gomaki gomaki komentáře u knih

Barva kouzel Barva kouzel Terry Pratchett

Vždycky jsem byla proti žánru fantasy a Sci-fi. A pořád jsem, jen ten Terry Pratchett je tím, co potvrzuje tohle pravidlo:) Upřímě řečeno, začít Barvou kouzel nebo Lehkým fantastičnem, tak celým Pratchettem švíknu do kouta! Dle mého názoru, jsou tyhle knihy naprosto k uzoufání a asi to bude tím Mrakoplašem, který mi leze neskutečně na nervy. :)
Pro Vás, co jste proti Zeměploše, protože jste chtěli začít od začátku...dejte mu ještě jednu šanci a začněte knihou, tématem Vám blízkou - pro mě to bylo Těžké melodično /hudba je můj život/ ...

20.08.2012 3 z 5

Čtvrtá oběť Čtvrtá oběť Håkan Nesser

Lepší než Síť, o hvězdičku určitě :)

Konečně mi to přišlo jako taková ta správná severská detektivka.

VV je pořád příjemný jako osina, ale ... dá se to ... celkově se mi moc líbí příběh vraha. Nicméně mi v jednu chvíli přišlo, jak kdyby se autor rozhodl, že vrah bude někdo jiný a dá čtenáři naprosto jasnou stopu, ale pak ... cvak ... jiná stránka ... změna plánu ... vrátíme s k původnímu nápadu. No, možná přeháním, ale faktem je, že mi to pořád přijde divný.

17.05.2016 4 z 5

Podařená dvojčata Podařená dvojčata Enid Blyton

Tak tomu rikam nostagie:) kdysi jsem precetla celou serii a uplne jsem to milovala:) dily uz mi davno splynuly do jedoho, ale pocit z dobre knizky pro pubertacku ve mne dodnes pretrval:)

19.06.2015

Mě se to tedy líbilo. Je to čistá nenáročná četba, která je plná vtipu a jistého kouzla.
Jen nechápu, jak tohle může někdo nafilmovat - vždyť to musí být filmová katastrofa :) Ale knižně, knižně je to poklad:)

02.02.2015 5 z 5

Klub rváčů Klub rváčů Chuck Palahniuk

Co na to říct, snad jen četlo se to sakra rychle.
Film jsem viděla, kdysi dávno, takže jsem půlku z toho zapomněla a to včetně konce.
Čím blíž jsem byla konci, tím víc jsem byla nervózní a nedočkavá.
Konec přišel tak nějak přirozeně.
A asi mám nového oblíbeného spisovatele.

a nezapomeňte: "První pravidlo klubu rváčů je, nemluvit o klubu rváčů" :)

28.01.2015

Zimoděj Zimoděj Terry Pratchett

Jsem z tohoto dílu jaksi rozpačitá.
Toničku mám ráda, Fígla musí milovat každý :) i tam bylo dosti mých oblíbených čarodějek...jen mi tenhle díl trval strašně dlouho než jsem ho přečetla ... možná je to tím, že mi v ruce přistál nový telefon a já si hrála s ním, ale faktem je, že se mi k ní těžko vracelo.
Ve chvíli, kdy Tonička dostala jistý "dar" se to začalo rozjíždět :) dostalo jistý nádech a já opět nemohla oči odtrhnout.
Je tady, ale jedna věc, kterou bych ráda vytkla - Letní dáma - zasloužila by si více prostoru. Chápu, že to je příběh hlavně o Zimodějovi a Toničce, ale Letní dáma není tak úplně nepodstatná, co si budeme povídat :)
Suma sumárum je tohle další parádní kniha od Terryho, ve které se setkáme s našimi přáteli z předchozích dílů:)

Gyta, Esme a Nac mac Fíglové jsou prostě zárukou každé Zeměplochy:)

08.09.2014 5 z 5

Klobouk s oblohou Klobouk s oblohou Terry Pratchett

4. 8. 2014 - koupeno
13. 8. 2014 - dočteno

Pro většinu lidí je to druhé setkání s Toničkou, mladou slečnou, co se učí na Čarodějku. Je to pro ni a možná i pro Vás něco nového /skalní čtenáři TP se se zaučování na Čarodějku setkalo již v Čaroprávnosti/.

