hamploka hamploka komentáře u knih

Výchova dítěte: Metodika vyučování Výchova dítěte: Metodika vyučování Rudolf Steiner

Už bylo poznat, že byla kniha napsaná před 100 lety, některé pasáže se hůře četli, byly nesrozumitelné. Některé odstavce jsem četla i 3x,abych je pochopila. Pro začátek jako úvod do waldorfská tematiky úplném zacatecnikovi moc nedoporučuji.

13.01.2025

Co sežral žralok Co sežral žralok Ludmila Bakonyi Selingerová

Četla jsem čtyřleté dceři, ona nadšená, já co se týče informací o odpadech také, ale u příběhu a hlavně u písniček jsem trpěla. Verše u přímé řeči super nápad, ale provedení a srozumitelnost už šlo díky tomu někde stranou.. Jez jako kanec se mi paradoxně líbilo vice, přišla mi srozumitelnější i když neměla takový přesah jako tato

10.01.2025 2.5 z 5

Najděte si svého marťana Najděte si svého marťana Marek Herman

Nejlepší knížka! Takový návod na výchovu a cenné rady do života. Čte se sama.

03.09.2020 5 z 5

Povídání o pejskovi a kočičce Povídání o pejskovi a kočičce Josef Čapek

Skvělá česká klasika!

11.08.2020 5 z 5

Velká kniha pohádek pro nejmenší Velká kniha pohádek pro nejmenší Christiane Jung

Veliká kniha, více obrázků než textu, ale tak by to u pohádek mělo být. Líbila se mi.

28.07.2020 4 z 5

Nejkrásnější pohádky bratří Grimmů (převyprávění) Nejkrásnější pohádky bratří Grimmů (převyprávění) Gisela Fischer

Krásně a výstižně napsáno, veliké písmena a krásné obrázky.

28.07.2020

Můj pohádkový svět Můj pohádkový svět neznámý - neuveden

Krásné pohádky i ilustrace

28.07.2020 5 z 5

Vím, co mi chutná Vím, co mi chutná Tracey Murkett

Srozumitelně, jasně a výstižně. Nemám co vytknout, už nemusím nikde nic jiného dohledávat.

16.07.2020 5 z 5

Pohádky z pařezové chaloupky Křemílka a Vochomůrky Pohádky z pařezové chaloupky Křemílka a Vochomůrky Václav Čtvrtek (p)

Jako malá jsem je milovala, ráda četla, i koukala na večerníček. Nyní je čtu a přijde mi, že jsou věty hodně dlouhé, plné přímé řeči a ztrácím se ve větách.

Skákal pes přes oves Skákal pes přes oves Adolf Dudek

Krásné říkadla, otevřena po 20ti letech a vše hned připomenuto. Krásné obrázky

16.07.2020 5 z 5

Broučci Broučci Jan Karafiát

Krásná knížka, jen se na dnešní dobu dětem hůře čte. Hodně přímé řeči a modlení. Jinak nádherné příběhy co chytnou za srdce.

Myší kožíšek Myší kožíšek Pavol Dobšinský

Krásné obrázky, ale některé pohádky až moc dlouhé a předvídatelné. Vychází z nich poučení, ale i některé pasáže, které se mi nelíbí. Např. Pohádka Myší Kožíšek, kde král princeznu 3x uhodil (hodil po ní střevícem, hřebenem do hlavy, mísou) a vynadal ji do špíny, ale ona mu hned odpustila a žili šťastně až do smrti. Trochu to ve mně evokuje, že domácí násilí je úplně v pořádku, což děti rozhodně učit nechci.