Heaven001 Heaven001 komentáře u knih

Svědek v pokušení Svědek v pokušení Jennifer L. Armentrout

Bylo to hezké, ale nijak zvlášť originální nebo nápadité. Taková tuctovka. Pokud jdete na jistotu a hledáte nenáročnou romantickou oddychovku, která ani není moc dlouhá, tady určitě nešlápnete vedle.

14.10.2023 3 z 5

Temná harmonie Temná harmonie Laura Thalassa

(SPOILER) Kniha ze začátku působila slibně. Těšila jsem se konečně na pořádnou akci, která tam sice byla, ale měla jsem současně pocit, jako by zlo v této knize mělo nějaký vypínač zapnuto/vypnuto.
Jak jinak si teda mám vysvětlit kolik času tady měla ústřední dvojice na prožívání svého románku, aniž by se museli strachovat o své bezpečí - a já jako čtenář jsem o ně tedy neměla v průběhu vůbec žádný strach.
Konec druhého dílu pro mě byl skvělý a dostavil se kýžený wow efekt. Zde se toto bohužel nekonalo.
Těšila jsem se až se záporáci pořádně pustí do terorizování, ale zklamali mě. Jak se říká, plná huba keců a skutek utek.
No alespoň jsem se v průběhu (až na pár scén) nenudila. :)
Líbil se mi vývoj sirény (i když teda Cal se projevila jako ne zcela nejostřejší pastelka v penále, když až na poněkolikáté dokázala pochopit něco, co já sama jsem už věděla - a pokládala to za zcela zřejmou věc - a vítězoslavně se s tím musela podělit) a těšila jsem se, jak se vypořádá s finálovým střetem se Zlodějem. Zde ale došlo ke zklamání.
Jestli někomu přijde, že zde dostaneme odpovědi na všechny otázky, tak jsme asi četli každý jinou knihu. Já jich mám tedy spoustu, které mi asi nikdo nezodpoví.
Tak například:
Jak přesně funguje časová osa jednotlivých událostí? Třeba zkušenost Mary a její sestry se Zlodějem? Kdyby Handlíř neudělal to co udělal na konci, nedopadlo by to vlastně úplně stejně?
Nejvíc se mi líbila úvaha Cal na konci knihy. "Pořád mě trápí spousta otázek. Například proč Euribios Galeghara probudil až po tolika letech, nebo proč se vůbec rozhodl dodržet svou část úmluvy, když evidentně mohl porušit slovo. Mám takový dojem, že se odpovědi nikdy nedozvím."
No Callie, myslím že se je ani nemáš šanci dozvědět, protože je autorka prostě nevymyslela. Myslím, že si prostě řekla, ale co, všechno nemusí dávat smysl :)
Ale jinak jsem si, kromě zpackaného finále, čtení užila. Místy to bylo vtipné a pro toho kdo má rád hlavně milostné příběhy, to bude určitě trefa do černého.

29.09.2023 3 z 5

Královsky spolu Královsky spolu Emma Chase

Jednoduchý, málo realistický příběh, který ovšem zachraňovaly charaktery postav - což představuje hlavní důvod proč pokládám tento díl za lepší, než ten minulý.
Líbí se mi ten progres u Henryho. Sarah byla zlatíčko a fandila jsem jim.
To že tam bylo méně scén s Nicholasem a Olivou z minulého dílu mi vůbec nevadilo, i když většinou mám ráda, když se postavy vracejí. Henry a Sarah mi přirostli ale k srdci víc, takže si nestěžuju :)
Celkově pokud hledáte nenáročnou pohádku pro dospělé, vřele doporučuju.

12.09.2023 3 z 5

Jenom ne Rich Jenom ne Rich Penelope Bloom

Čekala jsem nenáročné čtení, což jsem také dostala. Bohužel mě příliš nezaujaly ani hlavní postavy, ani ty vedlejší. Chemie mezi hlavními protagonisty dle mě také byla taková nic moc a děj nebyl až tak poutavý, jak jsem očekávala. Takže za mě trochu zklamání. Ještě popřemýšlím, zda se vrhnu na další díly.

24.07.2023 2 z 5

Miluju tě. Já vím Miluju tě. Já vím Nofreeusernames (p)

Za mě teda horší než první díl, bohužel. Ava byla v prvním díle moc sympatická a proto mi její chování v této knize přijde jako zklamání. Jestli autorka chtěla, aby nám jí bylo tak nějak líto, tak na mě to tedy nefungovalo. Rozhodně ne po prvních několika stránkách. Nepochopila jsem její myšlení. Na jednu stranu se cítila méněcenná a nechtěla chodit s krásným klukem, protože by to dopadlo špatně. A potom, když hledala toho s kým si píše tak se tvářila, že jestli to nebude nikdo krásný, tak se s ním ani zahazovat nebude. WTF? Dále, popkulturních narážek tam bylo opravdu víc než by mi bylo milé - oproti první knize, kde to bylo tak akorát.
Co mi asi nejvíce vadí nejsou charakterní chyby postav, které jsou pochopitelné, ale absolutní absence jakékoli chemie mezi hlavními postavami. Kdyby se v další knize rozešli, bylo by mi to absolutně jedno - což mě mrzí. Opět v porovnání s prvním dílem, kde jsem jim od začátku fandila (ať už by Mei skončila s kýmkoliv), v této knize tomu tak nebylo. Co ale musím pochválit jsou playlisty, grafika a i styl psaní autorky. Místy mi to přišlo trochu cringe, protože už toho bylo prostě MOC. Každopádně si myslím, že autorka skutečně umí psát a těším se na její další dílo. Toto mi bohužel nesedlo.

