Glivuska Glivuska komentáře u knih

Já to měl první! Komiksový manuál jak přežít rodičovskou dovolenou Já to měl první! Komiksový manuál jak přežít rodičovskou dovolenou Barbora Brůnová

Skvela kniha a jeste hezci ilustrace. V kazdym komiksu jsem se jako matka videla :D tesim se na druhy dil!!

19.08.2022 5 z 5

Historie včel Historie včel Maja Lunde

Knížka se mi moc líbila, přečetla jsem ji jedním dechem. V dnešní době aktuální téma, které Vás přinutí k zamyšlení. Jediné, co bych příběhu vytkla, je to, že zpočátku jsou příběhy jednotlivých postav popisovány velice podrobně a zdlouhavě, načež jejich pointa je vylíčena na jedné, dvou stránkách.

06.04.2020 4 z 5

Pro mě nejlepší kniha od J. Jonassona. Neměla jsem žádná očekávání a styl vyprávění (některé situace dovedené až do absurdity) mě opravdu bavil a hodně jsem se smála. Pro někoho může být místy nudnější (zabíhání do historických událostí), ale pro mě zvláštní a originální počin.

29.08.2018 4 z 5

Pěšky mezi buddhisty a komunisty Pěšky mezi buddhisty a komunisty Ladislav Zibura

Patří do řady knih, které nejsem schopná dlouhodobě číst v kuse. Možná je to prostě vypravěčským stylem, ale působí to na mě těžkopádně, zdlouhavě. Některé situace jsou samozřejmě velmi vtipné a musím říct, že i dobře popsané, na druhou stranu pro člověka, co hodně cestuje, to může působit i trochu nudně, protože prostě z mého pohledu není co popisovat. Nicméně velice oceňuji grafiku, která je opravdu povedená.

29.08.2018 3 z 5

Na co umírají muži Na co umírají muži Karel Pecka

Krásná kniha založená na popisu reálných situací v lágru, do kterého se sám autor dostal.

29.08.2018 5 z 5

Persepolis 1 Persepolis 1 Marjane Satrapi

Geniální komiks, grafika, texty, myšlenka. Viděla jsem i film, který mě taktéž okouzlil.

Kdepak jsi, krásný světe Kdepak jsi, krásný světe Sally Rooney

K autorce me privedl serial Normalni lidi, kterej mi pripadal uplne skvelej. Protoze jsem nechtela cist stejnou knihu, rozhodla jsem se pro jinou. Velky zklamani, prislo mi to naprosto o nicem, dej zadny, kniha se nikam neposouvala, emaily jsem zacala umyslne uplne preskakovat, naprosto me nudily. Nejzajimavejsi mi prisla postava Felixe, Simon jeste usel, holky naprosta tragedie, vetsinu casu jsem ani nechapala, co tak strasnyho je trapi, ze maj zniceny zivoty. Prislo mi to jako snaha o psychologicky roman, coz nedopadlo.

09.05.2023 2 z 5

Václav Havel – mocný bezmocný ve 20. století Václav Havel – mocný bezmocný ve 20. století Martin Vopěnka

Krásná knížka, koupila jsem manželovi k Vánocům, a přitom jsem ji přečetla dřív než on. Přestože mám pocit, že se v historii orientuji, přišlo mi super, že život Havla je zasazen do kontextu doby, tudíž jsem sama byla občas překvapená, kolik mu zrovna při jaké události bylo, kde se vyskytoval apod. Takže moc doporučuji, přestože je to kniha asi primárně pro děti, poutavé ilustrace potěší i dospěláky :)

14.04.2023 5 z 5

Konec prokrastinace Konec prokrastinace Petr Ludwig

Knizka byla ctiva, urcite mi rozsirila obzory a nektere nastroje (buzer listek) jsem si osvojila. Na druhou stranu (a proto jedna hvezdicka dolu) mi prislo, ze kdyby chtel clovek aplikovat vse, co je v knizce doporuceno, musi si nutne pripadat uz jako nejaky stroj, ktery vse, co vykonava, dela podle nejakeho navodu. To me osobne asi svazuje vic, nez hrozba prokrastinace. Ale tema samo o sobe je velmi zajimavy a v dnesni dobe vice nez aktualni.

19.08.2022 4 z 5

Tři zlaté klíče Tři zlaté klíče Petr Sís

Krasne ilustrovana knizka doplnena zajimavymi pribehy typicke pro Prahu. Urcite zaujme i dospele ctenare, pro me byla radost si knizku na jedno posezeni precist.

