hawah komentáře u knih
Úžasná knížka, ke které se jistě budu mnohokrát vracet. Miluju stromy a procházky lesem. Nyní jsem se již několikrát při procházce lesem přistihla, jak očima jezdím po jednotlivých stromech a hledám spojitosti s informacemi, které jsem v knize našla. A nacházím :o)
Všichni o té knížce mluvili...v práci si jí kolegyně hromadně objednávaly, tak jsem jí taky zkusila a byla jsem příjemně překvapená. Opravdu se mi líbila, zhltla jsem ji za 3 dny.
Žádná sláva ale přiznávám, že jsem se docela pobavila :o)
Knížku jsem četla v roce 2005, kdy ji jedním dechem přečetl můj tehdy ještě ani ne desetiletý syn. Hrozně ho to ovlivnilo a následně přečetl velké množství fantasy knížek. Láska k nim mu zůstala dodnes. Mě se kniha moc líbila, ale filmové zpracování mě trochu zklamalo.
Tahle kniha byla první ze všech ostatních, které jsem od pana Dana Browna četla (vlastně jsem přečetla všechny). Naprosto mě pohltila, přečetla jsem ji během dvou dnů. Od knihy jsem odbíhala k počítači, abych si všechna ta známá (ale ne pro mě) díla - obrazy - mohla na vlastní oči prohlédnout na internetu. Všechno to luštění tajemných šifer, bylo to opravdu úžasné. Filmové zpracování nesahá knize ani po kotníky. I ostatní knihy Dana Browna jsou výborné, ale tahle u mě prostě vede.
Skvělá kniha, která nadchne každého, kdo má rád historické ságy. Smutné je, že čtenáři připomene bídu a špínu současného světa - vlastně se nic nezměnilo, doba je jiná, ale lidé jsou stejní - dobří a ti druzí.
Opravdu skvělá knížka....musím se přiznat, že jsem ji četla asi jako pátou kriminálku v pořadí za sebou a už jsem to nezvládla. Začala jsem mít hrozné noční můry, tak jsem ji musela odložit a až po přečtení "oddechovky" jsem se k ní vrátila. Opravdu dobrá. Vlastně příšerná a právě proto dobrá. :o)