Hell_Rihova komentáře u knih
Tolik opěvovaná kniha a ani já nemůžu jít proti proudu. Kniha byla skvělá, do děje jsem se ponořila během prvních stránek a nepustil mě dokud jsem knihu nedočetla. Skvělý, čtivý příběh protkaný emocemi, dramatem a láskou. Kniha na mě hodně zapůsobila, hlavně díky tomu, že je psaná na pozadí hrůzných událostí, které se děly.
Už konečně mohu říct, že jsem dospěla, abych knihu od Agathy přečetla. Zkoušela jsem je číst několikrát už před lety, ale nikdy nedočetla. Deset malých černoušků mě vytrhlo z čtecí krize a přečetla jsem je skoro na jeden zátah. Kniha byla napínavá, čtivá, dobře propracovaná. Ze začátku jsem si musela trochu zvykat na styl psaní, ale překonala jsem to a kniha vážně stojí za to.
Nevím, proč jsem tuhle knížku odkládala tak dlouho, když byla tak dobrá. Příběh byl napínavý až do konce, byl pro mě hodně překvapivý, líbilo se mi popisované prostředí Los Angeles a dvou světů - policie a podsvětí. Robert Hunter je mi hodně sympatický, hned od první stránky jsem si ho oblíbila, líbilo se mi, jak zde byly detailně popsané jeho psychologické rozbory. Na konci knihy čeká překvapivé rozuzlení, které nám všechno vysvětlí. Kdybych mohla, tak knihu přečtu na jeden zátah.
Pro někoho může být místy trochu drsnější, ale mně se kniha hodně líbila, nese všechny prvky toho, co očekávám od dobrého napínavého thrilleru.
Po dlouhé době jsem narazila na thriller, od kterého bych se nemohla odtrhnout. Krátké kapitoly knize dodávaly rychlý spád, kdy jsem četla pořád dál a dál. Deníkové zápisky byly do příběhy skvěle vneseny, vždycky jsem čekala, s čím dalším autor přijde. Na konci jsem byla hodně překvapená, vraha jsem opravdu neodhalila, i když tušení jsem měla. Jsem hodně zvědavá, jak se s tím autor vypořádá v dalším díle, nemůžu se dočkat.
Mé první setkání s autorkou, ano ještě jsem nečetla Hanu, jsem ostuda. Slepá mapa je skvělá kniha, hodně dobře propracovaná, autorka opravdu ví, o čem a jak dobře má psát, aby si čtenáře získala ihned od první stránky. Moc se mi líbilo provázání příběhu, ani u jedné stránky jsem se nenudila. Naše hlavní hrdinky to neměly moc lehké, ale kdo by měl, za války, poté v době nesvobody, to neměl nehké nikdo, ale ony se nevzdávaly a bojovaly až do konce. Jsem ráda, že jsem se konečně dokopala si něco od paní Mornštajnové přečíst a hodlám v tom pokračovat i nadále.
Při čtení takové knihy se člověk zamyslí nad tím, jak to v dnešní době máme vlastně jednoduché a kdo nezažil dobu minulých režimů, jen s těží si to dokáže představit. Proto si vždycky ráda přečtu takové knihy, i když to mnohdy není úplně veselé čtení, ale zamyslím se nad tiím, jak asi žili moji prarodiče a rodiče ve srovnání se mnou. Stojí to opravdu za zamyšlení.
Milé a příjemné čtení, i když se mi Hana a Slepá mapa líbily o něco víc. Do příběhu jsem se začetla od prvních stránek až jsem najednou byla na konci.
Mizející dívky je hodně čtivý příběh, který díky krátkým kapitolám plyne rychle dopředu. Kniha je napínavá a docela překvapivá, ale zároveň i docela mrazivá. Josie se zařadila mezi mé oblíbené hlavní postavy. Určitě si pořídím i další díl, na který se moc těším.
Jedná se o dokonalé manželství, nebo o jednu velkou, dokonalou lež? Tahle kniha byla skvělá, hodně čtivá, napínavá, plná intrik a zvratů. Na první pohled se setkáváme se zamilovanou dvojicí, která bez sebe nedá ránu, ale co se ve skutečnosti děje za zavřenými dveřmi je opravdu děsivé.
Opět napínavé, překvapivé, čtivé a drsnější čtení, přesně to, co od knih pana Cartera očekávám.
Druhý díl stejně dobrý, jako první. Napínavé, místy drsnější čtení, ale i tak se mi kniha líbila. Konec byl opět překvapivý. Autor nás napíná až do konce, kde se dozvíme, kdo je ten Popravčí, jaký důvod ho vedl k tomu aby vraždil tak brutálním způsobem.
