irene se mi jako hlavní postava líbila, Kaie jsem si bohužel tolik neoblíbila (z Měsíčních kronik mi prostě přijde lepší :-)).
Sice se jedná o zajímavý náměť, bohužel autorka do knihy zakomponovala úplně vše na co si vzpomněla což za mě úplně dobře nevyšlo, na druhou stranu mi i po dočtení knížka zůstala v hlavě a já se k ní myšlenkami ještě pár dní vracela.
Hodnotím tedy 3,5* a už se těším na další díl :-)

10.02.2021 3 z 5

Iko Iko Marissa Meyer

Jelikož komiksy normálně nečtu (naše cesty se ještě nestřetly) tak tento mi vůbec nevadil.
Iko je stále stejná - vtipná, milá, se skvělým smyslem pro módu a hlavně nepostradatelným členem naší hrdinské skupiny. A ač se komiksová série jmenuje Iko, tak není jen o ní, všechny postavy, které jsme si z Měsíčních kronik zamilovaly se zde samozřejmě objevují a jsou všichni stále stejní.
Opět skvělý příběh, který je sice lehce ochuzený ale ničemu to nevadí. Ti, kteří neustále přemýšleli jak naše oblíbené postavy vypadají, tak zde naleznou jistou představu.
Celý díl jsem si naprosto užila, i s krásnou obálkou! Za mě opět (klasických) 5* a doporučuji! :-)

27.01.2021 5 z 5

Scarlet Scarlet Marissa Meyer

Druhý díl ješte lepší než ten první! Hltala jsem každou stránku, každé slovo a napětím téměř nedutala :D
Skvěle napsané, Marissa Meyer prostě umí!
Komu se první díl líbil tak z druhého bude nadšený stejně jako já! :-)
Za mě tedy právoplatné 4,5* a už jdu na třetí díl protože musím zjistit, co bude dál! :D :-)

27.10.2020 4 z 5

Dvojníci Dvojníci Rebecca Hanover

Jelikož se děj točí kolem puberťáků tak mi postavy občas lezly na nervy, jejich chování mi chvílemi přišlo přitažené za vlasy ale to už jsou hold teenageři.
Kniha jinak skvěle napsaná, rychle jsem se začetla, Emmu jsem si vlastně celkem oblíbila, téma kloni mi bylo velice sympatické, vztahová a emoční stránka také vhodně zvolená takže za mě super. Na 5* to není ale nemá to k tomu vůbec daleko.
Hodnotím tedy 4,5* a už se těším na další díl :-)

30.08.2020 4 z 5

Furyborn Furyborn Claire Legrand

Knížka mě zaujala svou obálkou, ke koupi mne ale postrčily kladné recenze na sociálních sítích.
Zprvu jsem byla skeptická a po pár přečtených stranách mě to neopouštělo, jak již psala Kasana v komentářích, také jsem byla překvapená z toho, že knížka doslova začíná tím jak to s Rielle dopadlo. Říkala jsem si, že teď už knížka nemá smysl ale ona ho má.
Rychle jsem se začetla a musela číst dál abych věděla jak to pokračuje a co se vlastně stalo.
Autorka udržuje napětí, píše velmi čtivě a knížka mě dost bavila. Na druhou stranu mi také (jako mnohým) vadilo, že obě hlavní postavy jsou si dost podobné, neměla jsem pocit, že by se jednalo o jednu a tutéž osobu ale v jistých chvílích jsem si říkala, že asi čtu úplně jinou kapitolu.
Proto hodnotím pouze 4* ale i tak je to (pro mě) oddechová fantasy kniha, po které v budoucnu určitě ještě sáhnu :-)

21.07.2020 4 z 5

Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Nechala jsem se zlákat vysokým hodnocením a po knížce jsem sáhla. Bohužel mi styl autorčina psaní vůbec neseděl a já se knihou prokousávala, nakonec jsem přešla až na konec.
Možná jí dám v budoucnu ještě šanci ale momentálně končím na 1* :-)

09.08.2019 1 z 5

Konspirace Umbrella Konspirace Umbrella Stephani Danelle Perry

Za mě bohužel nedočteno... Herní i filmová série se mi líbila ale ta knižní oproti nim hodně zaostává. Pravděpodobně si knižní série najde své fanoušky ale já mezi ně patřit nebudu. Je to škoda, celkem jsem se těšila :-/ :-)

24.02.2019 1 z 5

Calendar Girl 2: Duben, květen, červen Calendar Girl 2: Duben, květen, červen Audrey Carlan

Obálka opět skvělá, jako ostatně všechny z této série :-)
Bohužel první díl byl lepší, možná proto, že jsem se seznamovala s novým prostředím a stylem autorčina psaní...
U druhého dílu mě asi nejvíce chytil ten konec, který jsem překvapivě nečekala a hodně hezký byl ten "rodinný" okamžik. Mia mi lezla trochu krkem ale další "přátelé" těchto měsíců byli fajn.
Doufám, že další díl bude lepší :-)

