georginaa komentáře u knih
Pokračování Vaška a jeho nekonečné uličnictví, opět skvělé herecké obsazení a těch blbin je požehnaně. Když po letech čtu tuto knihu, vždy vidím před očima právě herce, kteří to hráli.
Další nádherná nestárnoucí komedie od mé oblíbenkyně Marie Poledňákové. Příběh je plný humorných situací a každý by to určitě chtěl zažít. To kamarádství, zamilovanost a dětský smích. Vždy se ráda vracím do dětských let a tyto příběhy od této spisovatelky mi to vždy připomenou.
Marie Poledňáková a její filmy mě provázely po celé dětství a jsem ráda, když narazím i na knihy, které mi to připomenou. Tu dětskou duši, radost, a nefalšovaný smích, který vždy pobaví. Je jedna z mála, která to prostě s dětmi uměla a vždy věděla, jak vyjádřit příběh, který zaujal každého diváka - čtenáře.
Příběh vánočně prošpikovaný Sněhulkou, která vtipně přináší atmosféru lásky, zábavy a radosti. Moc mě bavil její textový sloupek, vkládaný mezi kapitolami. Byla to taková rozkošná uličnice a vzhledem tomu, že mám doma kocourka, vím o těch darebárnách, co provádějí moc dobře. V tom jsou všechny kočky stejné. :-) Co se týká Emily, docela mě štvalo, že si udělala závěry sama o Lukasy, aniž by věděla pravou skutečnost. Nicméně časem vše přehodnotila a nakonec vše dopadlo přesně tak jak má. Pohádkový příběh, který byl pohlazením po duši.
Nenávist se zažere až do samého koutku mozku a vždy se vynoří v tu chvíli, když je nějaká naděje dopadnout svého nepřítele. Banda psanců se jdou pomstít za smrt bratra Jorge a pasou po maršálovi, který se skrývá.
Na divokou minulost se jen tak nezapomíná. Ať to chcete odčinit jakkoliv, nic ze života se nesmaže. Nejhorší je, že šerif si vše bude pamatovat do konce svého života. Bude těžké ho přesvědčit, jak to ve skutečnosti bylo.
Jsem doslova nadšená, já si do poznámek píšu jaké jsem v tom měsíci přečetla knihy, jaké jsem prodala, co si chci koupit a mám zaplněno, je fajn to mít vše u sebe (dříve jsem to měla na lístečkách) Též se mi líbí poznámky se spisovateli a samozřejmě čtenářská výzva. Takže za mě velká jednička z hvězdičkou.
Je neuvěřitelné, co se může dít za okny, kam normální člověk ani nedohlédne. Jako z jiného světa, kde tajné služby jsou všude kolem nás, akorát mi je nevidíme. Jsou vycvičení k neviditelnosti a to mě fascinuje. Perfektně napsané příběhy, které čtenáře doslova pohltí a chtě nechtě, je mu líto, když taková kniha skončí.
Tak v první řadě musím říct, že mi vadila brožka, jelikož se špatně držela. Nešly pořádně otvírat stránky, abych knihu neponičila. Co se týče samotného příběhu, je to jako ponaučení pro panny, nebo mladě ženy, co vlastně mají předpokládat od mužů, jak přistupovat k svému tělu a potěšit druhého partnera. Myslím, že v té době to byl normální počin, nic jiného se ani moc neřešilo, jen kdo je v lepším postavení a bohatý a co si mohl dovolit k ostatním. Ani nijak zvlášť bych to nenazvala romantikou, ale spíše rada na sex.
Asa - kluk, který žil stále svou minulostí a dostal příležitost něco ve svém životě změnit. Sayer - policistka, která Asu milovala, ale nevěděla jak se k němu přiblížit. Až jednoho dne....ne, nesnažila se ho změnit, chtěla jen aby byl upřímný a konečně otevřel své srdce přítomnosti. Docela pomalu se rozvíjí příběh dvou, kteří hledají společnou cestu, kolem jsou samý zamilovaní páry, kteří se našli a konečně jsou šťastní. Tak proč by neměli být také...příběh byl opět pěkný i když bych dala více prostoru akčnosti, vzhledem, že Sayer je policistka. I tak patří tato série kluků mezi mé oblíbené v knihovničce.
