helusa2 komentáře u knih
Příjemná oddechovka. Miluji Londýn, takže mi byl příjemný jeho dotek ve druhém příběhu - i když ten politický uzel byl dosti složitý na rozpletení...
Vtipný a správný závěr celé série - krásně odpovídá tomu, jak kluci rostou ;-) Celou sérii jsme četli před spaním dětem ve věku 6, 9, 11 let a všichni si tam vždycky našli něco v jejich věku aktuálního ;-) Jen škoda, že takový kamarád se tak těžko hledá...
Čteno opět před spaním - jako pravověrná skautská rodina jsme se velice bavili :-) :-) :-) Některé hlášky asi zůstanou v naší paměti dlouho ;-)
Už jsem četla od Vondrušky knihy, které mě zaujaly víc, ale nebylo to špatné - taková oddechovka. Posloucháno jako audiokniha.
Četli jsme společně s dětmi před spaním, protože se štítili pavouků - a to už mě tedy pěkně štvalo! Skauti a bojí se pavouků... ;-) Musím říct, že to opravdu mělo efekt - dneska nevolají: "Fuj, pavouk!!!", ale: "Hele, Míla!" :-D Pohádky byly sice velmi jednoduché, ale svůj účel splnily ;-)
Tento díl se mi ze série líbil nejméně - nějak jsem se do něj neponořila a táhl se mi.
Podruhé jsem na něj byla asi lépe nastavená - líbil se mi a Čvachetka nejvíc :-)
V knížce jsem našla opravdu hodně nových informací - i díky tomu, že jsem se o historii USA nikdy nezajímala (proto jsem knihu také četla). Jen se mi už trošku začal nelíbit styl Terryho Dearryho... Na mě trochu moc zlomyslných vtípků ala Poseroutka... Bohužel. Předchozí knížky, které jsem četla, mi přišly lepší.
Určitě fajn způsob, jak dětem podat nenásilně informace o násilné době ;-) Pro mě bohužel jsem si vybrala historickou etapu, o které lecos vím, takže toho "nového" pro mě nebylo tolik. Ještě zkusím Egypt nebo USA, tam jsem pole neorané, a uvidím, co se opravdu dozvím.
Jediné, co bych vytkla, jsou někdy až násilně vtipné a neomalené hlášky, které mi lehce připomínaly Poseroutku (toho faaaakt nemusím). Terry Deary to umí i líp (četla jsem Švindlovu uličnickou akademii)...
Ještě teď jsem naprosto dojatá... Skvělá knížka!!! Mnohokrát jsem se nahlas smála i upřímně brečela. Nestydím se to přiznat. Jen prosím víc takových knížek!!!
Rozhodně nejsem právě velkým fanouškem fotbalu, takže jsem ke knížečce přistupovala krapet s nedůvěrou, ale musím smeknout. Jednoduchý, čtivý, napínavý příběh pro začínající čtenáře! Rozhodně budu ve škole doporučovat - kéž by toto četly děti místo Poseroutků...
Laskavý humor, pěkná hra s češtinou, napětí, správné ideály - co si přát od knihy (nejen) pro děti více :-)
Další kniha z naší oblíbené série :-) Tentokrát nám doma trvalo trochu déle, než jsme se jí společně po večerech prokousali, protože nám do toho přišly prázdniny a hektický začátek nového školního roku, ale závěr jsme sfoukli bleskově. A nasmáli jsme se - tedy hlavně já, zvlášť u maminky v peřináči :-D
Tak mám za sebou celou sérii... Upřímně jsem se celkem těšila, až to dočtu - to nemyslim zle... Jen už jsem to prostě chtěla dočíst. Na konci jsem si pobrečela, pěkné to bylo... Ale stejně si neodpustím trošku kritiky ;-)
S každý dílem této série se mi zápasy a souboje hrdinů zdály více a více fantastičtější, až tedy příliš... V tomto posledním díle už mi na mysl přicházely stále častěji vtipy o Chuckovi Norrisovi :-D O to víc mě pobavilo jméno novorozeněte z příběhu :-D
Zřejmě to autor psal s jakousi nadsázkou, ale více "opravdovosti" by mi osobně sedělo víc - kacířsky říkám, že i za cenu oběti na některém z životů...
