Hella Online Hella komentáře u knih

Manželka mezi námi Manželka mezi námi Sarah Pekkanen

Mně se to moc líbilo. Od momentu, kdy jsem (konečně) pochopila vztah mezi Vanessou a Nellie, jsem knihu dočetla na jeden zátah. Dobré to bylo, dobré!

08.05.2019 4 z 5

Vražedná lhůta Vražedná lhůta Andreas Gruber

Slušné, zápletka nečekaně originální, postavy věrohodné, padouch psychopat jedna báseň. Určitě si ráda přečtu další autorovy knihy.

07.05.2019 4 z 5

Jména mrtvých dívek Jména mrtvých dívek Eric Rickstad

Literárně velmi povedené zakončení trilogie o hlavním padouchovi. A fakt doufám, že autor bude psát dál.

25.03.2019 4 z 5

Dokonalé stopy Dokonalé stopy Helen Fields

Dobré to bylo, dobré. Už rezervuji další díl.
P. S.: Jen to je 1-2x zas jak u blbých: Má zakázáno tam být a hlídat a dušuje se, že jasně....a o pár stránek dál co? Je tam a hlídá, bóže!

19.02.2019 4 z 5

Stesk po krvi Stesk po krvi Dario Correnti

Skvělý příběh, skvělá zápletka a dva sympatičtí normální novináři, kteří dají na frak policejním vyšetřovatelům. Doufám v další pokračování.

12.01.2019 5 z 5

Tíživá láska Tíživá láska Elena Ferrante

Milovala jsem úžasnou Neapolskou ságu a tak nějak předpokládala, že budu zbožňovat všechno, co autorka napíše. A ono ouha. Tíživou lásku jsem pracně zvládla do třetiny a velmi zklamaně a otráveně odložila. Za mě bohužel příliš zmatené, zvláštně propletené a ani trochu sympatické.

19.11.2018 1 z 5

Život samá pohroma Život samá pohroma Jon Kabat-Zinn

Byla jsem na knihu přespříliš natěšená a to se mi zřejmě vymstilo, resp. možná nejsem vhodný cílový čtenář, neb nejsem trpělivá ani klidná. Nebo mě zklamalo líčení meditací jako víceméně jediného prostředku k nalezení větší harmonie života. Nicméně klíčová myšlenka knihy - uvědomění si každého právě prožívaného okamžiku - je úžasná a absolutně dokonalá. Jen .... lidé dokonalí nejsou, a tak až tak moc nedokážu uvěřit těm vesměs radostným příběhům zmíněných klientů.

25.07.2018 3 z 5

V pasti lží V pasti lží B. A. Paris (p)

Od nějaké třetiny sice dosti předvídatelné, ale i tak super počtení.

15.07.2018 5 z 5

Macbeth Macbeth Jo Nesbø

Počítala jsem s tím, že půjde o příběh zcela odlišný od holeovek a těšila jsem se na něco nového, jiného a zároveň nepochybně také skvělého. No. Takže. Vydržela jsem to celých 100 stran, než jsem s obrovským zklamáním knihu nakonec definitivně odložila. Tohle prostě nešlo.

24.06.2018 1 z 5

Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Takový snadno plynoucí příběh tří postav, na který si za měsíc ani nevzpomenete. Nic, co by vás jakkoliv ohromilo či překvapilo. Zkrátka nic moc, lepších thrillerů jsou stovky.

25.03.2018 3 z 5

Otevřený hrob Otevřený hrob Angela Marsons

Jasně - čtivé a postavy sympatické (až tedy na to stupidní a fakt nepochopitelné váhání Kim ohledně osteoarcheologa, že?), ale přesto se nemůžu ubránit dojmu, že předchozí díly byly o něco lepší... (jo a taky já mít takovou šéfku, byť výkonnou a případy uzavírající, tak tedy beru nohy na ramena).

26.02.2018 3 z 5

Železný dům Železný dům John Hart

Stejně jako ostatní autorovy knihy, v čele s mimořádnou Tíhou nenávisti, se i tento příběh čte sám a výtečně. Jen... a to je ta chybějící pátá * .... mi úplně nesedělo konečné vysvětlení týkající se Abigail/Saliny/Michaela/Juliána. Více těžko popsat, aniž by člověk prozradil děj. Jen možná ještě to, že když má člověk reálně v patách nelítostné padouchy, neměl by lehkovážně opouštět svého ochránce a trucovitě prchat problémům vstříc.

25.12.2017 4 z 5

Ta přede mnou Ta přede mnou J. P. Delaney (p)

Výtečné! A samý psychouš a ujeťák :-) !

23.10.2017 4 z 5

Pohřbený život Pohřbený život Allen Eskens

Velmi povedený příběh! Moc pěkně se četl, nutno pochválit autora (překladatele?) za úžasný cit k jazyku; kniha chytila a nepustila, dokud nebylo téměř na jeden zátah přečteno. Hlavní hrdina Joe i vedlejší postavy Carl a Lila velmi sympatičtí a reální. Za sebe moc doporučuji a těším se na další knihy.
P. S.: A v žádném případě to není literatura typu Young Adult, jak kdosi níže píše.

11.08.2017 5 z 5

Do vody Do vody Paula Hawkins

Jééje, to bylo hodně velké zklamání. Nuda a chaos ve jménech příliš mnoha vypravěčů mi knihu ve třetině definitivně znechutily.

31.07.2017 1 z 5

Já jsem smrt Já jsem smrt Chris Carter

Ač pochopitelně Carterovi nelze upřít obrovský literární talent, tak v tomto příběhu je na mě už přespříliš toho rozpitvaného a do detailu popsaného zla a mučení. To se číst nedá, to se musí přeskákat. Proto jen ty 3/5 *.
Mmch, neměl by být autor někde pod policejním či lékařským dohledem? :-)

28.01.2017 3 z 5

Poslední zkouška Poslední zkouška Hans Rosenfeldt (p)

Lahůdka. Absolutní, totální a naprostá detektivní lahůdka. Kdybych mohla, hodnotím 6* !

03.12.2016 5 z 5

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Ani trochu nejsem na romance, ale tohle bylo tak akorát na hraně, aby se mi to ještě líbilo. A to dokonce moc. Navíc oceňuji, jakým neplačtivým stylem autorka příběh napsala - jen to někde zavání lítostí či truchlením nad těžce nespravedlivým osudem, v tu chvíli následuje moment, kdy se dokonce pousmějete nad vtípkem či sebeironií hrdinky (viz šaty z dědečkových závěsů.... "Lou, zatáhni se..."). Prostě za mě velký palec nahoru.

14.08.2016 5 z 5

Zamilovaná hypnotizérka Zamilovaná hypnotizérka Liane Moriarty

Takový paradoxně velmi poklidný příběh, a to až natolik, že to člověka chvílemi nutí přeskakovat odstavce i stránky. A paradoxně mi až tak nebyla sympatická Ellen, jako spíše nešťastná Saskia.
Dle mého soudu nejslabší autorčina kniha.

09.07.2016 3 z 5

Všude kolem černý les Všude kolem černý les Ruth Ware (p)

Fuj - totálně prosklený dům v pustině a všude kolem černý nepřátelský les. A hrdinka se dobrovolně vydá běhat za soumraku a bez telefonu, no chápete to? :-) Skvěle nadávkované napětí, zápletka i rozuzlení. Nutí vás to číst, dokud zcela nedočtete.

20.06.2016 4 z 5