06.02.2023 2 z 5

Jak trumfnout miliardáře Jak trumfnout miliardáře Max Monroe

Mnohem lepší než první díl. Obě hlavní postavy byly originální a vlastně dobře šáhlé :) Co se mi nelíbilo, byla opět poněkud podivná zápletka jejich "rozchodu", ale to jsem ochotná odpustit. Co mi vadilo více, byla délka knihy. Stránky nicméně utíkaly rychle a nemusela jsem přeskakovat, jako u prvního dílu, kde jsem při čtení dost trpěla. Zde jsem si jejich přestřelky užívala a vlastně se těšila, co zase jeden na druhého vymyslí. Těším se na příběh Wese a jeho osudové dámy.

17.08.2024 4 z 5

Dlhá hra Dlhá hra Elena Armas

Nehodnotím, nedočetla jsem. Po necelých čtyřech kapitolách jsem usoudila, že se to nedá. Láska po Španělsku se mi velmi líbila, ale tohle bylo napsané tak amatérsky, až je mi stydno. Nevím, jestli se to nezlepší v dalších kapitolách, ale nechci ztrácet svůj čas, abych to zjistila. Ještě nikdy jsem takhle brzy knihu neodložila, ale tohle se fakt nedalo.

28.05.2024

Královský život Královský život Melanie Summers

Celkem pěkná pohádka pro dospělé. I když tedy žádné spicy scény zde nečekejte. Taková milá jednohubka na odreagování. V rámci žánru spíš průměr, ale já měla zrovna náladu na prostředí z královské rodiny, takže jsem si čtení užila. Jsem zvědavá, jestli vyjdou v češtině i další díly...

18.04.2024 3 z 5

Královsky v háji Královsky v háji Emma Chase

Líbilo se mi prostředí i téma. Oliva (po Henryho přezdívce už ji nikdy nemůžu nazvat jinak :) byla sympatická i když trochu naivka. Ze začátku měla potenciál, ovšem nakonec si to trochu pokazila. Hlavní mužská postava byla ovšem velké chodící "red flag". Rozmazlené, nanicovaté princátko co když není po jeho, běsní jako vzteklé děcko. I když tedy cením, že se kvůli ní vzdal celého království, které, jak sám řekl, pro něj nic neznamenalo. Tedy kromě starostí, stresu a neustálého přetvařovaní. Proto je vážně obdivuhodné, že jen tak bez uzardění tuhle hromadu sraček přehodil na mladšího bráchu, který se jeví jako ještě větší idiot, než on sám. Gratuluju, skvělý charakter. Rozhodně muž snů.
Každopádně mě zajímá jestli se Henry nějak vyvine, takže druhému dílu dám šanci.

12.09.2023 2 z 5

Neodolatelná Neodolatelná Melanie Harlow

Dala bych tak 3,5* ale v tomto žánru mi to přeci jen nepřišlo až tak dobrý, takže to zaokrouhlím dolů. Postavy byly reálné a žádná mě neštvala nelogičností svého chování. To hodnotím velmi kladně. Chyběl mi tady trochu humor, proto asi dávám to o něco horší hodnocení. Jinak nenáročná oddechovka, která se krásně a rychle četla. Po dalších dílech asi také šáhnu. Znovu už bych ale nečetla...

26.08.2023 3 z 5

Falešný polibek Falešný polibek Mary E. Pearson

Za mě zklamání. Čekala jsem magii a nějakou akci. Toto bylo utahané a zbytečně zdlouhavé. Moc nechápu, že má kniha tak dobré hodnocení. Za mě horší průměr, znovu číst nebudu. Uvidím, zda se pustím do dalších dílů.

24.08.2023 2 z 5

Letní noci Letní noci Nofreeusernames (p)

Lepší než předchozí díl. Chemie mezi postavami byla, na konci jsem jim fandila. Konec sice dle mě byl trochu WTF, ale dalo se. Hlavní problém jsem měla s tím, že se mi dlouho (asi tak do půlky knihy) nedařilo vůbec začít a nebýt mého OCD tak se asi nedonutím knihu dočíst. Místy to bylo zbytečně zdlouhavé a nudné. Konverzace (hlavně s kamarádkami Charlee) jsem často přeskakovala, protože mi přišly nedůležité a nezajímavé. Problémy se kterými se musela hlavní postava potýkat sice nebyly probrány do hloubky, ale nevadilo mi to.
Je zajímavé na jaké čtenáře se autorka snaží cílit a musím říct, že jsem se s tím u nikoho jiného dosud nesetkala. Je naprosto jasné jaké má autorka zájmy a co ji baví. Tím že do svých příběhů vkládá reference a hlášky z jiných děl (a že jich není málo), zároveň cílí na čtenáře s podobnými zájmy. Tím velmi zužuje cílovku, protože řekněme si to na rovinu, většina lidí nezná všechna díla na které se kniha odkazuje a to dokáže odradit. Tím si také vysvětluji hodnocení knih. Rozhodně tím ale ukazuje osobitost a (i když to může znít jako paradox) také originalitu.
Na další knihu se těším, určitě si jí přečtu :)

12.02.2023 3 z 5

Navždycky Navždycky Nofreeusernames (p)

Super knížka na odreagování. Sympatické postavy a chemie mezi ústřední dvojící. Děj se dal sice lehce předvídat, ale vůbec mi to nevadilo. Určitě doporučuju milovníkům Young Adult :)

06.02.2023 4 z 5