10.04.2022 5 z 5

Dědina Dědina Petra Dvořáková

Knížka se mi moc líbila - musím říct, že mě až šokovalo, jak věrně je venkovské prostředí popsáno a jsem vlastně ráda, že se skrývám v anonymitě velkoměsta :) Místy jsem se ztrácela ve vztazích jednotlivých lidí a musela jsem se vracet. Stojí za přečtení!

26.10.2019 4 z 5

Anežka Anežka Viktorie Hanišová

Knížka se mi moc líbila, ale musím se přiznat, že to pro mě byla taková jedna velká deprese, na kterou se člověk musí trochu připravit (tedy žádné oddychové čtení).

31.05.2019 4 z 5

Jeden kopeček šmoulový Jeden kopeček šmoulový Marie Doležalová

Knížka se mi líbila, ale jak už bylo zmíněno několika čtenáři níže, čekala jsem víc obecných retro vzpomínek, ve kterých bych se našla. Takhle je kniha spíše popisem autorčiny rodiny, což rozhodně není špatně, ale je třeba ke knížce takto přistupovat. Jinak ilustrace jsou opravdu nádherné, vtipné a důmyslné.

06.03.2019 3 z 5

Příběh těch, co odcházejí, a těch, kteří zůstanou Příběh těch, co odcházejí, a těch, kteří zůstanou Elena Ferrante

Kniha byla opět čtivá, místy hodně náročná a byla potřeba se velmi soustředit. Nedokáži říct, zda se mi kniha líbila více či méně než knihy předchozí, možná mi v tomto díle přišla Elena víc letargická, na druhou stranu to pak vedlo (pro mě) k šokujícímu sledu událostí. Těším se na poslední díl a přeji všem, ať vydrží - je to náročné čtení, ale stojí za to :)

12.10.2018 5 z 5

Příběh nového jména Příběh nového jména Elena Ferrante

Do knížky jsem se dokázala začíst mnohem rychleji než do prvního dílu. Opět strhující příběh. Nepřestává mě překvapovat, jak dobře se mi knížka čte, i když je převážně popisná. Zajímavé je, jak si autorka hraje s časem - některé události v rámci několika let jsou shrnuty na pár stránkách, některé události, které se odehrávají řádově pár týdnů, jsou vylíčeny v rámci půlky knihy (někdy trochu zdlouhavé, děj to nikam neposune, ale zase to hezky vykresluje psychický stav hlavní hrdinky).

26.09.2018 5 z 5

Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Kniha mě nadchla, poměrně často jsem se i hlasitě zasmála :) Klasický příběh ze života, neuvěřitelně čtivý, vtipný, jednoduchý a přesto funguje :)

29.08.2018 5 z 5

Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Knížku jsem četla na základě doporučení kamarádek, které z ní byly nadšené. Já osobně jsem z ní byla trochu v rozpacích. Místy jsem přeskakovala, nakonec jsem ji nedočetla. Hodnotím poměrně vysoko, protože téma a jeho zpracování bylo vynikající, evidentně lidem kolem mě sedlo :) kdo to cítí stejně jako já a ještě nečetl Vyhnání Gerty Schnirch, vřele doporučuji, jedna z mých nejoblíbenějších knih vůbec.

29.08.2018 4 z 5

Šitíčko Šitíčko Marjane Satrapi

Další skvělý počin. Oproti Persopolis víc osobnější a samozřejmě dívčí. Doporučuji.

Peníze od Hitlera Peníze od Hitlera Radka Denemarková

Po knize jsem sáhla na základě tématu odsunu Němců po 2. sv. v., o který jsem se začala zajímat. Příběh byl opravdu silný, kniha na základě toho velmi emotivní. Kladete si otázku, jak se tak strašné věci mohly stát a proč se o nich vlastně dodnes skoro nemluví. Jak už bylo řečeno níže, vypravěčský styl mi také úplně nesedl, víc mě pohltila např. knížka Vyhnání Gerty Schnirch, která se taktéž věnovala tématu odsunu Němců.

28.08.2018 4 z 5

Pod sněhem Pod sněhem Petra Soukupová

Jedna z mých nejoblíbenějších od této autorky. Naprosto jsem se našla v komplikovaných rodinných vztazích, naprosto přesně byl pro mě vykreslen onen společně strávený čas, kdy nikdo z nich nemůže uniknout a kdy je každý zavřen ve své vlastní hlavě, kde si "mele" tu svou :)