gnocchi

První polovina knihy se mi líbí, dá se říci, že jsem ji četla jedním dechem, ale potom začal děj trochu váznout a řekla bych, že autor vše zbytečně zamotává. Za mě 4 hvězdičky.

Četla jsem poprvé asi v šestnácti letech, a občas se ke knížce vracím.

Povídky téměř nečtu, ale vzhledem k tomu, že FF mám ráda, přečetla jsem a líbily se mi.

Četla jsem před mnoha lety, vydání z roku 1978, nemohla jsem se prokousat ke konci.
Ani si nepamatuji, že bych se ke knize někdy vrátila. Věřím, že ve své době byla odvaha takovou knihu nejen napsat a vydat, ale i číst ;-).

Jako dítě jsem četla několikrát a moc mě mrzí, že ani jedna z mých dcer těch 7 dílů nepřečetla, a to četly a čtou hodně. Ale nevadí, tajně doufám, že na Kaju nalákám vnuka ;-))).

Kniha se mi celkem líbila, ale naprosto mě dostal tenhle úvod.
Myslíte si, že lidi, které vedle sebe máte celý život, dobře znáte, že umíte v jejich hlase, gestech a smíchu bezpečně číst, zkrátka že víte, co nosí v srdci.
Pak zničehonic objevíte, že o tom, co v sobě vaši nejbližší skrývají, nemáte ponětí. Všichni mají tajemství, která se netýkají jen jich samotných, ale i vás, a doufají, že je nikdy neodhalíte. Můžete s někým žít den po dni, dělit se s ním třeba o mýdlo, cukr a boty, ale stejně netušíte, co v něm je.
Myslete si, že někoho dobře znáte.
Jednoho dne zjistíte,že jste na útěku. Běžíte jako o závod, plíce vám hoří a nohy vůbec necítíte, jenže se nemůžete zastavit ani ohlédnout, protože vám to strach nedovolí.
Já jsem utíkala celý život, jen jsem o tom nevěděla.
Dovolte, abych vám vyprávěla, jaké to je.
Proto za mě *****.

První školní četba ve druhé třídě, úžasně napsané. Četla jsem svým holčičkám a teď se chystám s Dětmi z Bullerbynu i na svého vnuka ;-)).

Na střední škole byl mezi povinnou četbou ( alespoň jeden díl). Myslela jsem si, že to bude neskutečná nuda, ale 1. díl mě bavil a následně jsem přečetla díly všechny.
Byly skvělé.

Tuhle knížku prostě miluju a vracím se k ní víc než 30 let.

Tu knihu miluji.
Konec jsem samozřejmě obrečela, ale i tak musím napsat, že sarkastický Will i střelená Lou mě prostě baví a lehce jsem jim uvěřila, že navzdory okolnostem a rozdílům, jeden druhého milují a mění.

Pro mě první kniha tohoto autora, mohu říct, že jsem četla jedním dechem, i když mě trochu zklamal uspěchaný závěr. Ale určitě jdu do další.