hellena1523 komentáře u knih
Upoutala mě nádherná obláka a Shakespeare, kterého miluji. Jeho velký příběh lásky v 21. století? Proč ne, každý z nás ho určitě někdy zažil.
Ale byla jsem fakt zklamaná. Naprosto nesmyslné dialogy, těžko uvěřitelné prostředí, postavy, kterým bych s chutí nakopala zadnice. Ale hlavně ty dialogy! Nevím, zda je to vinou překladu, nebo autorka žije v jiné dimenzi, ale to se fakt nedalo.
Pokud se ale na tohle dovede povznést, dá se Daniel & Aubrey považovat za typické letní čtení (neurazí, nenadchne a na dovolenou na pláž je to pohodička, nevyžaduje moc soustředění...taková harlequinka s menším počtem žhavých scén a hezčí obálkou).
Upoutala mne obálka a anotace, seriál vůbec neznám. A ani ho nebudu dohledávat. Od tématu jsem čekala asi něco jiného. Byla jsem zklamaná. Kniha mě nebavila a příběh měl podle mne lepší potenciál.
Pro milovníky žánru by mohl být titul zajímavější, ale obecně bych ho asi zvlášť nedoporučovala.
...ale ta obálka je fakt boží! :-)
Pragmatici, varuji vás, kniha se vám nejspíš vůbec nebude líbit. Zato vy, vážení čtenáři, kterým absurdita není cizí, určitě vyzkoušejte!
Kniha je velmi čtivá! Příběh opravdu hodně absurdní, ale poměrně vtipný, místy dojemný a závěr sladký (jo, trochu mi trnuly zuby, ale mělo to něco do sebe)!
Jediné, co mi asi vážně vadilo, i když jsem se zpočátku vždy pousmála - jako hloupý konzument -, závorky s pokyny jak číst jména. To bych klidně vynechala, působilo to poměrně křečovitě.
Určitě nesedne každému! Řekla bych, že tahle knížka je vhodná především pro lidi, kteří v knihách hledají skrytá malinkatá poselství, atmosféru, nějakou hloubku (ovšem ne do očí bijící jako u P. Coelha), nebo jen pouhou inspiraci.
A rozhodně na ní člověk musí mít náladu! Pokud tu náladu máte a sáhnete po této knize, budete spokojení.
Příliš jsem toho nečekala a dost jsem se bála formy, ale byla jsem mile překvapena. Nečekejte žádný příběh. Spíš trochu chaotickou zpověď. Na mne působila kniha velmi intimně a i na první pohled banální dopisy v sobě měly své kouzlo, které mě nakonec odzbrojilo.
V rámci žánru jde o celkem příjemný průměr. Dobře se čte, příběh je poměrně napínavý a hlavní postava mi nelezla na nervy (jako většina hlavních postav YA žánru). Ovšem tak, abych si přečetla další díly, mě nechytla. Přečtení určitě nelituji, ale zbylé díly si klidně nechám ujít. :-)
S politováním musím říct, že tentokrát nemůžu dát plný počet hvězdiček. Ačkoliv Chrise Cartra jsem si velmi oblíbila a je mým nejoblíbenějším autorem detektivek, jeho detektiva Roberta Huntera od třetí knihy, kterou jsem četla, miluju, tentokrát mi něco scházelo. Nebo to byla má chyba, že jsem Sochaře četla jen pár dní po Nočním lovci, který mě naprosto uchvátil. A dosud jsem si mezi jeho knihami dávala delší pauzy.
Příběh mě bavil, postavy byly fajn (btw už chápu nelibé komentáře vůči druhé vraždě na lodi - dokud jsem knihu nedočetla, pořád jsem přemýšlela, co se tak nelíbilo...jasný, to se fakt moc nepovedlo...), přesto předchozí 3 tituly byly lepší.
Rozhodně se ale nevzdám jeho dalších knih a věřím, že zklamaná nebudu. :-) Zkrátka je jen není dobré číst hned za sebou, ale jinak je to příjemně mrazivý čtenářský zážitek a určitě doporučuji. :-)
Taková moderní etiketa pro ženy. Autorka nepřichází s ničím novým, ale když vidím ženy okolo sebe, jejich nevkus a vulgaritu sálající z minišortek, z nichž jim leze půlka toho, co by měl vidět jen jejich muž, zavedla bych tuhle publikaci jako povinnou četbu.
Za mě plný počet hvězdiček, protože jsem staromódní konzerva. A taky za to, že jsem knihu dočetla a šla si uklidit ve skříni a v kabelce :-D
Klasická YA fantasy - pro věkovou kategorii 13-18 ideální. :-) Nechybí typické znaky pro tento žánr, který se v posledních letech opravdu velmi rozšířil (díky bohu za to, protože dřív to nebylo - já od pohádek přešla k Shakespearovi a další klasice, protože koňské slaďárny nebo Foglar nebylo nic pro mě).
Má to svoje mouchy, o tom není pochyb! Určitě autorce vyčítám, že zprznila klasickou folklorní představu o trollech, coby obludách kradoucích děti, které nechtějí večer chodit včas spát, a na slunci zkamení. To byl přešlap. Kdyby tenhle motiv vynechala, neprznila trolly a zkrátka přišla s tím, že existuje jakýsi "národ" žijící mezi lidmi atd. (nechci spoilerovat), udělala by lépe.
