Henry_1986 komentáře u knih
Tohle by si měl přečíst opravdu každý, kdo vlastní chytrý telefon. Obzvlášť lidé, kteří mají děti!
Tak jo...to bylo ale náročné čtení.
Vzhledem k tomu, že byl Freud mezi prvníma, kdo se začal zajímat o výklady snů, jsem ještě hvězdičku přidal a tuto knihu beru jako povinnou četbu pro všechny, kdo se chce zajímat výkladem snů jako třeba já.
Tak tahle kniha se posouvá do mých TOP5. Tady je opravdu všechno - moudrost, láska, marnost, smutek...proto je asi i tak dlouhá, ale čte se to dobře a jestli je tam "hluché" místo, tak možná 3-4 strany.
Kniha pro toho, koho zajímá hra Líla, okrajově téma synchronicity a duchovní vývoj člověka, což představují políčka na herním plánu, která jsou políčko po políčku vysvětlována - to je více než polovina knihy. Kniha se může také hodit, když se při hře vracíte třeba na stejné políčko, tak můžete nahlédnout do knihy a podívat se na vysvětlení daného políčka - něco jako bývá knížka k vykládacím kartám.
Nesbo mě prostě nutí číst. :-D Knihu opět nejde pomalu ani odložit...posledních 100 stran jedním dechem...teď se konečně odvážím podívat na film a jsem moc zvědavý, jak se bude lišit od knihy. A pak hned na Levharta! :-D
Zajímavé příběhy z historie...předpokládám, že fakta sedí (to jsem si neověřoval), ale autor bude důvěryhodný zdroj. :-) Určitě se dají najít nějaké paralely k dnešnímu životu...hlavně příběh o tulipánech je jako šílenost dnešní doby. Jsou to krátké příběhy a dobře se čtou, proto 5*.
Myslím si, že je to nejlepší kniha o kamenech...asi budu muset dokoupit zbylé díly.
Nádherný průvodce světem duchovních zvířat. Nepřeplácané a vše potřebné o spoustě zvířat.
Vždy jsem pochopil, co chce autor říci, ale asi mi nesedí to přehnané hraní se slovy a s jazykem...Jak píše níže vlkcz...nejedná se o jednoduchou četbu a asi mi dělají radost (nejen intelektuální) čtvivější knihy i na stejné téma než tato. Tím nechci říct, že je to vina knihy, ale nemůžu dát víc *.
Pro mě možná o fous lepší kniha než Tajný život stromů...některé poznatky z říše zvířat mě opravdu pobavily.:-))
Normálně bych dal asi o hvězdu méně...je to "jen" klasická oddechovka, ale čte se to tak pěkně a rychle, člověk se v příběhu neztrácí, utíká to a není to vůbec blbý.:-) Takže 4*.
Nic převratného...ale pro mě pouze tím, že jsem četl už spoustu knížek na taková témata. Jinak spousta platných informací...vzhledem k délce knížky se dá přelousknout rychle...Hodí se spíš pro "duchovní" začátky.
...asi jsem generace, kterou pratchettovský kult už minul. Příjemná oddechovka, ale asi první a poslední od TP.
Ale jo...tohle bych doporučil především pro úplné začátečníky, které meditace lákají vyzkoušet. Je tak akorát dlouhá, žádné přebytečné povídání a jednoducé tipy na meditace pro různé situace.
Klasika, kterou by měl přečíst každý...poutavý příběh, témata aktuální v kterékoli době a skvělý konec. Vzhledem k délce knihy by mohl přečíst opravdu každý.:-)