Tak po prvním díle jsem opět přetrpěla styl psaní, ale je to pro mě jen si zvyknout. Co se týče samotných příběhů a nápadů, tak to je v pořádku. Jenže já strašně nesnáším hmyz a ostatní netvory, co jich je všude kolem nás plno. A to ještě o tom číst....brr, to je děs. I tak jsem to dala a musím si od tohoto autora trochu odpočinout. Co se týče Sharka, sice ho chápu co se mu stalo a proč je takový jaký je, jenže je to v každé knize a to mě dost štve. Proč ho spisovatel nějak neposune dál k lepšímu životu, no asi by to zase nebyl on, kdo ví. Nějak se s tím musím poprat a smířit se s tím.
Tak jako pár dalším knih-čtenářům, i mě se povedlo nejdříve číst jiné díly a pak jsem se dostala k tomuto dílu. Též jsem stále tápala co se stalo s jeho ženou, proč je tak Sharko zasmušilý a teď je to vše jasné. Tento příběh byl opravdu brutální, o proti dalším dílům. Také si člověk musel trochu zvyknout na styl psaní, je to jiné, což pro mě ubírá na kvalitě. Proto dávám menší hodnocení.
Příběh plný emocí, je to ukázka, co se děje v hlavě chlapa a co se děje v hlavě ženě. Když se dva sejdou, co jsou si souzeni, je to emociální výbuch. Jen si musí připustit, co vlastně k sobě cítí. V tomto případě mi nijak nevadila ani vybraná slova, to jako k němu docela sedly. Jako vždy konec je otevřený a mi musíme čekat na druhý díl, který vyjde bůh ví kdy.
Pro mě začátek velice slibný, prostředek jsem se musel nutit, ale chtěla jsem samozřejmě vědět příčinu, motiv, proč a kdo to udělal. Pak dlouhé vyšetřování a vlastně se víc nedělo. Jen přijít na to kdo lže a kdo mluví pravdu, co vše zatím stojí. Ke konci knihy docela překvapení, chtěla jsem uhodnout pachatele jako vy všichni a přeskakovala jsem z jednoho na druhého a nebyla si jistá, kdo by to mohl být. No kniha zase až tak špatná nebyla, ale stále jsem čekala něco víc.
John McKeenana loví lidi, kteří mají problémy se zákonem. Někdy jde o život, ale on se nevzdává. Jde po nich tvrdě a nesmlouvavě
Další westernový díl o pomstě, banda která vládne Black Curlingu a nemají rádi cizince.
Přepadení banky se zvrtlo. Pak začala honička na Matthewse a jeho bandu. Jenže vše se vymkne z rukou a boj o přežití začíná.
Docela milé překvapení, pěkně se to četlo. Příběh plný emocí, hledání sama sebe, pochopení druhých a hlavně poznání svého těla a mysli. Pomalu se postupně otevírá brána porozumění, ale když už si Cecílie myslela, že ví, stejně skončila u toho, že vše je zase jinak. Celou dobu nechala autorka čtenáře tápat jako hlavní hrdinku a ke konci knihy zjistíte, že to tajemství vlastně stále trvá a nevíte zhola nic. Musíme si počkat na pokračování, zda se trochu otevře to tajné tajemství a bude více poodhalena skutečnost havranů.
Druhý díl byl akčnější, ale mám to zřejmě jako Cam, vůbec nevím co si mám myslet o Zachovi. Vlastně o sobě neřekl skoro nic a konec byl jakoby stále otevřený. Možná na další díl, kdy se opět setkají při nějaké akci. Je tam plno věcí nedořešeno a když člověk se už do toho dá, tak by aspoň měl vědět jak to bude pokračovat, prostě jsem nakonec zklamaná, že je to pro mě nevyřčené.
Když se mi dostala kniha do ruky, vůbec jsem nevěděla, že se jedná o dívčí román. V patnácti bych byla nadšená mít takovou knihu. Jenže teď na to pohlížím pouze s úsměvem na rtech, jak je to jednoduše propracované, aby to dívky bavilo a neměly z toho bolení hlavy. Takže mohu říct, že jsem se pobavila a jdu na druhý díl, než se pustím do více dospěláckých knih.