honza66 | Komentáře u knih | Databáze knih

honza66 honza66 komentáře u knih

Bohemian Rhapsodies Bohemian Rhapsodies Paul Wilson

Kniha je to kvalitní, ale čekal jsem trochu více. Mnohem více než na kulturu a účinkování autora v Plastic People jde o politické úvahy a komentáře k předrevolučním a zejména k těsně porevolučním dobám. Přiměřeně zajímavé, ale ničím zásadně objevné.

25.05.2013 4 z 5

Norimberský deník Norimberský deník Gustave Mark Gilbert

Výborné zachycení a popsání psychiky nacistických pohlavárů při čekání na Norimberský proces.

02.04.2013 5 z 5

S nasazením života S nasazením života Peter Arnett

Výborně zpracovaná monografie, zasvěcený pohled do života válečných korespondentů

02.04.2013 5 z 5

Co v učebnicích nebývá 2 Co v učebnicích nebývá 2 Stanislava Jarolímková

Lehce psaná " něco jako učebnice", takový soft bulvár o habsburských panovnících, zaměřeno na ně osobně a jejich soukromý život, o politice apod, se moc nedozvíme. Ale to asi ani nebyl záměr, ve svém druhu literatury fajn kniha.

01.04.2013 4 z 5

Zběsilost Zběsilost Colin Falconer (p)

Nejlepší Falconerův román. Jednoznančně.

28.03.2013 5 z 5

Kateřina Veliká Kateřina Veliká Carolly Erickson

Kniha je to zajímavá a kvalitní. Ale mám pocit, jako kdyby ji v polovině došel dech a kniha ztrácí na dynamice a zajímavosti. Ale i tak si 4 hvězdy zaslouží, osud Kateřiny Veliké je zajímavý.

28.03.2013 4 z 5

Smlouva století Smlouva století Clive Cussler

Pro mě teda zklamání. Ani zdaleka se neblíží kvalitám opravdových mistrů svého žánru typu F. Forsytha. Je to prvoplánované, místy těžko uvěřitelné a nelogické...

28.03.2013 2 z 5

Z rozkazu prezidenta Z rozkazu prezidenta Tom Clancy

Rozhodně jedna z těch kvalitnějších Clancyho knih. Aneb je znát, když si asi ještě většinu psal sám, resp. alespoň vymýšlel základní děj než když pod jeho jménem píšou skupiny najatých "scénáristů"...

28.03.2013 3 z 5

London Boulevard London Boulevard Ken Bruen

Pěkne drsně, stručně, čtivě napsaný. A mnohem lepší než film s C. Farellem. Ostatně, jako téměř vždy...

28.03.2013 4 z 5

Zmizelá Praha: Staré Město Zmizelá Praha: Staré Město Kateřina Bečková

Skvělé ilustrace a fotografie, velká fundovanost textů, až dojemný pohled na zmizelou část Prahy.

28.03.2013 5 z 5

Barvy století - Čím jsem žil Barvy století - Čím jsem žil Jan Bauch

Kdo má rád výtvarné umění a Baucha, najde si v této knize své. lepší průměr v memoárové literatuře českých malířů.

27.03.2013 4 z 5

Český kubismus 1909-1925: malířství, sochařství, architektura, design Český kubismus 1909-1925: malířství, sochařství, architektura, design Jaroslav Anděl

skutečně podrobná a propracovaná monografie kubismu v čechách ve všech myslitelných oblastech. pro každého fanouška tohoto uměleckého směru téměř povinná literatura.

27.03.2013 5 z 5

Operace Eichmann - Co se skutečně událo Operace Eichmann - Co se skutečně událo Zvi Aharoni

Velmi poutavě a zároveň věcně popsané chycení A. Eichmanna. V hromadě knih o chycení A.E. je tato cenná právě tím, že jde pohled přímého účastníka.

27.03.2013 5 z 5