28.09.2018 3 z 5

Falešný román Falešný román Magdalena Mintová

Hlavní hrdinka Ema byla opravdu v některé momenty doslova na facku, spíše většinu času, až mi přišlo, že to možná nebude tak úplně kniha pro mě. Nakonec jsem si Emu celkem oblíbila (i když Alberta trochu víc) a přečetla knihu během chvilky.
Je to pohodové, oddychové čtení zrozené na dovolenou. Přirovnání k Bridget Jones mi přijde "mimo mísu" neboť to s Bridget nemá nic společného, snad jen, že obě knihy jsou psané formou deníku.
Druhý díl si přečtu jelikož mě zajímá jak to celé dopadne a jen doufám, že se Ema aspoň trochu vzpamatuje! :-)

24.06.2018 3 z 5

Calendar Girl 1 - Leden, únor, březen Calendar Girl 1 - Leden, únor, březen Audrey Carlan

Ale tak proč ne! :-)
Říkala jsem si, že to bude podobná "slátanina" jako 50 odstínů... ale mile mě kniha překvapila. Sice je to chvílemi nereálné a takové věci se dějí jen v knihách ale je to takové milé, oddechové čtení. :-) a kdo říká, že kniha musí být podle reality?! ;-) :D
Jinak hlavní hrdinka je sympatická a já jen doufám, že vážně! ale fakt VÁŽNĚ! bude s Wesem až s tímhle vším skončí! :-)

25.12.2017 4 z 5

Rubínový kruh Rubínový kruh Richelle Mead

Nemůžu uvěřit, že už je konec! Že už si nepřečtu žádný příběh o Sydney, Adrianovi, nezletilé a o ostatních :-( Byla to úžasná čtenářská jízda a já na ni nikdy nezapomenu! :-)

07.06.2017 5 z 5

Ohnivé srdce Ohnivé srdce Richelle Mead

Naprosto úžasná kniha! :-) Opět jsem přečetla jedním dechem :-) Ale ten konec mne tak odrovnal, že honem rychle budu muset přečíst další díl! Mám z toho konce zlomené moje čtenářské srdce! :O :D

24.04.2017 5 z 5

Indigové kouzlo Indigové kouzlo Richelle Mead

Opět úžasná kniha jak je u Richelle Mead zvykem :-) četla se jedním dechem a hodně jsem se u ní nasmála :-) jsem ráda, že konec dopadl tak jak jsem doufala :-)

21.04.2017 5 z 5

Zlatá lilie Zlatá lilie Richelle Mead

Lehký SPOILER :-)
Druhý díl lepší než ten první. Richelle Mead mám hodně ráda, už jsem četla její Vampýrskou akademii a tohle volné pokračování je naprosto boží :-) akorát teda ta Sydney! :D jak už někteří psali, také chápu proč se tak zachovala ale tajně doufám, že si s Adrianem najdou nějakou cestičku a budou konečně spolu! :-) a ano Sydney má pravdu, nikdo jiný totiž není jako Adrian Ivaškov a ani nebude! :D :-)

17.04.2017 5 z 5

Pokrevní pouta Pokrevní pouta Richelle Mead

Příběh se čte jedním dechem. Kdo si ve VA zamiloval Adriana a později i Sydney, která se tam jen "mihla", bude nadšený :-)

24.02.2017 4 z 5

Čistý Čistý Julianna Baggott

Ze začátku kniha nebyla špatná, dokonce se mi i líbila ale jak jsem se dostávala hlouběji do děje, tak mne už bavit bohužel přestala.
Jistá originalita se zde určitě nachází ale rozhodně ne ve větším měřítku. Dle mého spíše méně zajímavý příběh.

27.12.2016 1 z 5

Štvanice Štvanice Patricia Briggs

Zatím moje první kniha od autorky :-) a rozhodně nebude mou poslední :-) Štvanice je dobře čtivá, zajímavá a nechybí ani humor :-) pokud má někdo rád fantasy tak doporučuji aby si ji přečetl :-)

29.12.2015 4 z 5

Oškliví Oškliví Scott Westerfeld

Další poměrně dobře čtivá knížka :-) Příběh zajímavý, je to zase něco z jiného soudku, takže pro mne příjemná změna :-) Těším se na další díl :-) and seriously I love David! :D

07.12.2015 5 z 5

Julie & Julia Julie & Julia Julie Powell

Po prvních několika stranách jsem z knížky měla smíšené pocity, moc mě nebavila a přemýšlela jsem, že knihu odložím. Ale co bych to byla za knihomola kdybych tomu nedala šanci?! Nakonec mne knížka příjemně překvapila a já ji přečetla celou. Příběh je ze života, vtipný, velmi dobře napsaný, takže si zaslouží kladné hodnocení. Doufám, že si někdy knihu přečtu v anglickém originálu.

02.09.2015 4 z 5