hedvikasylar komentáře u knih
Audiokniha i přes výslovnostní specifika čtoucího herce má své veliké kouzlo a mě se zrovna zdálo, že to právě dodalo příběhu ještě další rozměr, který podtrhl genialitu celého příběhu. Uměl navodit tu sprárvnou atmosféru.Za mě 100%
Knížka je čtivá, ke konci začíná nabírat spád. Jen mi vadí poměrně detailní popisy krutostí, které páchají Číňané na Tibeťanech. Nemám ráda v knihách samoúčelné popisy násilností, které děj nevysvětlují a ani ho nijak neposunou. Považuji to za poněkud úchylné. A to je ta věc, proč jsem při čtení cítila neustále lehký odpor a obavy, co na mě na další stránce vybafne. Ale pro méně citlivé povahy to bude celkem příjemné a napínavé počtení.
Kniha se mi zpočátku zdála velice zajímavá, divila jsem se negativním komentářům..Pěkně vykreslené prostředí nevlídného irského pobřeží, náboženský fanatismus.. Zápletka pěkně rozvinutá.... a pak najednou konec.. deus ex machina... vysvětlení nevysvětlitených věcí.. spousta toho bylo jen naznačeno... můj celkový závěrečný dojem je rozpačitý... Autor to měl pěkně rozjeté, ale nakonec to utnul tak divně, že mě to zklamalo....
ještě to nemám dočtený, jsem asi v polovině, ale skoro uvažuju, že to nedočtu... knížka na mě vyskakoval z reklam, říkala jsem si, že si ji přečtu, že to bude dobrý... ale nějak nevim... ta holka mi začíná lézt na nervy s těmi jejími myšlenkami...nesmysly, mikroby... je to malinko nudný... není to úplně špatný, ale nějak mě to nebere, asi to dočtu, ale podle toho humbuku kolem, jsem myslela, že mě to sttrhne, což se nestalo.
Začátek poněkud zbytečně rozvláčný a hodně mi připomínal jinou knihu od této autorky(I když budu kráčet vstříc šeré smrti...), neustále někdo někoho scháněl a nemohl najít, ale od třetí části se příběh tak rozběhl, že se nedalo odtrhnout, jsem ráda, že jsem dočetla do konce. Pobyt ve středověku byl popsán podle mých názorů velice autenticky a věrohodně. Doporučuji k přečtění a na začátku hlavně vydržet, vyplatí se to.
Kniha me chytla od prvních řádků, což není vždy úplná samozřejmost. Nemusela jsem se vůbec snažit a četlo se sama. Téma knihy mě zaujalo a příběh hned od začátku nabral spád, žádné omáčky okolo.
Překvapilo mě několik výrazných zvratů a jeden velice definitivní mě až zaskočil. I přesto měl příběh i nadále smysl a s chutí jsem došla až k úplnému závěru.
I když má kniha přes 700 stránek, měla jsem ji přečtenou asi za týden, vůbec mi to nepřišlo.
Postavy jsou propracované a mají charisma, žádné rozplizlé a neurčité charaktery. zajímavá je dívka Maisie, která má specifický humor a je to velice hezky propacovaná postava.
I když téma jako takové může působit děsivě, sama kniha byla skoro až laskavě pojatá, žádné drastické scény nebo temná místa, vše bylo v hranicích, které se dají snést a číst i před spaním :)
Vřele doporučuji k přečtení, zřejmě se od ní nebudete moct odtrhnout.
když jsem začala knihu číst, nejprve mě zarazilo, jakým stylem je napsaná - text autorky je průběžně doplňován komentáři osobností, které jsou v úvodu knihy uvedení jako spoluautoři poskytující inspiraci svým vlastním životem.
Zpočátku mě to malinko rušilo, ale po druhé kapitole jsem si na tento sytl už tak zvykla, že jsem ho začala vnímat jako takový rozhovor a čtení mě začalo opravdu bavit.
Kniha opět srší pozitivní energií a dokáže člověka povzbudit ve chvílích malomyslnosti, nebo prostě jen příjemně naladit po náročném dni. Doporučuji.
Murakamiho knížky mám velice ráda, Kafka na pobřeží je pro mě nezapomenutelný a hluboký zážitek. Tato kniha mě trochu překvapila, když jsem zjistila, že to jsou povídky. Připadá mi, že autor neměl dost prostoru rozvinout svůj pověstný styl. Přečetla jsem první a kousek druhé a pak knihu odložila, nějak mi to nesedlo, nezaujalo mě to. Snad to není ani tou knihou, jen to chce jinou chvíli, jiné naladění, třeba se k ní ještě nědy vrátím.
Nevím, za co tahle knížka dostala tak vysoké hodnocení... snad jen za ty zvraty. Ty byly skutečně nečekané, ale podle mě místy trochu deux ex machina. Postavy jsou takové nějaké matné, jednají impulzivně, ale zároveň jsou popsány tak nějak povrchně. Nechtělo se mi to ani dočítat, ale když tady všici říkáte, jaký je překvapivý závěr, tak to asi dočtu. Tato knížka si ale moje srdce nezískala.
pettulko.t ta kráva mohla symbolizovat i to, že je jediný tvor, který to přežil... všichni lidi zemřeli a nakonec zůstane pouze nešťastná kráva, která nic nechápe a hledá svoje lidi.... ale je fakt, že člověk čekal, že z toho něco bude... nějaký smysl viditelný.... no nic. :)
Zatím mám jen rozečteno, ale už teď na 80 straně mě to velice baví. Je to vtipné, zábavné, a i když je autor Fin, tak to není taková drasťárna jako současné "severské detektivky" a to je pro mě v současné naladění, po přečtení Keplerů a dalších švédských detektivních knih,příjená změna. Doporučuji a souhlasím s dalším komentářem, že to trochu připomíná Agátu Christie a to je fajn.