heliiinka heliiinka komentáře u knih

Plíseň Plíseň Siri Pettersen

Bylo tu vysvětlení, které mi chybělo v předchozím díle. Ale nechytlo mě to za srdce, ani žádná z postav. A není Hirka trochu moc dobrá na šestnáctiletou holku?

14.08.2019 4 z 5

Pozor! Srdce muže Pozor! Srdce muže John Eldredge

Velice dobrá kniha, naučila mě nové věci a doslovně řekla to, co jsem už tušila. Doporučuji každé ženě, která chce být tou správnou oporou a říkat (nejen) svému muži to, co potřebuje a jak to potřebuje.

06.08.2019 5 z 5

O vlkovi, který moc rád mlsal sladkosti O vlkovi, který moc rád mlsal sladkosti Christine Beigel

Hezké, krátké. Pro malé děti ideál i s dobrým ponaučením. Je fain, že převažují obrázky nad textem.

30.07.2019 5 z 5

Bitva na Hackhamské pláni Bitva na Hackhamské pláni John Flanagan

Utíká to svižně, trochu předvídatelně, ale vtáhne vás to do děje. A typicky dobro vítězí nad zlem, i když všechno hraje proti nim. Haltova ironie trochu pokulhává, ale Gilan to vynahrazuje. Mám pro tuhle postavu slabost už od začátku série. ♥ Nutno ale říct, že jednička byla krapet lepší.

24.05.2019 4 z 5

Utajené orákulum Utajené orákulum Rick Riordan

Autor píše tak, jako by si s vámi povídal a tak je tahle kniha (stejně jako ostatní) tolik čtivá. Baví mě, že si Apollon nechal něco ze své božské domýšlivosti. Má to vtip a ironii. A nápad s "padouchy" je moc dobrý, tak snad to autor později nepřekombinuje s dalšími.
Ale jedno minus. Četla jsem předchozí série, ale i tak jsem se dost jsem se ztrácela v postavách a odkazech na události. Což je na prd, když na ně Apollonův pád navazuje.

10.05.2019 4 z 5

Anna v Summerside Anna v Summerside Lucy Maud Montgomery

Zatím nejslabší ze série. Žádná z postav si mě nezískala, byť byly sympatické. Začátek s Pringlovými měl dobrý náběh, ale vyšuměl do ztracena. Dopisy Anny mě velmi nebavily, i když musím uznat, že je to super ozvláštnění běžného stylu psaní.

23.04.2019 3 z 5

Zdravý nemocný Zdravý nemocný Molière (p)

Až nad očekávání povedená kniha. Plusové body jsou určitě za Toničku, moc dobrá postava.

29.03.2019 5 z 5

3333 km k Jakubovi 3333 km k Jakubovi Petra Braunová

Až překvapivě dobrá kniha, vyprávění mě chytilo a zajímala mě nejen historie Mirkových rodičů ale i příhody po cestě. Poučky Mirkova otce jsou zajímavé, dětem to nenátlakově rozšíří obzory. Bohužel posledních pár kapitol mi přišlo příliš "depresivní" na dětskou knihu.

21.03.2019 4 z 5

Krvavé Impérium Krvavé Impérium S. J. Kincaid

Překombinované. Příliš mnoho zvratů, příliš mnoho lhaní a až nehezké množství vraždění. Nečekané věci jsou nutné a mám je ráda, ale tady to autorka trochu přeháněla. Věděla jsem, že příběh s každou otočenou stránkou získá úplně jiný směr a to mě nebavilo. Nebylo se na co tešit, protože víte, že se to stejně nestane, přijde další zvrat.
Postavy jsou jen vláčené lhaním a pletichařením ostatních a nemohou se projevit. Charaktery postav byly utlumené událostmi a to mi chybělo.

11.03.2019 3 z 5

Padlý dědic Padlý dědic Erin Watt

Novela 5*
Čtivá a předvídatelná romanťárna. I když Gideon v mých očích nebyl reálný, autorka ho trošku moc vyšperkovala zvlášť v chování.
Padlý dědic 3*
Upřímně mě štvalo, jak Easton nepoužívá mozek. Trochu mi pak chyběla nějaká sympatická postava jako Reed nebo Ella.
Ale zápletka kolem Hart byla zajímavá.

