Hopulka

Jednohubka na jeden večer. První půlka zaujme, druhá nepřekvapí...

Knihu bych si sama nevybrala, dostala jsem ji darem, a neměla jsem žádná očekávání. O to více mě ale nadchla! Příjemné čtení o milostném příběhu v těžkých dobách odehrávající se na krásných místech. Doporučuji!

Kniha mě velmi rychle vtáhla do děje. Zajímavý námět, okénko do psychologie se mi moc líbilo. Hvězdičku odebírám kvůli konci. Ten mě moc nenadchl a přišel mi tak nějak odfláknutý. Kniha ale za přečtení i tak určitě stojí.

Průměrná detektivka, která nenadchne a neurazí. Spád měla až ke konci a rozuzlení pro mne bylo zklamáním. Téma migrace mi přišlo tak nějak zbytečné. Kniha nabízela hned několik rozpracování vedlejších postav, ale dotažené mi neprišlo ani jedno. Vlastně se mi ani nechce zjišťovat, jestli je nějaké pokračování s Annou Fekete. Ale četla jsem mnohem horší detektivky, takže 3 hvězdičky Kolibřík zaslouží.

Jak mě Tma nebavila, tento díl vše vynahradil. Možná bych se více pověnovala zápletce s Kirsten, ale jinak bych neměnila nic. Kniha se četla sama! Těším se na další pokračování...

Skvělá, podnětná kniha obdivuhodného člověka, která zaujme nejen fotografy.

Autorka Jojo Moyesová umí podobně jako Diana Gabaldon nakrmit mé ryze ženské já a moje romantická duše je zase na chvíli nakrmena... Na čtyři hvězdičky to ale kvůli pomalému rozběhu a těžko uvěřitelné zápletce s mladší dcerou nevidím.

Nápad zajímavý, dobové téma, ale zpracování pokulhává.

Knihu bych si asi více užila, kdybych byla náctiletá nebo se alespoň lépe orientovala v námořnictví. Takhle oceňuji jen docela zajímavou představu nepříliš vzdálené budoucnosti a fakt, že autor umí pěkně vtáhnout do děje.

Moje první kniha od toho autora a jsem z ní na vážkách. Byla místa, kdy mě štvaly všechny postavy, kdy přišla mi taková nějaká, a musela jsem se ke čtení nutit, ale o pár stránek dál to byla zase svižná jízda.
Líbily se mi citáty a že mě přiměla se podívat, jak malovali jmenovaní malíři.

Kniha se čte stejně hezky jako ta první. Jsem ráda, že má čestné místo v domácí knihovně. Napjatě čekám, kam se Jawa podívá příště?

Není to špatné, to vůbec ne, ale na původní trilogii to podle mého nemá.

Americká slaďárna zasazená do brutálního prostředí Afgánistánu. Z výkladů koránu a z nástupu Tálibánu mrazí a to je důvod, proč oceňuji třemi hvězdičkami. Hlavní hrdince jsem na chuť nějak nepřišla. Vyústění jednotlivých příběhů lidí mi přišla spíše naivní, ale tak už to u románů pro ženy bývá...

Přečeno za dva večery. I když se od začátku nabízí, kdo je vrah, napětí si kniha drží až do konce. Existují lepší thrillery, proto odebírám hvězdičku.