Doporučuji všem milovníkům drsnějších thrillerů.
Něco, co už jsem dlouho hledala a něco, co jsem si už dlouho potřebovala přečíst. Děj byl napínavý, plný zvratů, konec neočekávaný. Hlavní hrdina je mi velice sympatický, v několika ohledech mi připomíná mého taťku. Už jsem se začetla do druhého dílu a rozhodně si nenechám ujít ani díl třetí.
Podle mého názoru je autorka s každou knihou lepší a lepší a její příběhy jsou čím dál více propracovanější. V této knize jsme měli možnost nahlédnout do historie a hrůzných událostí, které se děly během Kimina dětství. Po dočtení poslední stránky jako by všechny dílky puzzle zapadly tam, kam mají, všechno se to spojilo dohromady a dalo nám to čtivý příběh. Pro mě to bylo opět napínavé čtení, kdy jsem hltala každou stránku. Kim mám ráda, doufám, že nás autorka nenechá dlouho čekat a brzy se s ní zase setkáme.
Roberta Bryndzu jsem si oblíbila díky sérii s Erikou Fosterovou, ta se mi hodně líbila, takže jsem neváhala a koupila si tuhle. Autor nezklamal, kniha byla čtivá, napínavá, děj měl spád a byl dobře propracovaný, ale přesto se mi knížky s Erikou líbily o něco víc. Ale i tak budu čekat na další díly, jsem zvědavá s čím se Kate Marshallová bude muset poprat tentokrát.
Nestačím se divit, kam na ty nápady pan autor chodí. Protože tohle bylo jedno velké wow. Na konci přišlo nečekané rozuzlení. Napínavé, čtivé, tajemné a skvělé čtení.
Pan Carter je s každou knihou lepší a lepší. Přestože čtu knihy hned po sobě, u každého dílu jsem překvapená a nemůžu se od něj odtrhnout. Opět napínavý příběh, kdy jsem chvílema skoro ani nedýchala a jen hltala slova.
Další kniha, která mě utvrzuje, že fantazie pana Cartera nezná mezí. A to se mi líbí. Mám ráda drsnější čtení a když je k tomu všemu ještě napínavé, čtivé, je to přesně kniha pro mě. I v tomto příběhu nás autor nechá napnuté až do konce. A tak to má být.
Již potřetí se setkáváme s Robertem a Carlosem, kteří opět řeší opět brutální vraždy, tentokrát mladých žen, které na sobě nemají žádnou známku násilí, ale přesto jsou nalezeny mrtvé.
Kniha byla skvělá, opět skvěle čtivá, napínavá a překvapivá. Námět byl hodně dobře propracovaný, hltala jsem každou stránku, protože jsem potřebovala vědět, jak to dopadne a jaké bude konečné rozuzlení. Každá kniha je sice trochu drsná, ale má to svoje kouzlo, protože právě ta drsnost dodává příběhům ten správný ráz. Jsem zvědavá, jaké budou další díly a jaká další překvapení pro nás pan spisovatel připravil.
Paní Marsonsová opravdu ví, jak psát. Další díl, který byl opět skvěle propracovaný a skvěle promyšlený. Napínavý snad na každé stránce. Každý díl mi přijde lepší a lepší. V tomto díle se ocitáme na akademické půdě, kde dochází k podezřelým úmrtím. Kim a její team se do vyšetřovaní pustí s naprostým odhodláním. Konec byl pro mě hodně překvapivý, autorka rozhodně ví, jak čtenáře překvapit. Doporučuji všem milovníkům napínavých detektivních příběhů si tuto sérii přečíst, rozhodně nebudete litovat.
Tak tahle kniha předčila má očekávání, námět zajímavý, zápletka taky, hltala jsem snad každou stránku. Napínavé, místy dost drsné, ale k tomu ději to patřilo a dodávalo mu to ten správný ráz. Maarten S. Sneijder byl skvělý, jeho povaha se mi hodně zamlouvala, budu netrpělivě čekat na druhý díl, který doufám bude stejně dobrý.
Tahle kniha je děsivá a skvělá zároveň. Barbarsky jsem jako první viděla film, který jsem vstřebávala hodně dlouho, ale kniha na mě zapůsobila ještě silněji. Klobouk dolů před Christiane, která dokázala s takovými věcmi vyjít na povrch a povědět nám svůj příběh. Pro mnohé z nás může být ponaučením, případně odstašujícím případem, jak nikdy neskončit a pro jiné, že pokud má člověk pevnou vůli a má kolem sebe lidi, kteří jsou mu ochotni pomoci, může se dostat až ze samotného dna.