gnocchi gnocchi komentáře u knih

Temná hmota Temná hmota Blake Crouch

První polovina knihy se mi líbí, dá se říci, že jsem ji četla jedním dechem, ale potom začal děj trochu váznout a řekla bych, že autor vše zbytečně zamotává. Za mě 4 hvězdičky.

04.09.2017 4 z 5

Anna Karenina Anna Karenina Lev Nikolajevič Tolstoj

Román Anna Karenina prostě musíte milovat.

21.08.2017 5 z 5

Aurelián Aurelián Louis Aragon

Četla jsem poprvé asi v šestnácti letech, a občas se ke knížce vracím.

21.08.2017 4 z 5

Žádné stopy Žádné stopy Frederick Forsyth

Povídky téměř nečtu, ale vzhledem k tomu, že FF mám ráda, přečetla jsem a líbily se mi.

21.08.2017

Milenec lady Chatterleyové Milenec lady Chatterleyové David Herbert Lawrence

Četla jsem před mnoha lety, vydání z roku 1978, nemohla jsem se prokousat ke konci.
Ani si nepamatuji, že bych se ke knize někdy vrátila. Věřím, že ve své době byla odvaha takovou knihu nejen napsat a vydat, ale i číst ;-).

21.08.2017 2 z 5

Kája Mařík V., VI. a VII. díl Kája Mařík V., VI. a VII. díl Felix Háj (p)

Jako dítě jsem četla několikrát a moc mě mrzí, že ani jedna z mých dcer těch 7 dílů nepřečetla, a to četly a čtou hodně. Ale nevadí, tajně doufám, že na Kaju nalákám vnuka ;-))).

14.08.2017

Kulka Kulka Mary Louise Kelly

Kniha se mi celkem líbila, ale naprosto mě dostal tenhle úvod.

Myslíte si, že lidi, které vedle sebe máte celý život, dobře znáte, že umíte v jejich hlase, gestech a smíchu bezpečně číst, zkrátka že víte, co nosí v srdci.
Pak zničehonic objevíte, že o tom, co v sobě vaši nejbližší skrývají, nemáte ponětí. Všichni mají tajemství, která se netýkají jen jich samotných, ale i vás, a doufají, že je nikdy neodhalíte. Můžete s někým žít den po dni, dělit se s ním třeba o mýdlo, cukr a boty, ale stejně netušíte, co v něm je.
Myslete si, že někoho dobře znáte.
Jednoho dne zjistíte,že jste na útěku. Běžíte jako o závod, plíce vám hoří a nohy vůbec necítíte, jenže se nemůžete zastavit ani ohlédnout, protože vám to strach nedovolí.
Já jsem utíkala celý život, jen jsem o tom nevěděla.
Dovolte, abych vám vyprávěla, jaké to je.

Proto za mě *****.

13.08.2017 5 z 5

Děti z Bullerbynu Děti z Bullerbynu Astrid Lindgren

První školní četba ve druhé třídě, úžasně napsané. Četla jsem svým holčičkám a teď se chystám s Dětmi z Bullerbynu i na svého vnuka ;-)).

12.08.2017 5 z 5

Medúza Medúza Jarmila Loukotková

Další knížka, ke které se vracím.

12.08.2017

Tichý Don I. Tichý Don I. Michail Alexandrovič Šolochov

Na střední škole byl mezi povinnou četbou ( alespoň jeden díl). Myslela jsem si, že to bude neskutečná nuda, ale 1. díl mě bavil a následně jsem přečetla díly všechny.
Byly skvělé.

12.08.2017

Když v ráji pršelo Když v ráji pršelo Jan Otčenášek

Knížku mám ráda a občas se k ní vracím.

12.08.2017 4 z 5

Druhá garnitura boží Druhá garnitura boží Willi Heinrich

Tuhle knížku prostě miluju a vracím se k ní víc než 30 let.

12.08.2017 5 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Moc zdlouhavý děj

25.07.2017 2 z 5

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Tu knihu miluji.
Konec jsem samozřejmě obrečela, ale i tak musím napsat, že sarkastický Will i střelená Lou mě prostě baví a lehce jsem jim uvěřila, že navzdory okolnostem a rozdílům, jeden druhého milují a mění.

25.07.2017 5 z 5

Hovor se smrtí Hovor se smrtí Chris Carter

Pro mě první kniha tohoto autora, mohu říct, že jsem četla jedním dechem, i když mě trochu zklamal uspěchaný závěr. Ale určitě jdu do další.

25.07.2017 4 z 5