haki34 haki34 komentáře u knih

Jak básníci neztrácejí naději Jak básníci neztrácejí naději Ladislav Pecháček

3 jen z nostalgie - myslim ze tento dil se moc nepovedl.. Stepan tady na me uplne nejvic pusobi jako starnouci prolhany uchylak...ktery chce vlastne jen to jedno.. Ostatni prominou ;)

18.11.2016 3 z 5

Jak básníci přicházejí o iluze Jak básníci přicházejí o iluze Ladislav Pecháček

Top... Clovek srovnava s vlastnim studiem (treba i mediciny ;)) postavicky kamaradu jako Mirecek, Vendulka, Venous - taky vesli do dejin, nejen ustreedni dvojka Kendy a
Stepan ...
Moje nejoblibenejsi zfilmovana cast..

Jak básníci čekají na zázrak Jak básníci čekají na zázrak Ladislav Pecháček

Dustojne vzkriseni Stepana a jeho kamaradu ;) film taky doporucuji.., svezi humor, zadne trapnosti, narozdil od dilu predchoziho, kde Stepan pusobil jako vyzily uchylak (ostatni prominou...)

Erotikon Erotikon Vojtech Mihálik

Jedna z najlepsich - Predsvadobna...

Večná Ambra 2 Večná Ambra 2 Kathleen Winsor

Pokracuje Ambrin pribeh, kde tak nejak chcete dufat v happy end - aby bol roman kompletny ;) ale bude ???

Věčná Ambra 1 Věčná Ambra 1 Kathleen Winsor

Oddychovy historicky roman.. Mimochodom, Ambra bola pekna trubka ;)

18.11.2016 4 z 5

Jed v královskej korune / Zákon mužov Jed v královskej korune / Zákon mužov Maurice Druon

Aj tak sa mi stale vsetci ti krali pletu - to nic nemeni na tom, ze ide o velmi pekny a ctivy historicky roman.

18.11.2016 4 z 5

Tři mušketýři po dvaceti letech Tři mušketýři po dvaceti letech Alexandre Dumas, st.

A opat vsetci tahaju za jeden povraz !!! Navrat starych znamych ..

18.11.2016 5 z 5

Tři mušketýři - 2. díl Tři mušketýři - 2. díl Alexandre Dumas, st.

Klasika.. Jedneho dna som na zakladke lezala doma chora a po precitani vsetkych knizek mi matka podstrcila 3 musketierov... Precitane asi za 2-3 dni, musela ma od knižky trhať :)
Koho z musketierov milovat skor ?? Či ešte lepšie - môcť tak s nimi podľa hesla "všichni za jednoho" prežiť všetky tie dobrodružstvá !!! Aj v krčme, aj na bojisku.. A čo najviac - zákerné úklady milady de Winter !!!
Nasmiala som sa tiež statočne - hlave sluhovia boli nosiči humoru ;)
Jedna z kníh, keď je vám i po pokračovaniach smutno, že príbeh končí... Mušketieri budú v mojom srdci navždy !!!
... Film tiež skvelý - najznámejšie spracovanie asi s M. Yorkom ako D´Artagnanom.

Žltá ľalia Žltá ľalia Ján Botto

Moja najoblubenejsia... Klasicky pribeh - laska - zrada, dusa diablovi - pride trest .... A ľalia smutno vzdychá, hlávku moju tŕnie pichá, a nožičky oheň páli, pomožte mi v mojom žiali !!!
P.s. Ked dosli pesnicky a basnicky na zabavenie batolata, hodila sa !!!

Vlastní životopis Vlastní životopis Agatha Christie

Konecne prilezitost spoznat pravu Agathu - tak ako sa videla a citila ona sama .. Knizka nEsmie chybat u ziadneho Agatofila ;) ..
... Akurat ma opat ako matku zarazil vztah Agathy k dcere - pomerne plytky....inac skvele citanie - od viktorianskeho detstva, rodiny, vzdelavania,vztahov.... Doporucujem !!!

