HonzaT komentáře u knih
POZOR mírný boojler! Tož tak trošku jsem zaváhal při hodnocení zda 5 či 4.
Vadila mi tam jen jedna jedinná věc, logická, fyzicky si myslím neuskutečnitelná. Ta, jak Chyna vysadila dveře cely Ariel. Nebudu psát jak a čím, ale toto zjištění mi ubralo 5% hodnocení. Ale to nevadí, kniha je opravdu intenzivní. Jednou v noci, když už mě bolely oči, jsem zavřel knihu a uvelebil se v posteli. Nešlo usnout, v mysli mi bloudil Edglar Vess a jeho intenzivní chápání. Byl jsem tolik napjat, že jsem usnul až za hodinu. PERFEKTNÍ DEANE!!!
Je sice fajn, že jsme zjistili cosi o Reacherově minulosti v souvislosti s bratrem. Je fajn poznat ctižádostivého bratra Reachera, i když posmrtně. Ale...znáte ten pocit, když čtete knihu a až na str. 228 se něco stane? A potom, tuto kriminálku, Child ukončí na posledních 5 - 10 stranách. Takže jednoduše řečeno: kecy, kecy, vaty, vaty, bum bum bum, kecy kecy vata. Bum a papá. Zatím nejslabší Jack Reacher s asi šesti knih co jsem četl.
Parádní thriller. Odsejpá to! Každopádně výtky si najdu: 1) Scéna kdy Reacher leží pod najíždějícím autem a s vidličkou a nožem dokáže s autem udělat to co udělal, je až nadlidské dílo :D Mechanik hadra :) 2) Ke konci ta "svatyně Duncanových" - zajímavé že by to nikdo nezjistil...Ale co... opět skvělý Reacher. Jeho myšlenkové pochody vás příjemně ukonejší.
Škoda, že jsem knihu nečetl v létě. Detektivní dedukčnost Jacka mě opět ohromila. No jo je to náš starej vodrbanej, vysokej a mohutnej a hlavně realistickej...jak o sobě Reacher tvrdí. " Nemyslím, že jsem drsný, jen realistický. "
Slabší Reacher. Poněkud chabě popsána finální scéna, zato zápletka fajn. Konec dojemný, ale vše to bylo jakési táhlé, dovolím si říct, zbytečně popsané. Málo akce. Na druhou stranu se autor podělí i Reacherovi city a romantickou povahu hrdiny. Hobie skvělý záporák.
Achich achich. NUDA ! Divím se, že jsem na stránce číslo 357 a že jsem se až tak dalece začetl. Na té stránce jsem si do ní dal záložku a knihu odložil do police. Potom jsem se chopil Jamese Rollinse knihu Nevinná krev a už úvodní první 4 strany mě chytli více než jakékoliv 4 strany knihy přechod. Snad ji dočtu...ale až po Rollinsovi a možná pár dalších. Ti viráci není špatný nápad, ale klišé jako polibek pod kolotočem a velký počet postav, roztahanost některých kapitol(čtenář dostává naprosto nepotřebné informace z osobních životů nehlavních postav, které stejně zemřou a po zbytek knihy se beztak neobjeví). Jak to dočtu tak komentář či hodnocení možná pozměním, ale prozatím nejde jinak.
Paráda, čekal jsem podle hodnocení, že to bude horší, ale ono nebylo :-) Mohli Gideona lépe popsat, včetně minulosti, jeho práce atd. Akce za akcí a vychytralé podvodné intriky, nebojím se říct, že by skutečně takhle fungovaly. A jaktože Eli Glinn žije?? Myslel jsem že umřel na té lodi v jedné z jejich předchozích knih:) Prostě ty dva dohromady můžu. Prestona víc, Childa méně pač mě zklamal Utopií a Třetí bránou. Druhý díl o Gideonovi si určitě přečtu!!!
Dobrá kniha. Chyba v úvodníku o stroji, né Torus, ale Isabella! Hazelius - tomu říkám správná kapacita! Wyman slabší, ale super, doporučuju.
Tak tak...chytlo mě to pořádně až nějak od sté strany. V knize údolí tyrannosaura autoři také popisují kaňony na jihozápadním území USA. Kniha mě navnadila, abych se pustil do Pendergastovek kde učinkuje Smithback. Dobře čtivá a dobrodružně atraktivní jak to máme rádi. Sloane byla teda žena, chtěl bych ji poznat :-D. Skinwalkeři - zajímaví tvorové. Tento rok se o nich točí film, viz: http://www.csfd.cz/film/350978-skinwalker-ranch/galerie/?type=1
Mé první seznámení s Cusslerem. Musím říct, že když jsem četl Rollinse tak jsem si říkal, kurňa nic lepšího snad už nemůže být co se týká akční a dobrodružné literatury, ale jak vidno, chybný úsudek. Jak se psalo na zadní stránce jedné z knih od Rollinse, že první místo v dobrodružné literatuře zastává CLIVE CUSSLER, tak je to naprostá pravda. Zápletky a popisy situací, intriky a samotné vyvrcholení prostě nemá chybu. Je jen škoda, že knihkupectví mají Cusslera téměř vypradaného, neboť je to momentálně spisovatel number ONE.
Cekal jsem, ze druhy a treti pribeh bude vygradovanejsi. Nicmene díky prvnimu priběhu o farmaři a jeho rodině a poslednímu příběhu o manželce jenž zjistí krutou pravdu, nemohu dat nižší hodnocení než 4*. Jinak samozřejmě MISTR KING by si nezasloužil 3* proto davam 4*.
Nerekl bych, ze by to bylo jedno z jeho lepších děl, spíš průměr...
Kniha bavila. Nenašel jsem hluchá místa. Royova psychologie popsána dokonale. Musím vyhledat další Koontzovi knihy...
Dle komentářů jsem čekal víc, ale i tak mě to bavilo. Od autorů js četl lepší knihy.
Líbilo. Toho agenta jen tak někdo nenahradí. Budovu king's parku jsem si vygooglil a je to opravdu šílená stavba.
No tak oproti "Temné zimě" to bylo nudnější a méně zajímavější. Raven byla divná. Myšlenkově to zas špatné nebylo, ale připadlo mi vše až příliš nerealné. Mám ještě doma "Ledovou říši", tak uvidíme...
Rubnu tomu čtyry, ale...
Začátek fajn, lehký rozjezd a švih! A už to jede. Anson...
Vše to směřuje k vygradovanému konci, alespoň to si čtenář myslí, ale ono né, autor to ojebe. Čili ve výsledku bych to popsal: příběh, akce, napětí rolujeme na 90% - posledních 20 stran: jako příběh s béčkového braku. Ale co, máme tě rádi Koontzi.