Ale nelituju, že jsem si celou sérii koupila najednou. Jednak byla za super cenu a co si budeme vykládat - v té knihovně vypadá moc pěkně, protože obálky jsou vážně krásné... :-)
Pro mě fajn oddychovka, když chci číst, ale mám starosti a nechce se mi přemýšlet u knihy, nebo prožívat velká dramata hlavních hrdinů, takže další díly určitě budu číst. :-)
Charley je "moje krevní skupina" - sarkastická, má smysl pro humor a jen tak se nenechá odradit, když si za něčím jde. Ale...Dvojka byla nepatrně slabší příběhem. Baví mě myšlenkové pochody hlavní hrdinky, styl vyprávění je super, autorka umí psát, umí udržet čtenáře v napětí - prostě chcete vědět, co z toho zase vyleze -, ale tentokrát tomu něco chybělo. Přesto se nepochybně pustím do dalších dílů. Charley za to stojí! ;-)
Skvělé čtení na dovolenou... Když knihu někde zapomenete, zas tolik vás to mrzet nebude. Ani v případě, že nebyla dočtena. Neurazí, nenadchne...
Myslím, že knihu skutečně ocení jen ten, kdo se někdy pohyboval v obchodě v roli prodavače/prodavačky. Pro ty ostatní by mohla být třeba poučením, že všichni jsme jen lidé a usmát se, nebo pozdravit toho, kdo vám vrací drobné, by neuškodilo. Na pokladně jsem sice nikdy neseděla, ale ty lidi to tam fakt nemají jednoduchý - už jen proto, že si kdejaká zmalovaná slepice myslí, že nemusí zdravit, přestože je to projev základního slušeného vychování, a kdejaký šulda na ně ječí za věci, za které vůbec nemohou.
Velký respekt před všemi pokladními a díky za tento počin - že se autorka dokázala povznést a podat utrpení za pokladnou s humorem.
Tisíckrát ohraný příběh lásky, který autorka vystavěla na tématu, o němž neví vůbec nic, tudíž je kniha povrchní, nepropracovaná a naivní (to je ještě slabé slovo). Autorka sice píše čtivě, ale neměla by se pouštět do různých úhlů pohledu, pokud nedokáže vyprávění přizpůsobit charakterům postav, tzn. že v jejím podání všechny postavy vypráví stejně, což je přece hloupost.
Postavy byly poněkud ploché a Moyes zabila potenciál, který se nabízel v postavě Willa.
Na konci mi sice slza ukápla, ale řekla bych, že spíš radostí, že už to končí.
Rozhodně nedoporučuji, pokud chcete od knihy víc, než tuctový podprůměrně napsaný příběh.
Chvílemi jsem se pobavila, ale rodičům bych pro jejich potomky poradila radši sérii Velkej frajer NATE.
Dojemný příběh, ale literárně docela utrpení. Postavy jsou ploché a ještě k tomu nepropracované - jejich chování, jednání, přemýšlení, vyjadřování absolutně neodpovídá věku. To, že má někdo neléčitelnou nemoc z něj neudělá intelektuála, který v necelých dvaceti myslí a jedná jako pětatřicetiletý člověk, který už je otřískaný životními zkušenostmi. Četla jsem lepší knihy s podobnou tématikou.
Vůbec mi nesedla. Ten boom okolo fakt nechápu. Nedá se to číst. Popisovat přípravu snídaně na celou stránku, a to včetně citoslovců, které mají přiblížit rachotící nádobí?! To je kniha napsaná pro paka, který v životě nedrželi v ruce pánev?! Ne, je mi líto, je to otřesný! Téma, nápad dobrý, ale číst se to nedalo. Takže jsem radši zvládla dvouhodinový film, který se místy taky táhne jak smrad.
Reklama dělá svoje...knihu jsem koupila předloni a doteď toho hořce lituji.
Když pominu zápletku s kostlivcema, tak musím říct, že to je dost vtipná kniha a já jsem se vlastně skvěle bavila. Trochu mě zklamal konec, čekala jsem morbidnější závěr.
Poměrně inteligentní humor, ale výraznější stopu nezanechá. Neurazí - nenadchne. Zkrátka takový solidní průměr na dovolenou.
Tak tohle je totální odpad! Tu jednu hvězdičku dávám v podstatě jen za filmové zpracování, na které se dá aspoň jednou podívat. Ale jinak jsem tak nějak názoru, že když EU zakazuje užívání zavedeného názvu "Pomazánkové máslo", měla by především dohlédnout na to, aby zveřejňování a distribuce literární počinů paní Nesvatbové (a novějších filmů pana režiséra Trošky) byla nejen zakázána, ale rovnou trestná, neboť je lze považovat za zločin proti lidskosti.
Velmi silný příběh, který mne nejednou rozplakal. Občas jsem musela knihu i na chvíli odložit.
Avšak musím dodat, že i přes velkou čtivost, má kniha literárně své rezervy a nechává čtenáře v mnoha směrech na rozpacích, protože chybí řada poměrně podstatných informací.
Obálka - perfektní!
Mikropovídky - super útvar, který zvládne psát málokdo! Opravdu - vypadá to, že to je pár řádečků, ale o to je to náročnější, než napsání běžné povídky nebo novely.
Některé byly naprosto perfektní, jiné slabší a některé vyloženě bizarní...ale takové vztahy přeci jsou. Trochu mě mrzí, že drtivá většina mikropovídek byla smutná. Moc mi to nesedělo k obálce, která slibovala větší optimismus. Proto nedám plný počet hvězdiček, ale jinak jsem byla naprosto spokojená.
Dan Rhodes je - podle mého skromného mínění - současným mistrem mikropovídky.