HanaVa98
![Lvice v erbu krále Lvice v erbu krále](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499128/lvice-v-erbu-krale-pCK-499128.png?v=1657911161)
Nádherná kniha, plná romantiky, lásky, ale i napětí. Přečteno jedním dechem. Bylo mi opravdu líto, když jsem knihu dočítala, že příběh končí. Rozhodně mám další oblíbenou autorku, těším se a doufám, že se brzy dočkám dalšího krásného příběhu.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Dvojí ortel Dvojí ortel](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/473981/dvoji-ortel-rjf-473981.jpg?v=1622583585)
Skvělá a nesmírně napínavá kniha, která se čte velice dobře a nejde se od ní odtrhnout. Začátek knihy je tak napínavý a dramatický, že ani nejde přestat číst. Celý příběh je napínavý až do samého závěru. Pokračování životní cesty hlavního hrdiny Vojtěcha bych si určitě přečetla s velkou chutí.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Záhada zmizelého šlechtice Záhada zmizelého šlechtice](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495517/zahada-zmizeleho-slechtice-Z0B-495517.jpg?v=1652217167)
Právě dočteno a jsem velmi nadšená. Příběh se mi líbil, hlavní postavy jsou sympatické a děj byl pěkně zamotaný. Do poslední chvíle jsem netušila, jak to celé dopadne. Moc pěkně napsáno, krásně se mi četlo a jen nerada jsem knihu odkládala.
Pan Tadeáš se mi chvílemi zdál na Vítka příliš přísný a Vítek mi chvílemi připadal zase příliš přísný na Prokopa. Přitom Vítek vyšel ze stejných poměrů jako Prokop. Ale jinak opravdu skvělá kniha a já už se moc těším na další pokračování.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Nevěsta pro Moonrakers Nevěsta pro Moonrakers](https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/51710/nevesta-pro-moonrakers-51710.jpg?v=1289321308)
Velice krásný příběh, plný napětí, zvratů, dobrodružství i lásky. Lucy je silná a odvážná žena a také postavy kolem ní jsou velmi zajímavé. Čtení jsem si opravdu užila, závěr byl navíc velmi krásný, plný citů, romantických vyznání a také dramatického rozuzlení celého příběhu.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Iluminace Iluminace](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422108/iluminace-Z58-422108.jpg?v=1569828610)
Fantastická kniha, nemohla jsem se místy vůbec od čtení odtrhnout. Žasnu nad životem, sílou a moudrostí Hildegardy. Kniha je velice čtivá, příběh je napínavý a dokonale popisuje tehdejší dobu. Hned se chystám na další z knih této autorky.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Živé svetlo Živé svetlo](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400454/zive-svetlo-SS8-400454.jpg?v=1548181657)
Moc krásný příběh, hezky se četlo. Nejdříve jsem četla knihu od Mary Sharratt - Iluminace, která mě tak zaujala, že jsem příběh o sv. Hildegardě chtěla přečíst ještě od jiného autora. Živé světlo je psáno více s náboženskou tématikou. Je to kniha o víře v Boha, v Živé světlo, které Hildegardu provází celým životem. Výjimečná žena, která se narodila jako desáté dítě, proto byla přislíbena církvi jako desátek. Nemocné a slabé dítě, které se dožije osmdesáti let a je nazývána vizionářkou.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Královi rytíři Královi rytíři](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/444517/kralovi-rytiri-LtG-444517.jpg?v=1591094448)
Knihy pana Dostála jsou u mě číslo jedna. I tato je dokonalá svým příběhem plným napětí i romantiky. Moc se mi líbilo vyobrazení hlavních hrdinů Jindřicha z Lipé a Jana z Vartenberka.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Smrt pána z Valdeka Smrt pána z Valdeka](https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/386772/smrt-pana-z-valdeka-NGr-386772.jpg?v=1534056071)
Velmi zajímavé čtení (ostatně jako u předchozích dvou dílů). Příběh se mi moc líbil, nejen dobou do které je vsazen, ale i napětím a romantikou, které sálají z každé kapitoly. Kdyby byly další příběhy nejvyššího soudce, určitě je budu chtít do své knihovny.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Křižák a čarodějnice Křižák a čarodějnice](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/120422/krizak-a-carodejnice-gDO-120422.jpg?v=1653211305)
Druhý díl vůbec nezklamal, právě naopak opět dokonalý příběh se sympatickými postavami. Knihy pana Dostála jsou úžasné a velice čtivé. Příběh v jeho podání je plný dobrodružství, romantiky a historie.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Případy královského soudce Případy královského soudce](https://www.databazeknih.cz/img/books/89_/89246/pripady-kralovskeho-soudce-lEE-89246.jpg?v=1605564674)
Kniha se mi velmi líbila, hodně čtivé. Trochu tajemství kolem objasňování detektivní zápletky, trochu romantiky a spoustu napětí. Postava Petra z Rožmberka je velice sympatická.