hana.hanigerova
![Brisingr Brisingr](https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/2037/odkaz-dracich-jezdcu-2037.jpg?v=1314050054)
Je to už pár let, co jsem tuto knihu četla (myslím, že 4) a stále jsem se neodhodlala k přečtení posledního dílu série. Tento díl se mně osobně z prvních tří líbil nejméně, ale opět je to kvůli tomu, v jakém prostředí se odehrával, takže jde čistě o můj subjektivní názor. Na druhou stranu byl příběh opravdu napínavý, Paolini čtenáře v této knize trošku trápí a nutí nás číst dál a dál. Knihu jsem četla celkem čtvrt roku, protože jsem ji nechtěla vůbec dočíst a opustit ten "dračí svět".
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Eldest Eldest](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/1118/odkaz-dracich-jezdcu-1118.gif?v=1313842665)
Ze druhého dílu série jsem byla ještě víc nadšená, než z prvního. Může to být taky díky prostředí, ve kterém se odehrával. Především město elfů pro mě bylo naprosto úžasné v mých představách, tuto část příběhu jsem měla nejraději. Líbila se mi také proměna, kterou Eragon procházel.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Eragon Eragon](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/1108/odkaz-dracich-jezdcu-eragon-cNZ-1108.jpg?v=1434792943)
Knihu jsem četla dvakrát. Poprvé jsem nezvládla přelouskat velmi nudný začátek. Po pár letech jsem se ke knize vrátila a byla jsem ráda, že jsem ten úvod zvládla, protože příběh opravdu stál za to! Paolini mě do svého příběhu úplně zatáhl a já jsem nežila ničím jiným, než představami o krásné krajině a dracích. Těšila jsem se domů ze školy, až budu moct zase číst.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Opatství Northanger Opatství Northanger](https://www.databazeknih.cz/img/books/86_/862/opatstvi-northanger-W6R-862.jpg?v=1637426527)
Pro mě jeden z nejlepších příběhů od Jane Austenové, nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Je i zfilmovaný, což mě potěšilo a naštěstí jsem si nejdřív přečetla knihu, než jsem zjistila, že je i film.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/3658/muzi-kteri-nenavidi-zeny-sHh-3658.jpg?v=1573558384)
Opravdu skvělý příběh, ale počítejte s tím, že nejde o žádné oddychové čtení a dá vám pořádně zabrat. Kniha mi připadala poutavá, ačkoliv jsem od začátku věděla, jak to dopadne. Jednotlivé zápletky ale byly velmi zajímavé. Kvůli detailům příběhu a "vyšetřování" mi stálo za to (i při jasném konci) si knihu přečíst.. Po přečtení této knihy jsem si ale musela na uklidnění přečíst několik kousků červené knihovny. K druhému a třetímu dílu trilogie jsem se ještě nedostala, ačkoliv už je to velmi dlouho, co jsem tuto knihu četla.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Proč právě Zeman? Zákulisní drama voleb, alchymie volebních průzkumů Proč právě Zeman? Zákulisní drama voleb, alchymie volebních průzkumů](https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/150075/proc-prave-zeman-150075.jpg?v=1360578023)
Tato kniha přináší zajímavý pohled na dění okolo kandidátů na post prezidenta v prvních přímých prezidentských volbách v ČR, avšak její název odpovídá jen minimálně obsahu, proto mě v tomto ohledu až tolik nezaujala a byla jsem z ní mírně zklamaná. I tak se autor všemu věnuje tak okrajově a nic konkrétního se člověk nedozví... musí nám to zůstat utajeno? Možná...
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![4 blondýnky 4 blondýnky](https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/3269/4-blondynky.jpg?v=1320855870)
Tuto knížku jsem začala čìst s tím, že si u ní odpočinu. První a poslední příběh účel splnily, ale prostřední dva ve mně docela vyvolávaly stres :-/
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Africký příběh lásky Africký příběh lásky](https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/144998/africky-pribeh-lasky-2AR-144998.png?v=1653645450)
Velice příjemné počtení! Především se mi líbí, že jde o příběh ze života. A navíc se možná podívám do Keni, po této knížce jsem naprosto natěšená! :-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Síla vzdoru Síla vzdoru](https://www.databazeknih.cz/img/books/71_/71087/hunger-games-sila-vzdoru-71087.jpg?v=1387486763)
Vývoj příběhu mě trochu zklamal, i přesto je poslední díl trilogie neméně poutavý, jako oba předchozí. Hned po dočtení se mi po hlavních hrdinech stýská.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Sex ve městě Sex ve městě](https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/33525/sex-ve-meste-33525.jpg?v=1271329634)
Knihu a seriál nemůžete vůbec srovnávat. Tvoří je naprosto jiní lidé. Ti, co vytvořili seriál se knihou pouze nechali oslovit, a udělali ho tak, aby byl lidem bližší. Knížka je oddechová, skvělá, a ukazuje nám zase úplně jiný svět, který je pro nás nepochopitelný.