Hanka.Sim Hanka.Sim komentáře u knih

Luciferův efekt: Jak se z dobrých lidí stávají lidé zlí Luciferův efekt: Jak se z dobrých lidí stávají lidé zlí Philip Zimbardo

Výborná psychologická kniha.
O experimentu a Guantánamu už jsem četla hodně, ale ta osobní zkušenost autora je opravdu velmi zajímavá. Nejvíce se mi však líbí pasáže ve kterých autor nabádá čtenáře aby se stali hrdiny okamžiku, kdykoliv je k tomu příležitost. Snaha autora přimět lidskou společnost být lepší mě fascinuje. Bojovat proti vynucené autoritě, zpochybňovat sílu moci, ptát se a učit se kriticky myslet. Škoda že už pan profesor není mezi živými.

05.11.2024

Bílá Voda Bílá Voda Kateřina Tučková

Skvělá kniha. I přes rozsah se člověk ani chvíli nenudí. Obdivuji jak autorka pracuje s historickými fakty a na jejich základě skládá svůj příběh. Krutost a zlo je tak obrovské, že jsem knihu musela opět několikrát odložit stejně jako v případě Gerty. Občas si připadám jako masochista, když se chci dozvědět co bude dál. Střípek naděje a znovu kladivem do hlavy a na konci zase ten kousek naděje.
Úžasný pohled do života řádových sester a nejen jich. Děkuji za něj.

27.10.2024 4 z 5

Vitka Vitka Kateřina Tučková

Milý, veselý, zajímavý příběh, rychle a dobře se čte a na rozdíl od některých jiných knih této autorky po přečtení nemám depresi.
Moc dobré.

27.10.2024 5 z 5

Vyhnání Gerty Schnirch Vyhnání Gerty Schnirch Kateřina Tučková

Opravdu moc dobrá kniha. Autorka balancuje na hraně fikce a reality. Strhující příběh. Je potřeba zabývat se těmito tématy. Jediný detail, kvůli kterému nemůžu dát 100% je, že je tam toliko zla a násilí, že jsem knihu četla na desetkrát. A pokaždé jsem si říkala dost, to bolí už nechci. Skvělá kniha, těžké čtení.

27.10.2024 4 z 5