S flintou pod kabátom S flintou pod kabátom Ladislav Kuchta

Krásna knižka pre deti.. O chlapcovi vyrastajúcemu u starch rodičov (rodičia preč za prácou ), kde ho najma dedko - tak trochu pytliak , priúča zákonitostiam a kolobehu života v prírode... Zoznámime sa s celým zástupom lesných obyvateľov od veveric, kun, cez sovy az k liskam.. A spozname aj financov ;) čítala som veľakrát... A budem zas - teraz uz svojim detom..P.S. ilustrácie Štefana Cpina sú nádherné !!! dotvárajú živú predstavu príbehov...

Čierne zlato Čierne zlato Jozef Lenhart

Ako hornonitrianku ma povesti (ktore mam velmi rada vseobecne) z nasho kraja velmi oslovili.. Zas som bohatsia o kus historie.

O modrém kocourkovi O modrém kocourkovi Marika Hellstrom-Kennedy

Velmi oblubena kniha mojich deti, ukryvajuca aj poucenie , ze navzdory vyzoru a farbe srsti sme si vsetci rovni ;) pravda, preklad miestami fakt krkolomny, dalo by sa v tom najst aj kus ideologie, ale deti to vnimaju inac... Proste knizka o modrej macke.. A ideu im vylozime po svojim ;)

Opice z našej police Opice z našej police Krista Bendová

Frickooo a Jupkooo :D

18.11.2016 5 z 5

Dobrodružství Toma Sawyera / Dobrodružství Huckleberryho Finna Dobrodružství Toma Sawyera / Dobrodružství Huckleberryho Finna Mark Twain (p)

Vyborna detska kniha plna dobrodruzstva , zazitok v jaskyni az hororovy ;) a zaroven vykresluje zivot na americkom vidieku pociatkom 20. storocia .. Od mody, cez skolu , travenie volneho casu, nazorov ;)

Tarzanův návrat Tarzanův návrat Edgar Rice Burroughs

Pokracovani musi byt ;). Komentare viz "valda" - mluvi mi z duse ;)

18.11.2016

Tarzan. 4. díl, Tarzanův syn Tarzan. 4. díl, Tarzanův syn Edgar Rice Burroughs

No, tohle vsechno uz jsme jednou prozili, ze ?? Akoratze Tarzan nakonec nachazi sveho syna ..

Tarzan z rodu Opů Tarzan z rodu Opů Edgar Rice Burroughs

Milovana kniha meho mladi... Nezapomenu jak jsem byla napjata pri liceni radeni strasliveho Kercaka, boj s gorilou Bolgani,... Obetavost opici matky.. Sice jiz tehdy mi bylo divne, jakse sam nauciĺcist a psat, a dnes, kdyz doma bojuju s prvnackem a ctenim, se divim o to vic ;) no, ale to byl skvely tarzan, ze ano ;))
Dnes s odstupem se u knihy vice pousmeju , ale za krasne dobrodruzstvi v detstvi nelze jinak nez dat 5...

Búrlivé výšiny Búrlivé výšiny Emily Brontë

Temny, depresivni pribeh vryvajici se pod kuzi .. Ctu ho porad dookola ... Tolik emoci, citu, vasni...vetsinu knihy se zmitate v poloseru, jak pocasi, tak osudy hlavnich hrdinu jsou posmourne.. Laska az za hrob, verny Heatcliff, nestala Katerina, sourozenci Lintonovi odpovidajici smetance a vychove deti v slechtickych rodinach - adekvatne uknourani a koledujici si o svuj osud... Laska a vernost zustava, prekryta zasti a nenavisti, ale ten happyend, to jaro, znovuzrozeni muselo prijit.. Katka a Hareton snad lamou prokleti a jdou vstric spolecne budoucnosti ..,