Hakate komentáře u knih
Kombinace příběhů a vědy je skvělá a v tomto případě obzvlášť. Skvělá série.
Sérii jsem četla před léty, kdy jsem byla cílovou skupinou. Ihned jsem si celou sérii zamilovala a ráda se k ní vracela.
Do dneška si pamatuji tento konec. Skvělé zakončení
Velmi dobré, čtivé, zajímavá zápletka.
Příběh má spád, rychle odsýpá.
Super.
Politika, výzkumná stanice Nasa, objev Meteoritu,
Nebylo to úplně špatné, ale chvílemi až moc zdlouhavé a nudnější, někde až moc přitažené za vlasy a na konci až moc předvídatelné.
Opět napínavé od začátku až dokonce, opět geniálně zamotané. Opět skvělé.
Perfektní zápletka, děj i rozuzlení.
Tento díl je velmi strhující a je velmi těžké se od něj odtrhnout. Jen mě začínat mrzet, že už pomalu míříme do finále.
Tento díl byla opravdu jízda. I když HH je odsunut spíše na vedlejší koleji, jinak to na zážitku neubírá. Opět skvěle zpracováno a perfektně zamotáno. Tentokrát i více emoci. skvěle propracovaná tématika drog.
A ten konec..
Prima oddechovka, vtipná, nenáročná romantika. 2 kamarádky, letní láska, zasažené do krásy iónského ostrova Corfu.
Hlavní postavy jsou sice sympatičtější než v předešlé knize , ale zase ne tak jako v první knize, kterou jsem od autorky četla, "Láska na Corfu", ta mi přišla asi nejhezčí a nejsympatičtější. Takový průměr.
I tak je to milé čtení. :)
Po přečtení předchozí knihy "Její konec" jsem k této knize přicházela s menší skepsí, zda Lapena neztratila svou originalitu.
Naštěstí skrat, který nastal s předešlou knihou je ten tam a v Nepříliš šťastné rodině už je to zase ta Lapena, kterou známe z předchozích knih.
Kniha je jedna velká jízda, mnoho skvělých zvratů. Čtenáře drží v dokonalém napětí od začátku až do konce.
Styl, kterým je kniha napsaná je opravdu dokonalý.
Máme tu 3 hlavní podezřelé, další přibývají a pokud si myslíte, že jednoho z nich konečně můžeme vyloučit, za nedlouho se vrací na scénu a vy nutně musíte zjistit, kdo z nich je onen krutý vrah.
Skvělý thriller z prostředí velmi bohaté rodinky plného zvratů, jednoho tajemství a velkého otazníku za otázkou... Kdo je vrah.
Knihy od Lapeny nám ráda. Vždy se dobře čtou, mají zajímavý nápad, průběh a rozuzlení je většinou nečekané.
Tato kniha však nemá ani Jedno. Žádný zvrat, kde bychom si řekni, "no teda wau, to jsem nečekal/a". Vše je až moc okaté, takové nemastné neslané.
Pevně doufám, že to byl jen autorky chvilková krize a další kniha, na kterou se chystám, je zase stejně dobrá jako ty předešlé.
(SPOILER) Láska na Corfu mě moc bavila, Tess i Andras byly opravdu sympatické postavy, kterým jsem fandila, ale z této knihy jsem spíše zklamaná.
Tentokrát máme 4 silné nesympatické hlavní postavy. Věčně ubrečenou Ellen, zklamáná zradou svého ex přítele a vlastně i docela svini a její animátorsky protějšek Bulhar Jani, který taktéž brečí snad při každé scéně. A Elleninu sestru, typická rozhodnožka, která využije každé příležitosti podvést svého snoubence. V tomto případě tedy s druhým animátorem Sergejem.
Z původního plánování svatby na Corfu, kterou jedou zařizovat hlavní hrdinky, se zvrhne dovolená plná her na hotelu s animátory, prochlastane noci, problite ráda a dopolední zkuhrání ze silných kocovin.
Jako milovník Řecka a Corfu především, jsem se těšila na krásy ostrova Corfu, které v předchozí knize Láska na Corfu, byly krásně popsány. V této knize se nedočteme nic nového o Corfu.