02.03.2019 4 z 5

Dobrodružství v Zemi nikoho Dobrodružství v Zemi nikoho Jaroslav Foglar

Moc mě to nebavilo. Možná jsem už moc stará, ale zápletka mě zkrátka nezaujala. Myslím, že máme i lepší Foglarovky.

18.02.2019 3 z 5

Nejhorší děti na světě 2 Nejhorší děti na světě 2 David Walliams

Nejsem dítě, ale u některých příběhů jsem se zasmála. A grafická stránka je taky povedená.

14.02.2019 4 z 5

Gemina Gemina Amie Kaufman

Wow, tohle se složitostí a množstvím zvratů vyrovná Prohnilému městu (Bardugo). Nik je stejně zábavný jako Ezra, tyhle postavy jsou v knihách třeba. A to, jak je psaná koncová část knihy napůl Hanna, napůl Nik. To bylo GENIÁLNÍ.

12.02.2019 5 z 5

Lesy Hrůzovlády Lesy Hrůzovlády Emily Rodda (p)

Výborná série pro mladší čtenáře. Rychlé, svižné, nic extra složitého. Moje jedenáctileté já to milovalo. Fantasy, kde bojuje dobro se zlem a dobro vítězí. Teď v dospělosti mi příběh přijde trošku moc jednoduchý, přesto je to krásná vzpomínková série.

05.02.2019 4 z 5

Staré dobré časy Staré dobré časy Jeff Kinney (p)

Trošku slabší. Vykouří se z hlavy ještě rychleji než jiné díly a ani to nebylo tolik vtipné.

20.01.2019 3 z 5

Nesmrtelní z Meluhy Nesmrtelní z Meluhy Amish Tripathi

Ze začátku jsem nebyla úplně nadšená. Ztrácela jsem se v indických slovech a měla jsem dojem, že mi něco uniká.
No ale cca po 60 stranách mě kniha pohltila. Indii a její mytologický svět skoro neznám a tak jsem objevovala všechno spolu se zmateným Šivou. Rozhodně to dostalo spád a bavilo mě to. Kniha má stále spoustu tajemství, což je důvod ke druhému dílu. No a posledních 50 stran, to bylo něco! Takový zvrat jsem nečekala a otočilo to moje přemýšlení ještě o 180°.
Když přelouskáte začátek, tak zjistíte, že je kniha zábavná i poučná..

14.01.2019 5 z 5

Slib Slib Linda Lael Miller

Dobrovolně bych si knihu tohoto formátu určitě nevybrala. Ale tyjo! To bylo tak čtivé, že i učení na zkoušky šlo stranou :D
Konec byl sice trošku pomalejší a zápletka nepřirozeně vyšroubovaná, ale byla to skvělá oddychovka. Chápu, proč si tyhle knihy některé ženy kupují.

18.12.2018 4 z 5

Jiný svět Jiný svět Dmitrij Rus

Úžasně propracovaný svět. Nejsem hráč, ale autor využívá hráčská slůvka, tak jsem často musela hledat ve slovníčku na konci. Ale to je pozitivní, dodalo to světu hloubku a opravdovost. Už jdu shánět druhý díl.
Malinké minus je, že Glebova romance byla trochu moc hrr. Ale jinak jsou všechny postavy sympatické a tak akorát tajemné.

13.12.2018 5 z 5

Pasažérka Pasažérka Alexandra Bracken

Nápad s branami a cestování časoprostorem je výborný. Ale autorka to jaksi neumí prodat. Příběh se vleče a je propěchován nedůležitými a natahujícími scénami. Kdyby kniha měla o 100 stran míň, nic by se nestalo. Navíc je příběh v něčem hrozně jednoduchý. Viz romantické duo nebo Sophia, je tak jasné, jak se to bude vyvíjet. Další díl asi číst nebudu.

18.11.2018 2 z 5

Ošklivá pravda Ošklivá pravda Jeff Kinney (p)

Lepší než čtyřka, protože je tam méně sprosťáren. A některé situace jsou vtipné.

10.11.2018 4 z 5