haki34

3 jen z nostalgie - myslim ze tento dil se moc nepovedl.. Stepan tady na me uplne nejvic pusobi jako starnouci prolhany uchylak...ktery chce vlastne jen to jedno.. Ostatni prominou ;)

Top... Clovek srovnava s vlastnim studiem (treba i mediciny ;)) postavicky kamaradu jako Mirecek, Vendulka, Venous - taky vesli do dejin, nejen ustreedni dvojka Kendy a
Stepan ...
Moje nejoblibenejsi zfilmovana cast..

Dustojne vzkriseni Stepana a jeho kamaradu ;) film taky doporucuji.., svezi humor, zadne trapnosti, narozdil od dilu predchoziho, kde Stepan pusobil jako vyzily uchylak (ostatni prominou...)

Pokracuje Ambrin pribeh, kde tak nejak chcete dufat v happy end - aby bol roman kompletny ;) ale bude ???

Oddychovy historicky roman.. Mimochodom, Ambra bola pekna trubka ;)

Aj tak sa mi stale vsetci ti krali pletu - to nic nemeni na tom, ze ide o velmi pekny a ctivy historicky roman.

A opat vsetci tahaju za jeden povraz !!! Navrat starych znamych ..

Klasika.. Jedneho dna som na zakladke lezala doma chora a po precitani vsetkych knizek mi matka podstrcila 3 musketierov... Precitane asi za 2-3 dni, musela ma od knižky trhať :)
Koho z musketierov milovat skor ?? Či ešte lepšie - môcť tak s nimi podľa hesla "všichni za jednoho" prežiť všetky tie dobrodružstvá !!! Aj v krčme, aj na bojisku.. A čo najviac - zákerné úklady milady de Winter !!!
Nasmiala som sa tiež statočne - hlave sluhovia boli nosiči humoru ;)
Jedna z kníh, keď je vám i po pokračovaniach smutno, že príbeh končí... Mušketieri budú v mojom srdci navždy !!!
... Film tiež skvelý - najznámejšie spracovanie asi s M. Yorkom ako D´Artagnanom.

Moja najoblubenejsia... Klasicky pribeh - laska - zrada, dusa diablovi - pride trest .... A ľalia smutno vzdychá, hlávku moju tŕnie pichá, a nožičky oheň páli, pomožte mi v mojom žiali !!!
P.s. Ked dosli pesnicky a basnicky na zabavenie batolata, hodila sa !!!

Konecne prilezitost spoznat pravu Agathu - tak ako sa videla a citila ona sama .. Knizka nEsmie chybat u ziadneho Agatofila ;) ..
... Akurat ma opat ako matku zarazil vztah Agathy k dcere - pomerne plytky....inac skvele citanie - od viktorianskeho detstva, rodiny, vzdelavania,vztahov.... Doporucujem !!!

Krásna knižka pre deti.. O chlapcovi vyrastajúcemu u starch rodičov (rodičia preč za prácou ), kde ho najma dedko - tak trochu pytliak , priúča zákonitostiam a kolobehu života v prírode... Zoznámime sa s celým zástupom lesných obyvateľov od veveric, kun, cez sovy az k liskam.. A spozname aj financov ;) čítala som veľakrát... A budem zas - teraz uz svojim detom..P.S. ilustrácie Štefana Cpina sú nádherné !!! dotvárajú živú predstavu príbehov...

Ako hornonitrianku ma povesti (ktore mam velmi rada vseobecne) z nasho kraja velmi oslovili.. Zas som bohatsia o kus historie.

Velmi oblubena kniha mojich deti, ukryvajuca aj poucenie , ze navzdory vyzoru a farbe srsti sme si vsetci rovni ;) pravda, preklad miestami fakt krkolomny, dalo by sa v tom najst aj kus ideologie, ale deti to vnimaju inac... Proste knizka o modrej macke.. A ideu im vylozime po svojim ;)

Vyborna detska kniha plna dobrodruzstva , zazitok v jaskyni az hororovy ;) a zaroven vykresluje zivot na americkom vidieku pociatkom 20. storocia .. Od mody, cez skolu , travenie volneho casu, nazorov ;)

Pokracovani musi byt ;). Komentare viz "valda" - mluvi mi z duse ;)

No, tohle vsechno uz jsme jednou prozili, ze ?? Akoratze Tarzan nakonec nachazi sveho syna ..

Milovana kniha meho mladi... Nezapomenu jak jsem byla napjata pri liceni radeni strasliveho Kercaka, boj s gorilou Bolgani,... Obetavost opici matky.. Sice jiz tehdy mi bylo divne, jakse sam nauciĺcist a psat, a dnes, kdyz doma bojuju s prvnackem a ctenim, se divim o to vic ;) no, ale to byl skvely tarzan, ze ano ;))
Dnes s odstupem se u knihy vice pousmeju , ale za krasne dobrodruzstvi v detstvi nelze jinak nez dat 5...

Temny, depresivni pribeh vryvajici se pod kuzi .. Ctu ho porad dookola ... Tolik emoci, citu, vasni...vetsinu knihy se zmitate v poloseru, jak pocasi, tak osudy hlavnich hrdinu jsou posmourne.. Laska az za hrob, verny Heatcliff, nestala Katerina, sourozenci Lintonovi odpovidajici smetance a vychove deti v slechtickych rodinach - adekvatne uknourani a koledujici si o svuj osud... Laska a vernost zustava, prekryta zasti a nenavisti, ale ten happyend, to jaro, znovuzrozeni muselo prijit.. Katka a Hareton snad lamou prokleti a jdou vstric spolecne budoucnosti ..,