Celý děj se odehrává vesměs na hotelu v malé vesnici na severu a na přilehlé pláži. Na chvíli zavítáme do krásného Sidari, letmo se zmíníme o letoviskách Acharavi a Kasioppi, které leží mezi Ag. Spiridon, kde se děj odehrává. Zmíníme se o nejvyšší hoře a hlavním městě.
Kniha tedy ani v tomto ohledu nenabízí nic z pohledu zajímavostí o Corfu.
Trocha toho sexu nabídne, ale ten v případě těchto nesympatických dám, které neumí chlastat a zvrací půlku dovolené nijak nevytrhne.
Jak jsem byla z Lásky na Corfu nadšená, tato kniha je pro mě velkým zklamáním.
2* uděluji alespoň za zmíňku o Acharavi a Kasioppi.
Další knihu si přečtu ráda, ale určitě ne hned.
Po znovu přečtení po letech, kdy nyní čtu celou sérii popořadě musím tentokrát jednu hvězdu ubrat.
Levhart je pořád suprový, ale po Sněhulakovi, je trochu slabší. Tentokrát trochu vázne Harryho dedukce a jeho mozek pracuje tak nějak zpomaleně? Pořád je to super, pořád je to napínavé, propracované, ale.. něco tomu chybí plný počet. Předchozí díla byla dokonalé. A v minulosti, kdy jsem četla jen Pentagram, Levharta, Nemesis a až později Sněhuláka, mi přišel Levhart perfektní. Nyní po letech, kdy čtu celou sérii popořadě, to na plný počet už není. Je to více než Netopýr, ale méně než Sněhulák :), takže 4,5* :)
Kniha mě upoutala z několika důvodu. 1. Řadě noticka, v druhé řadě polský autor, a ve třetí obálka. Z těchto důvodu jsem knihu zařadila do letošní výzvy.
Při čtení prvních řádků jsem měla rozporuplné pocity. Obava z děje, ale i neskutečná zvědavost.
Kniha mě pohltila už po přečtení 1. Kapitoly, kterou jsem si dala jen tak před spaním. A celý den jsem se opravdu těšila na návrat z práce, až ke knize usednu a ponořím se do děje.
Po delší době jsem narazila na knihu, která mě pohltila a skutečně nešla odložit. (Fakt nevím, kdo za mě bude ráno vstávat do práce. :D)
Kniha je plná zvratů, tajemství a neskutečné touhy a potřeby zjistit, co se bude dít dál a kdo za tím vším stojí.
Přiznám se, že strůjce jsem opravdu neodhadla. A z výsledného konce a rozuzlení mám smíšené pocity. Na jednu stranu mi spadla čelist, na druhou je tam určitě poselství, a na třetí se mi výsledný verdikt úplně nelíbil.
Díky tomu nemohu dát plný počet.
Nicméně pokud se mi dostane do rukou někdy další autorova kniha, ráda si ji přečtu.
První setkání s autorkou, po které jsem sáhla v rámci ČV. Opravdu velmi vtipná, zábavná oddechovka.. no co si budeme povídat, byla to blbost, ale.. v dobrá blbost. Často jsem se upřímně rozesmála.
Základní dějová linka, ona x on, sekretářka x šéf, přesto však originálně napsané.
Kniha není prolezlá erotikou, na každé stránce. Což oceňuji.
Skvělá oddechovka na léto, na pobavení, na dovolenou. :)
Sněhuláka jsem četla již kdysi dávno, ale až nyní jsem se dostala k tomu přečíst celou sérii popořadě.
7. Díl si opět drží stoupací tendenci a je opět lepší než předchozí díl Spasitel.
Sněhulák, strhujicí, skvělý díl, skvěle propracovaný. A i když jsem si některé části a kroky pamatovala i po letech, což značí pouze vysokou kvalitu. Nijak to neubralo na zážitku, tohoto skvělého příběhu.
Jo Nesbo má opravdu úžasný smysl pro detail, a všechny tyto detaily jsou nutné k celkovému výsledků. Žádná z pasáží není zbytečná, ani navíc a to jak s celé sérii, tak se Sněhulakovi obzvlášť.
HH se po druhé setkává se sériovým vrahem, který je mimořádně drastický a ještě navíc "zasekne" ve velké blízkosti HH.
Opět nelze hodnotit méně než plnými počty.