Tonička je stále stejná - malá, roztomilá a chytrá slečna, která má za zadkem Nac Mac Fígly a jejich úžasnou Žaninu :) Je to příběh o tom, jak málo stačí a naše nehezké myšlenky se stanou skutečností a taky o tom, kdo nebo co je to vlastně Bimbo :)

O tom, že miluji Esme není žádných pochyb, ale faktem je, že ji s každým příběhem zbožňuji víc a víc. Není totiž větší čarodějky než Esmeraldy "Bábi" Zlopočasné.

18.08.2014 5 z 5

Svobodnej národ Svobodnej národ Terry Pratchett

29.7.2014 - koupeno
4. 8. 2014 - dočteno

Po tom, co jsem dočetla "Obléknu si půlnoc", jsem se neubránila touze přečíst si příběhy o Toničce hezky pěkně od začátku...což sice bylo v plánu už dřív, ale chybička se vloudila:)

V tomhle příběhu je Tonička ještě malá holka, co má ráda sýr, leze ji na nervy její mladší bratr, stará se o ovce a miluje lehtání pstruhů. Až na ty pstruhy je to normální malá holka, jakou potkáte na každém rohu. Do té doby než pozná Jenny a malou šerednou vílu, co si říka Rob Kterýten - který není nikdy sám...a právě v tu chvíli se z obyčejné malé holky Toničky, stane neobyčejná malá holka s velkou budoucností, na kterou je její babička jistě nejpyšnější.

Každopádně jsem nadšená ze starých známých - Esme, Gyta, Elfí Královna - to je prostě základ kvality - i když 2 z nich jsou takové malé vedlejší roličky :)

PS: Klistusmálija, malej malej chlap :)

04.08.2014 5 z 5

Podivný regiment Podivný regiment Terry Pratchett

Tak já teda nevím, bylo to vtipné, zajímavé a v určitých chvílích tak nelogické, až mi to přišlo v podstatě normální. A to díky tomu, že pan Pratchett předpokládá, že většina lidí vidí jen to, co chce a to co má před nosem vůbec nepostřehne. Což je bohužel dosti často pravda. Kniha se mi v celku líbila, Zeměplochu mám velmi ráda, ale tenhle díl byl takový zvláštní, nevím co mi na něm tak úplně nesedělo.

20.04.2014 3 z 5

Podivuhodný případ Benjamina Buttona (komiks) Podivuhodný případ Benjamina Buttona (komiks) Francis Scott Fitzgerald

Když já prostě nevím :)
Film myšlenku rozvinul a kdyby ji nezašlapal do země, mohla to být skvěle zfilmovaná povídka :)

V první řadě ke knize - do hodiny je přečtená, což je prostě nedostatečnš dlouhé, ALE je v tom vše co v tom má být a je to skvělé - skvěle se čte, skvěle se nad ní přemýšlí a v Aj je taky skvělá :)

29.07.2013 5 z 5

Deníky Carrie B. Deníky Carrie B. Candace Bushnell

V sexu ve městě Carrie říká, že otec od nich odešel, pokud si dobře pamatuju:) každopádně kniha je psaná nenásilně a čte se velmi dobře a rychle. Je to ten druh knihy, kterou přečtete ani nevíte jak a možná se k ní zas vrátíte, když budete potřebovat vypnout, protože se nad ní nemusí vůbec přemýšlet:)

02.10.2012 3 z 5

On je fakt boží On je fakt boží Louise Rennison

Když jsem byla ještě trhlá puberťačka tak tahle knížka byla naprosto boží! A i teď, když se kouknu na nějakou stránku, se dost často zasměju:)

Film je jen zoufalý pokus o vtip této knihy

26.09.2012 5 z 5

Pohyblivé obrázky Pohyblivé obrázky Terry Pratchett

Jeden z nejlepších dílů Zeměplochy...Zbožňuju ty narážky na "náš svět" a Gaspodu...toho prostě musí člověk milovat:)

26.09.2012 5 z 5

Čaroprávnost Čaroprávnost Terry Pratchett

Věci + Bábi + Esk ... mě se to jednoduše líbilo! Babi je naprosto boží

20.08.2012 5 z 5

Muži ve zbrani Muži ve zbrani Terry Pratchett

Faktem je, že příběhy o hlídce mi moc nesedí, ale na druhou stranu ... Angua je boží a Karotka je takový ... no prostě jinačí:)

20.08.2012 4 z 5