Hakate Hakate komentáře u knih

Děti z Bullerbynu Děti z Bullerbynu Astrid Lindgren

Ani si nevzpomenu, kolikrát jsem knihu četla. Další ze skvělých knih, které mě provázely v dětských létech.

Fimfárum Fimfárum Jan Werich

Skvělé pohádky nejen pro děti.
Klasika.

28.08.2022 5 z 5

Hrabě Monte Cristo (komplet, třísvazkové vydání) Hrabě Monte Cristo (komplet, třísvazkové vydání) Alexandre Dumas, st.

Krásný příběh o zradě a pomstě. Další z knih, které by si měl přečíst každý.

28.08.2022 5 z 5

Padesát odstínů svobody Padesát odstínů svobody E. L. James (p)

Sérii jsem četla ještě před tím, než vznikl film a ta hysterie ohledně této série. A i když jsem cílovou skupinou, mě osobně tato série příliš neoslovila. 3. Díl byl zase o něco lepší..

28.08.2022 3 z 5

Padesát odstínů temnoty Padesát odstínů temnoty E. L. James (p)

Sérii jsem četla ještě před tím, než vznikl film a ta hysterie ohledně této série. A i když jsem cílovou skupinou, mě osobně tato série příliš neoslovila. 2. Díl mě již tolik nebavil.

28.08.2022 3 z 5

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Sérii jsem četla ještě před tím, než vznikl film a ta hysterie ohledně této série. A i když jsem cílovou skupinou, mě osobně tato série příliš neoslovila. 1. Díl série byl ještě celkem dobrý, dobře se četl. Film jsem neviděla.

Polnočný denník Polnočný denník Maxim E. Matkin

Knihu jsem četla na doporučení. Bohužel nepatřím do tohoto tábora.

28.08.2022

Satanská Bible Satanská Bible Anton Szandor LaVey (p)

Kniha, která nesedne úplně každému. Zastávám názoru, že prvně si knihu musím přečíst pak kritizovat. Tady nebudu vyzdvihovat ani kritizovat. Stejně jako byla povinnost přečíst si bibli, přečetla jsem si i druhou stranu mince.

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Další kniha z těch, která se dělí na dvě skupiny. Těm, co se líbí a těm, co se nelíbí.
Tato kniha nejde příliš hodnotit. Každý knihu vnímá trochu jinak. Nicméně patřím do skupiny, kterým se kniha velmi líbila.

28.08.2022

Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Kniha z období 1. Sv války. Smutná přesto nádherná kniha.

Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Velmi dojemný a citlivý příběh. Krásná kniha

Sophiina volba Sophiina volba William Styron

Další kniha z období maturity. Moc pěkný a hluboký příběh. Určitě doporučuji.

Lolita Lolita Vladimir Nabokov

Příběh který mě opravdu nebavil a velmi jsem zvažovala, že knihu odložim, nakonec přeci jen dočteno.

28.08.2022 2 z 5

Nevěra Nevěra Paulo Coelho

Druhá kniha od autora a zatím poslední bohužel tato mě příliš neoslovila. Příběh mi přišel spíš nudný než zajímavý.

Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Moje první autorova kniha. Co se stránek týká, malá knížka, ale přesto velmi silná.

28.08.2022 4 z 5

Honzíkova cesta Honzíkova cesta Bohumil Říha

Další skvělá vzpomínková kniha z mého dětství.

Oliver Twist Oliver Twist Charles Dickens

Kniha z období maturity a nejedná tohoto období. Příběh se mi velmi líbil a tak jsem ho četla několikrát.

Bílá nemoc Bílá nemoc Karel Čapek

Další kniha z řad období maturita.
Bohužel za mě jedna z nejslabších od Čapka, která mi prošla rukou.

Bajky a podpovídky Bajky a podpovídky Karel Čapek

Kniha, kterou jsem si přečetla v rámci příprav k maturitě, ale bohužel mě příliš neoslovila.

Dášeňka čili Život štěněte Dášeňka čili Život štěněte Karel Čapek

Další kniha, která měla své místečko v knihovničce. Ráda jsem četla.