hetty64 hetty64 komentáře u knih

Podivné město Podivné město Ransom Riggs

Kniha má sem tam slabší části, ale za ten konec musím dát 5*.

06.01.2018 5 z 5

Inheritance Inheritance Christopher Paolini

Dechberoucí finále jedné neuvěřitelné cesty maldého muže a draka, za zdánlivě nesplnitelným úkolem.

Paolini předal čtenářům skvělé dílo svědčící o velkém talentu a inteligenci.

I Přes určité části, které bych byla ráda, kdyby dopadly jinak (avšak knize by rozhodně neprospěly), byla pro mě kniha skvělým zakončením tetralogie Odkaz dračích Jezdců.

01.06.2016 5 z 5

Eragon Eragon Christopher Paolini

Dokonale promyšlený svět, zde žijící rasy a tvorové, jejich řády, zákony... a do toho všeho vsazené zajímavé postavy se spletitým osudem a jeho nečekanými zvraty.
Kniha Eragon je zatím nejpropracovanéjší knihou co jsem kdy četla a dokonalost se stupňuje s dalšími díly.
Rozhodně je škoda nechat se odradit rozsáhlostí knihy a nechat si tak ujít vzrušující příběh Eragona a Safiry.

05.05.2016 5 z 5

Deset slov o víře Deset slov o víře Bruno Ferrero

Zajímavé příběhy a náměty na přemýšlení.

01.04.2016 5 z 5

Cesta do středu Země Cesta do středu Země Jules Verne

Cesta do středu Země. Literární klasika na niž jsem z ničeho nic dostala náladu, která zajistila, že jsem ji zhltla během pár dnů. Ovšem jinak je kniha (na dnešní dobu) bez nějaké dynamičnosti, jistou dávku napětí udržuje převážně jen očekávání, kdy tedy konečně sestoupí do toho středu Země. Milé počtení, ale nečekejte nic na způsob filmové adaptace.

... a ten konec mě zklamal - tak nevyužitá možnost vyjádřit autorovu vlastní kreativitu a potěšit a uchvátit čtenáře!

25.02.2021 4 z 5

Čeština je i můj jazyk - Sborník literární a tvůrčí soutěže Čeština je i můj jazyk - Sborník literární a tvůrčí soutěže Duong Nguyen Jirásková

Díla žáků jsou zajímavá zvláště v jejich pohledu na věc. Je zajímavé číst jak komunikační problém a obecně celé začlenění se do jiné kultury vnímají sami cizinci, ale i jaký je pohled místních.

02.03.2020 5 z 5

Eldest Eldest Christopher Paolini

Vzrušující pokračování o mladém jezdci Eragonovi. Začátek druhého dílu nebyl až tak zajímavý, ale konec jej naprosto vyvážil a vzbudil ve mně snad ještě více otázek a nadšení než první díl!

05.05.2016 5 z 5

Zelená jako smaragd Zelená jako smaragd Kerstin Gier

Úžasný závěr celé trilogie!!!

30.12.2015 5 z 5

Příběh služebnice Příběh služebnice Margaret Atwood

Styl vyprávění mě velmi bavil, ačkoli jsem byla chvílemi zmatená "kde" to vlastně jsem.
Děj už byl slabší, vlastně se tam toho moc nedělo, ale to temné prostředí přidávalo na napětí samo o sobě.
Konec byl rozhodně překvapivý a vlastně se mi líbil. Jsem spokojená, že nevím, co bylo dál.

11.09.2021 4 z 5

Inferno Inferno Dan Brown

(SPOILER) Myšlenka opravdu zajímavá, děj poutavý, ovšem to množství popisu různých staveb a uměleckých děl už na mě bylo příliš. Ano, některá fakta byla zajímavá, ale při čtení mě tyto pasáže spíše nudily. Čtvrtou hvězdu dávám za myšlenku řešení přelidnění a také za konec, kde mi konečně Brooksová přestala lézt na nervy a překážet.

19.06.2021 4 z 5

Záludné léto Záludné léto Ben Aaronovitch

Možná byla chyba v tom, že jsem nečetla díly předešlé (jelikož kniha mi byla darovaná), ale příběh mne začal zajímat asi až tak od poloviny. První část mi přišla vleklá a nic moc se v ní nedělo. Autorův styl psaní je čtivý, zřejmě se však nestanu jeho pravidelnou čtenářkou.

24.02.2020 3 z 5

Prohnilé město Prohnilé město Leigh Bardugo

Kdyby parta teenagerů nezachránila svět, bylo by to uvěřitelnější. Ovšem chápu, že kniha je určena především teenagerům, proto nehodnotím knihu nijak špatně.

Autorka dokáže čtenáře překvapit (a to hned několikrát za sebou), postavy jsou docela zajímavé a prostředí promyšlené.

Avšak první díl jsem si užila víc.

12.02.2019 4 z 5

Mechanický anděl Mechanický anděl Cassandra Clare (p)

Další dokonalá série knih od Cassandry Clare. Nečekané zvraty v trilogii rozhodně nechyběly. Závěr byl neskutečný a objasnil mnoho z Nástrojů smrti, které pro mě však nadále zůstávají nejlepším dílem od této spisovatelky.

Občas se spisovatelka nechala příliš unést romantickými zápletkami a částečně tak ''ošidila'' hlavní zápletku.

04.12.2017 5 z 5

První První Kiera Cass

Skvělý závěr, nejlepší ze všech dílů! Spousta věcí mě překvapila a to bylo úžasné.

22.01.2016 5 z 5

Selekce Selekce Kiera Cass

Pohodové čtení, vhodné k odreagování. Zajímá mě jak se bude příběh dál vyvíjet.

17.01.2016 4 z 5

Přes překážky bez porážky Přes překážky bez porážky Iveta Jebáčková-Lažanská

Pěkná knížka. Čekala jsem něco úplně jiného, ale děj i vtipné pasáže v knize mě mile překvapily.

30.12.2015 5 z 5

Ó, ó, ó, vajíčko! Ó, ó, ó, vajíčko! Ester Stará

Moc milá a vtipná knížka ze světa hmyzu. Pro začínající čtenáře jako dělaná. CD jsem si zatím neposlechla, ale stačila mi krátká ukázka. V podání Marty Issové a s písničkami?Určitě to bude paráda! Ilustrace nádherné.

28.02.2022 5 z 5

A Bůh pravil: Budiž Jonáš A Bůh pravil: Budiž Jonáš Sebastian Niedlich

Kniha nebyla špatná, ale rozhodně ne tak humorná jak jsem čekala. Zařadila bych ji do kategorie "Oddechové čtení". Konec mě bavil, myšlenka zaujala. Celkově mě kniha nenadchla ale potěšila.

03.08.2021 3 z 5

Detektivní hry 2 (Černá káva, A pak už tam nezbyl ani jeden, Poslední víkend) Detektivní hry 2 (Černá káva, A pak už tam nezbyl ani jeden, Poslední víkend) Agatha Christie

Hry se mi líbily, ale u každé to chtělo přelouskat poněkud vleklé začátky (zvlášť u poslední). Co se Už tam nezbyl ani jeden týká, četla jsem nedávno nedivadelní verzi (=souvislý text Deset malých černoušků) a ta se mi líbila víc, navíc obsahovala delší závěr, který mi v v obou koncích hry chyběl.
Shrnutí: A. Christie opět nezklamala, příjemné oddechové čtení.

17.05.2020 4 z 5

Fenomén Fenomén Marie Lu

Ještě lepší než první díl!!! Spoustu nečekaných zvratů a nepředvídatelného chování, moc se mi líbila.

28.12.2015 5 z 5