GeRaltzRiVie01 GeRaltzRiVie01 komentáře u knih

Delikátní Dexter Delikátní Dexter Jeff Lindsay (p)

Stále horší a horší.. Dexter už je jen parodie sama sebe. Polidštit ho, asi znamená z něj udělat naprostého břídila a tupce, což ještě v kombinaci s tím, jak často zmiňuje svou nadřazenou mysl, vyznívá fakt trapně.

08.11.2023 2 z 5

Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Když je vaše retardovaná sestra chytřejší než vy..

14.10.2023 3 z 5

Eragon Eragon Christopher Paolini

Líbila se mi postava Broma a nápad, že se drak dorozumívá s jezdcem pomocí myšlenek (to je o dost lepší než ti divní mluvící draci..).

A to je tak všechno

14.10.2023 3 z 5

Spad Spad František Kotleta (p)

Spíše taková parodie. Kdyby to byl film, tak nejspíše céčkový. Měl jsem možnost slyšet i audioknihu a to mě jen utvrdilo v tom, že se to nemá brát vážně.. Každý (snad kromě hlavní postavy) mluvil jako cvok. Trapné pokusy o cizokrajný přízvuk apod.

08.04.2023 2 z 5

Velký Gatsby Velký Gatsby Francis Scott Fitzgerald

Slabý - stejně jako film

30.08.2020 3 z 5

Smyčka Smyčka Pavel Kohout

Občas bylo dost těžké se nezastavit nad naivitou hlavního hrdiny + ten milostný trojúhelník mi trochu vadil, ale jinak napínavé čtení a konec překvapil.

30.08.2020 4 z 5

Příběh služebnice Příběh služebnice Margaret Atwood

Nejdřív jsem sledoval seriál, ale ten mě moc nebavil. Kniha nedopadlo o moc lépe, ale alespoň jsem více sympatizoval s hlavní hrdinkou- zde není tak spurná, nedělá věčně problémy a netváří se apaticky. Naopak je to žena, která se snaží přežít a chytit každého stébla naděje na předešlý život. Jinak je to praktický stejné jako první řada. V budoucnu asi nastanou nějaké změny pro zvýšení populace nás bělochů, ale spíše to budou nějaké výhody pro rodiny než tyhle náboženské extrémy jak ze středověku...

11.08.2019 3 z 5

Pozoruhodně bystrá stvoření Pozoruhodně bystrá stvoření Shelby Van Pelt

Milá, nenáročná kniha bez záporných postav. Jen Cameron občas otravný.

21.01.2024 4 z 5

Jana Eyrová Jana Eyrová Charlotte Brontë

Takový milý, roztomilý příběh, ale jinak nic výjimečného. V podstatě tam za celou dobu nebyl žádný větší zvrat - něco co by mi utkvělo v paměti.

07.08.2023 4 z 5

Zbabělci a vrazi Zbabělci a vrazi Jakub Zachrdla

Tady byla snaha udělat z Brna americké město. Fakt pobavily některé situace, když jste si je přiřadili k dané lokalitě. Policista jednající na vlastní pěst ve svém nabušeném mustangu je už jen třešnička na dortu.

Jinak ale čtivé a téma hodno zamyšlení.

07.06.2023 3 z 5

Sítě Sítě Petra Dvořáková

1. příběh - čtivé, ale téma už takové všední, nezajímavé
2. příběh - líbil se mi dějem i formou (@ komunikace)
3. příběh - zajímavý prostředím, ale hlavní postavu se mi nedovedlo patřičně pochopit a tedy i ocenit.

18.08.2022 3 z 5

Střet králů 2 Střet králů 2 George R. R. Martin

Trochu me přestává bavit, ale to je asi tím, že teďčtu všechny knihy po sobě.

26.12.2019 4 z 5