Celkově jsem ale za celou sérii ráda. Tento poslední díl se mi z ní líbil asi nejvíce.
Velmi promyšlené, velmi napínavé, nevtíravě poučné (při četení R. Riordana mám vždy po ruce internet, abych si všechny ty nestvůry, bohy, příběhy... vyhledala ;-) ) Těším se na další díl :-) Ten konec totiž nic jiného neumožňuje :-D
U prvního dílu jsem byla trošku rozpačitá, ale v tomto už zase jedu na vlně nadšení, napětí a humoru... Já osobně bych se asi zařadila spíše do řeckého tábora, nicméně propojení Řecka a Říma je bezesporu zajímavé. O Římu toho vím méně, takže vítám příležitost k rozšíření vědomostí ;-)
Těším se na další díl, neboť se nabízí, že bude následovat bouřlivý vývoj okolností... Nové postavy mě nadchly, ale nejvíc prostě Ella :-D Tu bych chtěla mít doma :-D
Životní příběh J.K. Rowling je úchvatný, inspirující a obdivuhodný. Tuto osobu mám velmi ráda a velice ji obdivuji, takže jsem si knihu přečetla z lásky k ní.
Nicméně napsáno je to dle mě vcelku příšerně... Kniha na mě působí dojmem na hromádku sesbíraných informací, sehnaných ze všech možných (i pochybných) zdrojů. Některé informace jsou tam zasazeny tak nějak "za každou cenu" (když už je mám, tak je tam dám).
Zcela fatálně na mě ovšem působí fakt, že tento životopis byl vydán po 4. knize, i když bylo zcela zřejmé, že budou následovat další 3 pokračování příběhu... Tento dokument není tedy schopen reflektovat dílo jako celek - závěr knihy přeci vrhá úplně jiné světlo na jednotlivé postavy, jejichž "původ" je v knize vehementně rozebírán...
Zkrátka jsem po přečtení knížky pouze konstatovala, že je veliká škoda, že svůj životopis ještě nenapsala sama Jo - bylo by to určitě precizní, propracované a čtivější :-) :-) :-)
Dobrá knížka, která pomůže s výchovou a "nahodí" spoustu témat pro povídání... Zlobilky mi přišly lepší, ale i Nezbedníci určitě stojí za přečtení!
Skvělá knížka pro menší děti (z hlediska písmenek, obrázků), ale i pro děti trošku starší (3.-4. třída a samozřejmě i pro dospělé :-)), protože poskytuje spoustu námětů na přemýšlení o vlastním chování...
Skvěle napsané - jako u této autorky snad vždy ;-)
Dala bych to jako povinnou četbu pro vyvážení všech těch Poseroutků... aby si děti opět připomněly, co se má a co nemá dělat...
Právě jsme s dětmi dočetli - poslední kapitoly jsme prostě MUSELI DOČÍST - střídali jsme se během večeře, u čištění zubů, při převlékání... :-D :-D :-D Velmi napínavé, svižné, vtipné a hlavně velice chytré!!! Časové přesmyčky byly perfektní! A co oceňuji moc - tak ideály přátelství a sebeobětující se lásky... Toto potřebují dnešní děti jak prase drbání...
Jsem vděčná, že vedle všech těch Poseroutků a spol. existuje i tak vtipná a chytrá literatura pro děti! I pro dospělé :-)
Velmi zábavná kniha :-) V Oslo mám rodinu, takže jsem ta místa vyloženě viděla před sebou! Myslím, že pobaví inteligentním humorem malé i velké :-)